Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 20:10, 06 lis 2017

Magleska napisał(a)
Witam się pięknie przyleciałam za Effką i zaczynam czytać ,coby troszkę się rozeznać ...na razie wiem ,że piesek ,działeczka blisko domu ,ale powolutku się
zapoznam . zaznaczam i pozdrawiam

Cieszę się bardzo ze mnie odwiedziłaś, czuje się zaszczycona, witaj w skromnych progach. Piesia i działka to moja miłość. Biegnę z rewizytą... Ogród z wilkiem, czuję w tytule mały podstęp.
eVka 20:17, 06 lis 2017

Nowalijka napisał(a)

To ja dla odmiany odwiedzę Lm. Kupiłaś cos w LM?

Tak, kupiłam nawet sporo, 3 stożki cisowe, mnóstwo żurawek różnych, funkie, żywotniki danica.
20:21, 06 lis 2017
Widziałam tam już jakiś czas temu stożkowe cisy z tarcznikami i pleśnią, dlatego powiedziałam dziękuję
Nowalijka 20:22, 06 lis 2017

effka napisał(a)

Tak, kupiłam nawet sporo, 3 stożki cisowe, mnóstwo żurawek różnych, funkie, żywotniki danica.

Ewa my chyba zgupiałysmy z tymi zakupami. Najgorsze jest to ze ja bede sądzić dopiero w piątek. Pracuje do 16, jak wracam jest już ciemno
Nowalijka 20:27, 06 lis 2017

MonikA napisał(a)
Widziałam tam już jakiś czas temu stożkowe cisy z tarcznikami i pleśnią, dlatego powiedziałam dziękuję

Kupowanie w profesjonalnych szkółkach jest zdecydowanie pewniejsze. W marketach biorą masowo i nie wiemy jak je przechowują. Przyznam ze często kupuje w casto, rzadziej w LM ale póki co nie zawiodłam się.
eVka 20:53, 06 lis 2017

Nowalijka napisał(a)

Kupowanie w profesjonalnych szkółkach jest zdecydowanie pewniejsze. W marketach biorą masowo i nie wiemy jak je przechowują. Przyznam ze często kupuje w casto, rzadziej w LM ale póki co nie zawiodłam się.

To prawda, ryzyko i to duże ale jak płacę 20 zł za spory stożek z cisa to nawet jak padnie to mała strata a na taki ze szkółki nie byłoby mnie stać więc...
generalnie 90% roślin mam ze szkółek, a październikowe okazje LM to te 10%, do tej pory 100% zakupów z tej wyprzedaży z zeszłego roku się przyjęło, więc w tym roku tez zaryzykowałam, najwyżej na wiosnę wywalę.
zoja 11:16, 07 lis 2017

Nowalijka napisał(a)

Ewa my chyba zgupiałysmy z tymi zakupami. Najgorsze jest to ze ja bede sądzić dopiero w piątek. Pracuje do 16, jak wracam jest już ciemno

Elu tylko spokojnie, a będzie dobrze
ja tak w zeszłym roku kupowałam posadziłam, podołowałam i zimę przetrwało w sezonie podzieliłam i mam więcej czysty zysk
Macham
eVka 15:49, 07 lis 2017

zoja napisał(a)

Elu tylko spokojnie, a będzie dobrze
ja tak w zeszłym roku kupowałam posadziłam, podołowałam i zimę przetrwało w sezonie podzieliłam i mam więcej czysty zysk
Macham

Dokładnie, ja jeszcze wczoraj upowałam i będę w piatek sadzić (ma wolne jupi) W Gdańsku i Wrocławiu ciepło to nie wschód
Nowalijka 18:48, 07 lis 2017

effka napisał(a)

Dokładnie, ja jeszcze wczoraj upowałam i będę w piatek sadzić (ma wolne jupi) W Gdańsku i Wrocławiu ciepło to nie wschód

Hurra, aby do piątku. U mnie dzisiejszej nocy był przymrozek, bergenie były w aucie. Dzisiaj zabrałam je do dou, podlałam bo miały sucho i muszą wytrzymać do piątku. Hmm, może coś jeszcze dokupię
eVka 20:07, 07 lis 2017

Iglaki i drzewka można spokojnie sadzić, gorzej z prawami i balkonami, tu już jest ryzyko, mi z osadzonych na przełomie października i listopada bylin i traw tylko jedną przemarzła ale jak ja kupowałam za grosze to już wyglądała jak by nie żyła