Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

gosika67 13:25, 10 lut 2019

Cześć toż to szok,że wiosna już u Ciebie, moje królestwo jeszcze śpi, pojawiły się krokusy i irysy, jeszcze jedna sasanka.
Anda 13:27, 10 lut 2019

Nowalijka napisał(a)

Ewuniu u Ciebie szybciej robi się cieplo, zaraz będziesz miala roboty na działce, ale my to przecież uwielbiamy. Kupilam mospilan 20sp. Kiedy moge spryskać moje dziurawe róże?

Na butelce powinno być dokładnie napisane, kiedy i jak użyć. Czy to ma teraz sens?

Czy w PL każdy może kupić ten środek? Tutaj jest przeznaczony dla rolników i innych przeszkolonych osób w tym zakresie. Nie dla ogrodników hobbystów.

A na różach dziurki porobiły pewnie jakieś zielone gąsieniczki. Widziałaś, czy są tam jeszcze jakieś? Ja je przeważnie zbieram ręcznie. Ptaki też je chętnie zjadają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Aurelllia 15:59, 10 lut 2019

Nowalijko widziałam u Milki, że podpytywałaś o podcinanie powojników na wiosnę
Więc są trzy kategorie cięcia: przy samej ziemi, o połowę, albo cięcie nad kilkoma pakami nad ziemią Ja zanim biorę się za cięcie wchodzę sobie na stronę o nazwie: Clematis- Źródło dobrych pnączy i tam wpisuję nazwę swojego powojnika i jak wyskakuje opis to przy okazji jest w nim uwzględnione do jakiej kategorii cięcia należy
Nowalijka 16:43, 10 lut 2019

Aurelllia napisał(a)
Nowalijko widziałam u Milki, że podpytywałaś o podcinanie powojników na wiosnę
Więc są trzy kategorie cięcia: przy samej ziemi, o połowę, albo cięcie nad kilkoma pakami nad ziemią Ja zanim biorę się za cięcie wchodzę sobie na stronę o nazwie: Clematis- Źródło dobrych pnączy i tam wpisuję nazwę swojego powojnika i jak wyskakuje opis to przy okazji jest w nim uwzględnione do jakiej kategorii cięcia należy

Aurelko, dziękuję za podpowiedź, na szczęście znam nazwy swoich powojnikow, to będę tam zerkać.
gogo 19:04, 10 lut 2019

Wiedziałam, że u Ciebie zobaczę początki wiosny i się nie zawiodłam
U mnie wszystko jeszcze śpi pod śniegiem.
Milka 14:57, 11 lut 2019

Nowalijka napisał(a)
Liliowce i kichawiec

Rozchodnik i monarda

Widoki, jak u mnie, czyli Twój rejon też wiosną szybko rusza, ba nawet chyba szybciej
Nowalijka 17:41, 11 lut 2019

Milka napisał(a)

Widoki, jak u mnie, czyli Twój rejon też wiosną szybko rusza, ba nawet chyba szybciej

Irenko, powiedziałabym, ze wręcz przeciwnie, nad morzem z reguły jest dwutygodniowe opóźnienie w porównaniu np do centralnej Polski.
Nowalijka 17:42, 11 lut 2019

A to moje dzisiejsze zakupy
Tess 21:30, 11 lut 2019

Nowalijka napisał(a)
Zakwitł ciemiernik który dostałam od Tereski(Tess).

Ode mnie?

Nowalijka 15:53, 13 lut 2019

Tess napisał(a)

Ode mnie?

Oczywiscie, że od Ciebie dostałam też od Ciebie juki, lawende i hortensje. Bylo to w kwietniu 2017. Juki też pięknie rosną, większość lawend ukorzenila się, a hortensja tylko jedna. Oto juki w całej okazałości.