Oj frajda a w szczegolnosci jak czekasz i czekasz i... ktoregos dnia wystawia lepek zielona roslinka. Właśnie wzeszlo mi jedno nasionko zmijowca bialego. Co za radocha
Masz racje ale mam troche nasion zamawianych przez INTERNET, ktore przyszly w zamykanych woreczkach. I tu trzeba szukac informacji przez inne zrodla np przez niezastapione ogrodowisko Odetka zimowala w lodowce mam nadzieje ze wyrosnie. Mysle o miechunce, jest ladna ale skoro tak upierdliwa to chyba odpuszcze. Wysieje przed blokiem, tam bedzie ladnie.
Właśnie dziś wzeszło mi jedno nasionko heliotropu peruwiańskiego, który siałam 9 lutego - długo!!!
Kilka dni temu wzeszły nasionka żmijowca
A tak wygląda dziś kobea
Byłam dziś na działce i przekopałam prawie całą rabatę
zostało jeszcze tyle...
Zostało mniej jak więcej z tej rabatki Oj ja też czekam z niecierpliwością na łepki siewek ( wysiałem 12 a to tej pory pokazały się tylko ostróżki, dalie, aksamitki i lewkonia - a co jak reszta nie wzejdzie ). Mam nadzieję że te od ciebie będą rosły jak na drożdżach Widzę że praca na działeczce wre Ja dzisiaj wróciłem z wioski i niestety oprócz przycięcia traw nic nie zrobiłem - w nocy spadł śnieg, wiało aaa zimno - szkoda gadać
Radziu nie byłabym sobą gdybym nie zrobiła wiejskiej rabatki, ale jestem beztalencie do komponowania. Dzięki podpowiedziom dziewczyn posadzę tam malwy, tytoń, cynie, dalie, łubin, słoneczniki, rudbekie, lawendę albo kocimiętkę, ostróżkę, aksamitki, kosmosy i te, które wyhoduję z nasion. Zastanawiam się, czy późnym latem nie przenieść tam piwonii. Specjalnie na tą rabatę zamówiłam liatrę białą i niebieską oraz trzy rodzaje liliowców. Chciałabym, żeby było tam barwnie, choć za namową Gosi z Lanckorony zastanawiam się nad przewagą jednego koloru, może niebieskiego...
Radziu dostałeś już przesyłkę?