Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Aurelllia 13:46, 22 lut 2017

Jakie ty masz ładne pismo
agnieszka_m 13:47, 22 lut 2017

Fajne takie opakowania
Nowalijka 18:59, 22 lut 2017

Radziu2013 napisał(a)
A jaka radocha z robienia takich opakowań

Radziu mialam właśnie Ci pisac zebys nie smial sie z moich wlasnorecznych kopertek na nasionka. Poczta zabrala przesylke. Twoje opakowanie z dedykacja sa piekne!
Nowalijka 19:01, 22 lut 2017

Radziu2013 napisał(a)

Zakwasy od pracy w ogrodzie. Nie ma nic lepszego. Wtedy wstaje się z pełną świadomością że ogród pięknieje

Swiete slowa Radziu.
Nowalijka 19:04, 22 lut 2017

zoja napisał(a)
Elu dorzucę swój grosz w sprawie orlików:
ja w zeszłym roku część rozsiałam na rabacie a część dałam do rozsadnika
i skończyło się w ten sposób, że o tych na rabacie zapomniałam i wypieliłam 'przy okazji' oczywiście orientując się co czynię przy ostatniej roślince
liczę, że te z rozsadnika przetrwały zimę

...i mam nauczkę - nie będę teraz pielić rabat w okolicy jeżówek, werbeny, orlików - żeby czegoś nie wyrwać
chyba mam spokojną wiosnę

Macie racje. Potraktuje moje nasionka jak takie co potrzebuja duzo troski i zainteresowania. W kwietniu bedzie cieplej to rozsady wyniose do altanki.
Radziu2013 19:16, 22 lut 2017

Nowalijka napisał(a)

Radziu mialam właśnie Ci pisac zebys nie smial sie z moich wlasnorecznych kopertek na nasionka. Poczta zabrala przesylke. Twoje opakowanie z dedykacja sa piekne!

Elu zajrzyj na mój wątek tam zrobiłem jeszcze kilka takich opakowań
Radziu2013 19:17, 22 lut 2017

Nowalijka napisał(a)

A śmiać się nie będę. Ja po prostu miałem więcej czasu i trochę grzebałem w takim czymś
Nowalijka 19:21, 22 lut 2017

Radziu2013 napisał(a)

Elu zajrzyj na mój wątek tam zrobiłem jeszcze kilka takich opakowań

Juz zajrzalam i jestem pelna podziwu. Radziu ty na pewno masz tak niewiele lat? A tyle talentow!!!!
mirkaka 05:59, 24 lut 2017

Nowalijka napisał(a)
Zaczyna przerazac mnie szal siewow, ktory mną zawladnąl. Na razie posialam kobee, lawende, werbene patagonska, hyzop, heliotrop,belkamande,zmijowiec, szałwie omszona, acene drobnokwiatowa,powojnik tangucki, ostnice mocna.Zostaly mi nasiona naparstnicy, malwy jednorocznej, driakiew kaukaska, drzączka,ogorecznik, cynie, dalie,czarnuszka orientalna, miechunka, odetka,gozdziki kropkowane, szare i inne, dziwaczek, lubin trwaly, liatra, slazowka ogrodowa, rudbekia,ostrozka, tyton ozdobny, jezyczka pomaranczowa, zawilec, kosmos, wiesiolek zolty, chaber, bidens, powoj, orlik, zolwik. Podpowiedzcie prosze co moge wysiac bezposrednio do gruntu i kiedy a co powinnam wysiac w domu i tez kiedy. Boje sie ze cos przegapie.

Na opakowaniach masz napisane co można siać bezpośrednio do gruntu a co na rozsady.
Kilka tu bylin, one potrzebują dwóch lat żeby zakwitnąć. Miechunkę wywal, mam jej dużo i nie mogę się jej pozbyć z ogrodu, ciągle wyłazi, jak chcesz to ci dam kłącza.
Odętka na pewno wymaga stratyfikacji, nie wiem czy ją przemroziłaś?
Milka 06:06, 24 lut 2017

Siejesz na potęgę, rajda nieprawdaź