Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

gosika67 17:38, 29 sie 2018

Co do fotografowania to zależy jaki jest aparat, lustrzanka dobrze robi i w pogodę i niepogodę.Na słońce są przysłony.Pozdrawiam.
gosika67 18:01, 29 sie 2018

Dziewczyny kupujcie przetaczniki bo warto, mam ich dość dużo i różne kolory.A co najważniejsze kilka razy kwitną i cieszą oko.Tylko trzeba je przyciąć po kwitnieniu.
Wiolka5_7 18:12, 29 sie 2018

gosika67 napisał(a)
Dziewczyny kupujcie przetaczniki bo warto, mam ich dość dużo i różne kolory.A co najważniejsze kilka razy kwitną i cieszą oko.Tylko trzeba je przyciąć po kwitnieniu.

Gosiu a twoim zdaniem lepsza szałwia omszona czy przetacznik ?, bo niektóra szałwia mi kuleje,to może bym ja zastąpiła przetacznikiem
sarenka 14:20, 30 sie 2018

Zaglądam o widzę kawał roboty! Efekty są i to jakie!!

Przetaczniki też chciałam posadzić u siebie,ale kupilan szałwię. Jednak widzę,że koniecznie muszę je nabyć!

Jeszcze musE poszukać jak aktualnie wygląda u Ciebie ta rabata z hortensjami
Monia81 14:24, 30 sie 2018

No fajnie ci ta różowa rabata wyszła przetacznika też w tym roku testuję, zobaczymy jaki będzie w przyszłym sezonie, Twój kolorystycznie bardzo ładny ależ ci się te hortensje rozszalały buźka
SlonecznyOgrod 20:44, 30 sie 2018

greg66 napisał(a)
Podobnie myślę o przetacznikach. w tym roku kupiliśmy dwie roślinki ale jeszcze dokupię, jak je przyciąłem to znowu zaczęły kwitnać jak szalone.
Super.
Pozdrawiam słonecznie

W sumie na przetaczniki trafiłam i przypadkiem je wzięłam, wcale na nie nie polowałam.
Jaki Ty masz kolor?
Pozdrawiam
SlonecznyOgrod 20:56, 30 sie 2018

AngelikaX napisał(a)
Dzięki za info o przetacznikach, widziałam w połowie lipca ogromne sadzonki na targu, ktoś pytał z klientów jak długi kwitną - sprzedawca mówił, że od czerwca do września nieprzerwalnie... raczej obstawiałam, że naciąga trochę rzeczywistość ale miło czytać, że masz podobne zdanie

Mógł mówić prawdę
gosika67 21:11, 30 sie 2018

Wiola mam szałwie i przetaczniki, jedno i drugie kwitnie, tylko trzeba je przyciąć po kwitnieniu, teraz szałwie wypuściły mnóstwo liści i myślę,że zdążą jeszcze zakwitnąć, mamy przed sobą IX i X. Pozdrawiam.Chociaż bliższe mi są przetaczniki.
gosika67 21:12, 30 sie 2018

Greg przetaczniki mają swój urok, pokażę u siebie inną odmianę- z siwymi liśćmi, kwitł na fioletowo, sadzonki dostałam od siostry Ani.
SlonecznyOgrod 21:13, 30 sie 2018

Aniaaa napisał(a)

Zajrzyj do Gosi,tam 27 sierpnia dała odpowiedź czy się rozsiewają
Twoje ładnie poszły do przodu
Ja jeszcze dokupię przetaczników,dla mnie to żelazne byliny

Dzięki za informacje, juz zajrzałam.
Zadałam pytanie Gosi bo kojarzyłam, że i ona i Ty Ania macie różne przetaczniki, a prędzej pytałam tu u siebie w wątku.

Zimują bez problemu, nigdy Ci nie wymarzły?
Wiosną czyścisz, przycinasz przy samej ziemi?