Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Wiolka5_7 17:37, 17 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

No i super !!!

Jak tam planujesz cięcie hortensji i traw ? Ja przytnę tylko hortensje,z trawami jeszcze się wstrzymuję,bo u mnie to w pogodzie pokazują jeszcze ochłodzenie,śnieg i mróz...
Aurelllia 20:27, 17 lut 2019

Anpi
gogo
Milka

Nawet nie wiecie jak mnie te zielone podarunki ucieszyły, tym bardziej teraz na "przednówku"
teraz się głowię gdzie posadzic szafirki żeby jakos to sensownie wyglądało, czy w plamę czy rządek... no i gdzie... wiem , że gdzieś na brzegu bo one niziutkie są.
Macie je u siebie, jak byscie mi poradziły je posadzic?

Daria ja mam z nich rzeczkę możesz z nich zrobić obwódkę - extra wyglądają w takiej długiej wstążce U mnie to wygląda tak:
Monia81 20:30, 17 lut 2019

Piękne podarki otrzymałaś ja z szafirków też mam rzeczkę zrobioną, w masie wyglądają zjawiskowo pozdrawiam
gogo 00:16, 18 lut 2019

Dario, szafirki ładnie wyglądają w każdej wersji.
Ważne, żeby Tobie pasowało do ogrodu.
SlonecznyOgrod 11:09, 18 lut 2019

BasiaLT napisał(a)
Super dary. Takie cudne laki też bym przygarnęła

Hehe no właśnie ja też biorę co dają
Jeszcze cos mam dostać
A w tamtym roku dostałam kwiaty, ale ich nie znam, oni też nie wiedzieli co mają, kwiatki jak dzwonki, więc czekam na nie najbardziej, jak mi urosną i zakwitną to oczywiście pokażę.

Laki podobno pięknie pachną, ale ja laków raczej nie kojarzę, nie znam.
Te mają mieć kolor brązowy.

Wiolka5_7 napisał(a)

Jak tam planujesz cięcie hortensji i traw ? Ja przytnę tylko hortensje,z trawami jeszcze się wstrzymuję,bo u mnie to w pogodzie pokazują jeszcze ochłodzenie,śnieg i mróz...

Wszystko jeszcze nie ruszone, ale molinie variegaty mam przed hortensjami i je dzis przytnę, Ty cięłaś , Ola cięła to znaczy , że można
Hortensje czekają jeszcze ale juz ten czas się zbliża może z tydzień- dwa i to juz będzie marzec.
Nie mogę się za bardzo pospieszyć bo będę się wymieniała bylinami i patyczkami, a czekam na ostróżki, naparstnice itp więc pewnie one muszą trochę się obudzić po zimie.

SlonecznyOgrod 11:14, 18 lut 2019

Aurelllia napisał(a)
Daria ja mam z nich rzeczkę możesz z nich zrobić obwódkę - extra wyglądają w takiej długiej wstążce ...

W kupie siła, pięknie wyglądają w takiej ilości
I tak właśnie zrobię , będzie obwódka!

Monia81 napisał(a)
Piękne podarki otrzymałaś ja z szafirków też mam rzeczkę zrobioną, w masie wyglądają zjawiskowo pozdrawiam

Bardzo mnie ucieszyły te zieloniutkie listeczki
Szafirki obmyśliłam, że posadzę wzdłuż chodniczka, powinno byc dobrze. Widziałam Twoje w szoku jestem jak się rozrosły , to bardzo ładnie z ich strony

gogo napisał(a)
Dario, szafirki ładnie wyglądają w każdej wersji.
Ważne, żeby Tobie pasowało do ogrodu.

Już się dowiedziałam jak mi pasują do ogrodu. Wczoraj przy niedzieli chodziłam i oczami skanowałam każdą rabatkę , w końcu wiem gdzie będą. Będą wzdłuż chodnika, który prowadzi z przodu domu w stronę tarasu i tam nie mam żadnych cebulowych.

eVka 13:55, 18 lut 2019

Piękne stokrotki u Ciebie, oja jak ja tęsknie za nimi Z szafirków mam obwódkę na jednej rabacie, czekam na nie z utęsknieniem!
Buziaki słoneczne z Wrocka przesyłam ciepełko u nas, w weekend było 16 stopni, dzisiaj 14.
Agania 21:06, 18 lut 2019

Dziś była piękna pogoda, nawet nie wiem ile stopni ale ponad 10 na pewno, piękne błękitne niebo, bez wiatru. Jak na połowę lutego to luxus!
Wszyscy grzebią w ogródkach i takim przypadkiem dostałam trochę wiosny.
Szafirki i laki

Niezła skrzyneczka
Jak Ci się podobają klony to bądź ja jestem zaplanowana i uwielbiam te drzewa
U Ciebie wielka rewolucja ogrodowa
SlonecznyOgrod 22:24, 18 lut 2019

effka napisał(a)
Piękne stokrotki u Ciebie, oja jak ja tęsknie za nimi Z szafirków mam obwódkę na jednej rabacie, czekam na nie z utęsknieniem!
Buziaki słoneczne z Wrocka przesyłam ciepełko u nas, w weekend było 16 stopni, dzisiaj 14.

No to pięknie, we Wrocku wiadomo... najcieplej i tego zazdrościmy
Buziaki słoneczne jak najbardziej przyjmuję i odwzajemniam
Wychodzi na to, że tylko ja nie miałam szafirków???
Obwódkę masz, czyli znów masowe łany, kolejna ogrodniczka
Ja swoje dziś posadziłam w rządku przy chodniczku właśnie jako obwódka pierwsza z brzegu W tym roku cudów się nie spodziewam, niech się tylko dobrze przyjmą.
SlonecznyOgrod 22:32, 18 lut 2019

Agania napisał(a)

Niezła skrzyneczka
Jak Ci się podobają klony to bądź ja jestem zaplanowana i uwielbiam te drzewa
U Ciebie wielka rewolucja ogrodowa

Całkiem spora skrzyneczka, z tych szafirków wyszło ponad 4 metry bieżące obwódki.
Klony kupić chcę dwa takie same.Ty masz ich sporo
Muszę jeszcze wywrotkę ziemi kupić i przyczepę obornika.