Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Dorota123 20:18, 21 gru 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)

Choinki w wiadereczkach to mój hit hihi
Ale to już kiedyś o tym pisałam, chyba w tamtym roku.
Mają powodzenie

Dużo dziewczyn, ogrodniczek ma smykałkę do dekoracji

Ja robię najczęściej dla kogoś, ale z korzyścią $$
Oooo multum godzin przy tym spędzam, bo wiadomo - czasochłonne.

Ty też robisz bardzo dużo i to przepięknych dekoracji, ale zostawiasz je u siebie, więc je bardziej widać, kojarzą się z Twoim ogrodem, możecie je podziwiać codziennie i my na forum możemy też nimi się zachwycać, a teraz od świąt jeszcze większe grono będzie ♥
W tym roku wydałam jeden wianek z rojnikami i pestkami, jutro muszę zrobić 2 bukiety świąteczne też na wydanie. Lubię dawać niespodzianki zrobione własnymi rękami.
SlonecznyOgrod 22:08, 21 gru 2020

sonny napisał(a)

Podpisuję się obiema rękami i nogami

No to Ty masz dopiero zdolności... żeby pisać obiema rękami i nogami
Agatorek 22:19, 21 gru 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)

Jeden jest dobry w tym, drugi w tamtym.
Jedni gotują, pieką z pasją drudzy kleją szyszki
Wierzę, że każdy ma do czegoś rękę.

I teraz tylko zadaje sobie pytanie: dlaczego wcześniej nie trafiłam na to forum?
Ozdoby przepiękne. Moimi faworytami są choinki - złota w czerwonej doniczce i kulka na pniu.

Czy robisz zapisy na przyszły rok?

Ps. Masz przepiękny ogród. Uwielbiam hortensje i rozchodniki. A u Ciebie te szpalery są po prostu powalające

SlonecznyOgrod 22:26, 21 gru 2020

inka74 napisał(a)
Przepiękne dekoracje świąteczne robisz. Zachwycam się różnorodnością pomysłów. Ja w tym roku po raz pierwszy takie drzewka zrobiłam. Dla siebie i dla bliskich na prezenty. Teraz jeszcze kombinuję ozdobę do okna kuchennego na patyku wieszaną. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Bo ja lubię wyzwania
Chętnie się uczę nowych rzeczy, dlatego też co rusz to wymyślam coś nowego

Bardzo fajnie, że robisz, kombinujesz, ręce się wprawiają i potem juz z górki
Chętnie obejrzę twoje dekoracje
SlonecznyOgrod 22:35, 21 gru 2020

Roocika napisał(a)
A my właśnie ostatnio się zastanawiamy skąd wziąć obornik albo kompost. Rolnik z naszej wsi nie chce nawet sprzedać, bo wszystko na pola daje.
Kompostownia u nas jest ale nie sprzedaje kompostu (nie wiem co z nim robią).
Zostaje może trójmiasto...
Albo stadniny?

Nooo, wcale nie jest tak łatwo kupić

Rózne podejsćia miałam , brałam od 3 rolników...
Prędzej kasy nie chcieli, choć chciałam zapłacić za dużą ilość, to dostawałam za darmo ale po trochu i ciężko było to załatwić ( a po co ci tyle? stale pytał mnie jeden). Drugi dał za darmo taki obornik zleżały, potem chciałam od niego kupić i nie miał na wydanie, bo miał mało słomy...
Ten od którego teraz barałam już 3 razy to tylko mówię, on przywozi, kipuje na warzywniku, płacę i to jest najlepsze, bo mam ile chcę. Zapłacę i mam dużo.

Ale szukaj, dobrze patrz po okolicy.
SlonecznyOgrod 22:37, 21 gru 2020

Aurelllia napisał(a)
Przepiękne ozdoby Bożonarodzeniowe
Mi najbardziej te w szampańskim kolorze się podobają - może dlatego, że w tym roku w takich kolorach mam choinkę ubraną

Elegancki kolorek, mój faworyt
To choineczkę musisz mieć ładną
SlonecznyOgrod 22:38, 21 gru 2020

AgataM napisał(a)
Jestem pod wrażeniem Twoich świątecznych dzieł i ich ilości. Wszystkie cudowne. Masz Dario wielki talent.

No dziękuję, Ty też masz wielki talent
Trzeba robić tak, żeby tego nie zmarnować
SlonecznyOgrod 22:46, 21 gru 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko ale cudowności Też bardzo mi się szampańskie podobają Zawsze kochałam ogrodowisko bo tu takich zdolnych pracusiów wieleMożna popodziwiać i podpatrzyć Pozdrawiam serdecznie

Dobry masz gust
Również tak uważam, że ten zmysł twórczy to u ogrodniczek/ogrodników jest nieprzypadkowy
SlonecznyOgrod 22:49, 21 gru 2020

Dorota123 napisał(a)
W tym roku wydałam jeden wianek z rojnikami i pestkami, jutro muszę zrobić 2 bukiety świąteczne też na wydanie. Lubię dawać niespodzianki zrobione własnymi rękami.

No pewnie, fajnie jest też dawać
Twoja rodzina/ znajomi na pewno są szczęśliwi, że mają Ciebie
SlonecznyOgrod 13:00, 22 gru 2020

Agatorek napisał(a)

I teraz tylko zadaje sobie pytanie: dlaczego wcześniej nie trafiłam na to forum?
Ozdoby przepiękne. Moimi faworytami są choinki - złota w czerwonej doniczce i kulka na pniu.

Czy robisz zapisy na przyszły rok?

Ps. Masz przepiękny ogród. Uwielbiam hortensje i rozchodniki. A u Ciebie te szpalery są po prostu powalające

Witaj
Cieszę się, że od razu do mnie trafiłaś
Widzę, że jesteś tu faktycznie świeżutko

Ale zawsze lepiej późno niż wcale
Raz dwa nadrobisz zaległości, tu wszystko się rejestruje i nic nie znika

Ozdoby świąteczne zaczynam robić na długo przed świętami, jeśli chodzi o Boże Narodzenie to już od września startuję i realizuję zamówienia oraz własne koncepcje w międzyczasie. Okres jesienny to najlepszy czas na takie robótki. Wtedy też najlepiej jest zamawiać. Gorąco się robi miesiąc przed świętami, grudzień juz jest cięższy z terminami.

Choinka w wiaderku super się prezentuje, ale te kulki na pniu jak ja to nazywam drzewka z szyszek to takie nie typowe oryginalne dekoracje, coś takiego innego, bardzo fajne i też je lubię

Czyli już trochę poznałaś mój ogród
Charakterystyczne w moim Słonecznym Ogrodzie szpalery hortensji i rozchodników. Nie dziwię się, że uwielbiasz te rośliny w takiej formie, bo sama je uwielbiam

Ale Cie przywitałam długą litanią, to teraz idę do Ciebie