OlgaKol Dziękuję Ci kochana za fotki i namiary. Korę dostałam w ten dzień, ciut prędzej niż dostałam od Ciebie fotki.
Już połowę rozłożyłam. Trochę wstrzymują mnie rośliny, które jeszcze muszę tam posadzić.
Działam ogrodowo codziennie I było by juz pełno wody z jednej nocy deszczu ale folia się do środka zawinęła i jest pół.
Musi najpierw nalecieć woda a potem zobaczę czy jest w miarę równo.
Deszcz pada ładnie w tym roku i mój marny trawnik wygląda teraz dobrze, dawno taki zielony nie był. Fotki zrobione przed skoszeniem, ale już go dzisiaj ogoliłam Zdjęcia jutro zrobię
O pracusiu, widzę oczko sporo robisz.
Lilie piękne.Szczególnie te nakrapiane.
Takich i białych muszę chyna na jesieni dokupić
Już pięknie tam masz.Brawo!!
Nie wiem co to za kwiat, rośnie w tym miejscu już kilka lat, samo się wysiało pod iglaczkiem.
A to dziwaczki, podobno świecą ale ja nie widziałam. Tylko zauważyłam,że ten różowy ma niebieskawy połysk w zależności od tego jak pada światło.
Róża okrywowa malinowa mini.
Ślicznie kolorowo-kwitnąco Daria zapraszam na obejrzenie mini suchej rzeki, która jest ścieżką, ale trochę suchą rzekę udaje Jak podglądam u Ciebie i u Sylwii w " Ranczu Szmaragdowej Dolinie" to chociaż namiastkę sobie zrobiłam
Dziękuję Aniu
Jestem teraz zadowolona, bo trawnik zielony, a jest go dużo z każdej strony i nie ma sensu podlewać bo woda cały dzień nie raz leciała a trawa i tak wypalona, później chwasty się tylko wysiewały i rosły.
Tak jak teraz wygląda to już lepiej nie będzie, wszystko dzięki deszczykowi który regularnie padał od wiosny
Oczko faktycznie spore, czeka na wodę z potoku
W ogrodzie jest co robić ale jak jest efekt dobry to aż się chce robić.
Wczoraj wycięłam większość badyli z juk przekwitłych. Skosiłam około 1200m2 najgorzej między tujami. Nie jest idealnie ale już w miarę