Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Agatorek 23:38, 13 lip 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Malwy różowe, czerwone i czekoladowe

Piękne malwy, bardzo je lubię (u mnie trochę się położyły po piątkowej wichurze, wiem, pisałaś o podporach ).

Pozostałe ujęcia też piękne

Burz się nie boję, a opadów wyczekuję z utęsknieniem
KasiaBawaria 07:51, 14 lip 2021

Tez sie boje burz-szczegolnie jak mi ostatnio jednego deba kulkowego polamalo.
SlonecznyOgrod 21:51, 14 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Piękne malwy, bardzo je lubię (u mnie trochę się położyły po piątkowej wichurze, wiem, pisałaś o podporach ).

Pozostałe ujęcia też piękne

Burz się nie boję, a opadów wyczekuję z utęsknieniem

Wszystkie te wysoko rosnące kwiaty takie jak malwy będą się pokładały po wiatrach i solidnym deszczu
Za pochwały dzięki

Tez bym chciała się nie bać burz tak jak Ty
Właśnie przeszła solidna burza, zbierała się właśnie nad nami i tu się wygrzmociła porządnie a do tego zlało mocno. Ledwo włączyłam wszystko do prądu i otworzyłam laptopa ... słyszę następną, znowu zaczyna grzmieć.
Agatorek 00:26, 15 lip 2021

U mnie dziś właśnie przeszła burza. A raczej burzeńka . Po takim skwarze i duchocie, jaki był dziś u nas (36 st w cieniu!), spodziewałam się czegoś większego . Ale chociaż popadało .
April 06:43, 15 lip 2021

Dopiero teraz zaczynają kwiaty kwitnąć na mojej różowej rabacie, tam muszę coś pomyśleć, żeby dodać kwitnące wiosną rośliny bo nudno było do tej pory.

Piękne ujęcie. Uwielbiam czosnki główkowe, nawet mimo ich pokładania, za kolor i za to że przyciągają ogromne ilości motyli i innych bzyków.
Alija 08:30, 15 lip 2021

Widoczki ze Słonecznego

Wraz z rozwijaniem pąków robi się coraz bardziej fioletowa, ale aż taka fioletowa to jeszcze u mnie nie była a rośnie już ze 3 lata

Przepiękna ta róża, niesamowity kolor. Inne zresztą też piękne. Lawenda i czosnki, malwy i okolice oczka, wszędzie kolorowo i pięknie. No i jeszcze wiciokrzew, uwielbia jego zapach.
A burz też się boję, dwa dni temu mieliśmy w nocy silną ulewę, złamało mi czubek tulipanowca (taki na 3 metry), parę gałęzi żółtej magnolii, staw zaczął występować z brzegów, na szczęście krótko to trwało i wszystko dobrze się skończyło.
Pozdrawiam.
Roocika 08:36, 15 lip 2021

Widoczki ze Słonecznego

Róża Minerva

Wraz z rozwijaniem pąków robi się coraz bardziej fioletowa, ale aż taka fioletowa to jeszcze u mnie nie była a rośnie już ze 3 lata

Ale cudny kolor róży Bardzo mi się podoba.
Ja też się boję, szczególnie wiatrów, bo blisko domu mamy wysokie drzewa.
W tym roku jakaś szalona pogoda...
Pozdrawiam
KasiaBawaria 07:58, 16 lip 2021

U nas tez czesto burze i wiatry. Dobrze, ze chociaz podlewac nie trzeba.Mi tam dobrze bez upalow, ktorych narazie nie mamy.
SlonecznyOgrod 11:49, 16 lip 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Tez sie boje burz-szczegolnie jak mi ostatnio jednego deba kulkowego polamalo.

Odpisywałam Ci ale burza odcięła prąd...
Szkoda dęba, szkoda wszystkiego ale wiadomo niszczycielska siła może być ogromna.
SlonecznyOgrod 11:52, 16 lip 2021

Agatorek napisał(a)
U mnie dziś właśnie przeszła burza. A raczej burzeńka . Po takim skwarze i duchocie, jaki był dziś u nas (36 st w cieniu!), spodziewałam się czegoś większego . Ale chociaż popadało .

Z popadania też się cieszę, u mnie też w tym czasie co u Ciebie była burza, tzn. ode mnie z Koła poszła do Ciebie
Ale 36 stopni to już przegięcie , u mnie ze 32st. i oddychało się jak w saunie...