Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 12:02, 06 kwi 2022

Roocika napisał(a)
O jacie, oddałbym Ci z chęcia moja glinę
U mnie host ni widu ni słychu i niektóre piwonie śpią, mam nadzieję, że się obudzą

Ładnie wygląda ta miodunka

Z chęcią bym wzięła duże ilości gliny od Ciebie Muszę szukać w okolicy, załatwiłam sobie od znajomych z rozbiórki domu, który się spalił.
U dziewczyn też jeszcze nie wychodzą te rośliny z ziemi więc spokojnie, najwidoczniej za zimno
SlonecznyOgrod 12:12, 06 kwi 2022

Dziewczyny pytacie się mnie czy nie miałam śniegu. Odpowiadam : nie miałam ani troszkę.
W Wielkopolsce nie było śniegu.
Bez deszczu, tak jak i wszędzie 1,5 miesiąca, sucho już było, więc nawadnianie kropelkowe uruchomiłam, raz czy dwa razy były tak podlewane rabaty i to wystarczyło.
Teraz już dwie noce padało, wszystko jest podlane, ale czekam na jeszcze, bo oczko czyściłam i opróżniłam całkiem. Oczko jest zasilane z rynny, mieści się tam 1,5kubika wody. jak nie zapełni z dachu to naleję z kranu.

Cieszę się jak dziecko, że ogród wreszcie podlany po całości z nieba i obyło się bez śniegu i mrozu
SlonecznyOgrod 12:14, 06 kwi 2022

Wczoraj pierwszy raz w tym roku zobaczyłam kopciuszka
Przyleciały
SlonecznyOgrod 12:16, 06 kwi 2022

Wczoraj w nocy padało a w dzień można było spokojnie popracować w ogrodzie, słońca nie brakowało

SlonecznyOgrod 12:18, 06 kwi 2022

Tej nocy znów padało ale do południa jest pochmurno, jak nie będzie padać to może coś podziałam w ogrodzie.

sarenka 12:44, 06 kwi 2022

U Ciebie to chyba wiosna przyszła parę tygodni wcześniej. W każdym bądź razie ma być ciepłej więc kwestia czasu jest że roślinki zaczną się budzić...
mirkaka 13:32, 06 kwi 2022

Sliczne, wiosennie, u mnie też sniegu nie było, tak tylko odrobinkę poprószyło, ale jest strasznie zimno bo wieje.
Czekam na wiosenne ciepełko
SlonecznyOgrod 14:04, 06 kwi 2022

sarenka napisał(a)
U Ciebie to chyba wiosna przyszła parę tygodni wcześniej. W każdym bądź razie ma być ciepłej więc kwestia czasu jest że roślinki zaczną się budzić...

Tak właśnie się przyglądam i porównuję z innymi ogrodami, masz rację, bo dosyć szybko rośliny się porozwijały.

Czekamy na zapowiadane ciepełko
Dorota321 14:06, 06 kwi 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)

W jakim regionie mieszkasz? Zima u mnie w Wielkopolsce mało kiedy się pokazuje, choć nawet w Warszawie u Eli był śnieg a to też centralna Polska. U mnie świeciło słońce i temperatura też nie najniższa bo 9st.

Czekam aż te moje nowości wypuszczą listki, a może i nawet coś pokaże kwiatka, dopiero będzie widać gabaryt roślin bo teraz to same witki
Mieszkam 30 km od Sandomierza, a 6 od Tarnobrzega, do Baranowa Sandomierskiego kiedyś jeździłam rowerem, Wisłę przepływaliśmy promem.

Czekamy na wiosnę i piękno roślin.
Wiolka5_7 14:06, 06 kwi 2022

To super, że deszczyk Darcia do Ciebie dotarł
Piękne kwiecie u Ciebie