Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Sebek 13:11, 25 lis 2011

gardenarium napisał(a)
Oprócz zdrowia ogrodnikom jest też potrzebna dobra pogoda, tak w sam raz. Niech pada w nocy, a w dzień świeci słońce.
Parę lat temu tak było Pamiętam, rano do pracy i przestawało padać
Teraz pogodzie się zupełnie pomieszało ... hmm

To jest dla mnie idealna pogoda.

Tylko, żeby rankiem wysychał ten deszcz
ell 14:26, 25 lis 2011

anula_wn napisał(a)
to jeszcze powiem tak (zasłyszane):

"pieniądze szczęścia nie dają - tym , którzy ich nie mają!"
ot co

no niestety Agnieszko, ja też jestem raczej kąpana we wrzątku, ale trzeba (!) zrobić plan, mieć pomysł, obgadać na Ogrodowisku i realizować zgodnie z nim tak mi się wydaje . Zwłaszcza, ze masz możliwość w postaci narzędzia do planowania!
Robisz: pomiar, projekt , druk i kolorowanki! a potem lawinowo pójdzie, zobaczysz !
cieszę się, że się przydałam

Co do etapów Gabi , to wiesz, faniej jest zrobić od razu i ja tak zawsze chciałam, ale ...jak się nie ma co się lubi....to się nie ma ! jak mawiał mój kolega trzeba się z tym pogodzić i cieszyć z tego, ze można choć etapami realizować swoje marzenia (dla pocieszenie (...) my mamy kredyt we frankach.... b/k)

Dla pocieszenia Was obu - ja mam w złotówkach -najdroższa wersja. Ten sam kredyt w Euro , a miałabym w tej chwili o 900 zł więcej w kieszeni miesięcznie!!! ( franków nie przeliczałam, bo to już mnie dobiło)
GabiK 15:08, 25 lis 2011

Elu, mnie akurat nie chodzi o pojedyncze raty - wiem, że są niższe niż w PLN, dlatego wzięłam w EURO.
Ale sobie wymyśliliśmy spłacenie części kredytu - wzięłam kredyt w pracy i jak wpłynął na konto, to euro poszybowało. I teraz to już mogę kupić dużo mniej tych euro na spłatę. I tak czekamy, czekamy, aż się trochę zlituje, choć na jeden dzień ten kurs i będzie spłata z głowy. A tu coraz gorzej. I codziennie - nie po 4,40 nie kupujemy, za dużo, a następnego dnia trzeba było kupić po 4,40, teraz jest po 4,50,
I tak kolejne setki zł wirtualnie wyfruwają. Już jesteśmy 10 tys. w plecy od momentu decyzji o spłacie.
Nie zazdroszczę tym, co muszą teraz np. dom sprzedać i kredyt oddać.
Ty przynajmniej wiesz, że pół miliona to pół miliona. A ja już mam kredytu o 80 tys. więcej niż wzięłam.

I się ciągle głowimy, czy więcej stracimy na kursie, czy na odsetkach od całości kwoty.
anula_wn 15:15, 25 lis 2011

no tak, kredyty dają wszystkim w d.... ! nie ma co ....

Gaba, Ela - ja też już nie myślę i nie przeliczam tego kredytu, bo bym popadła w totalną depresję może się kurs ustabilizuje, może spadnie...? Jedno jest pewne, wszyscy zapłacimy więcej niż wzięliśmy ....
a ile roślin by się za to kupiło! na ile wakacji pojechało!
obyśmy mieli pracę i mogli spłacać, to i tak będzie dobrze

Danusiu, marzenie taki scenariusz pogodowy ! ale były takie lata, były.... a teraz wszystko się pokićkało....
anula_wn 20:16, 26 lis 2011

ogladając projekty ogrodów Tom'a Stuart'a-Smith'a (dzisiaj go dopiero "odkryłam") znalazłam to co chcę mieć w swoim stawie 'kamsztor' do przechodzenia....

tylko mój staw będzie krótszy.... ale też z taką opaską - już chcę go mieć !!! już
Pwl 21:12, 26 lis 2011

Anula, świetne projekty jesteś pani zawodowiec w tym temacie! Mogę życzyć
pomyślnej realizacji i przede wszystkim sprzyjającej aury wiosną i przez całe lato.
Też oglądałem Stuart'a-Smith'a (z podziwem!) , na mnie zrobiły wrażenie kolumnowe
cisy, świetnie górujące nad twórczym "nieładem".
kaisog1 22:10, 26 lis 2011

Ania będzie super! Ja też już chce ten Twój staw
monteverde 22:13, 26 lis 2011

bardzo dobry pomysł z tym przejściem mnie się spodobał ogród w Oxfordshire mnóstwo kwiatów w moich kolorach
anula_wn 17:45, 27 lis 2011

Paweł, dzięki wielkie ! jak dopisze pogoda i kaska będę cieszyć się stawe i nowymi rabatami juz latem oby!
Gosia, no ja też, ja też.....
Aniu, nie ma wyjścia, inaczej do ławeczki nie byłoby dostępu ! a że przy okazji pięknie będzie to już druga strona medalu
monteverde 17:54, 27 lis 2011

Oto właśnie chodzi, żeby połączyć piękno z pożytkiem Gabik ty nie wiesz,że przed świętami euro drożeje?