Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Martek 11:27, 14 maj 2012

Aniu dziel się !)))))))))
Mam pytanie ta róża wrzucona z okazji 300 Marzenki już ci zakwitła czy zdjęcie z zeszłego roku ?
Pytałam ktoś ją ma milczałaś bestyjko
Ana 13:50, 14 maj 2012

Anula - brzózka cudna, oj tam oj tam, że śmieciuch, ale jaki widok! Rekompensuje wszystko Ja w ogrodzie nie mam, ale przez okna patrzę na szpaler u sasiada przed domem

Oj współczuję mszycy! Dziś prawie kupiłam zainfekowanego Rh, w ostatniej chwili zobaczyłam, że w środku głęboko był calutki oblepiony tym zielonych cholerstwem...dziewczyny z ogrodniczego od razu polecialy pryskać
anula_wn 15:29, 14 maj 2012

Marta, ja jestem na forum z doskoku ostatnio .... nie wszędzie, ba ! gdzieniegdzie zaglądam tylko.... brak czasu.... mogłąm nie widzieć pytania.... róża, tzn. fota, jest z zeszłego roku, musiałam ją moooocno podciąć, jest dopiero malusieńka! ale żyje !!!

Aniu, no trzeba latać po ogrodzie i oglądać wszystko ! wczoraj nie było, a dziś już jest "coś" błyskawcznie się to rozprzestrzenia ! oglądaj kochana koniecznie i dokładnie przed zakupem (najlepiej jeszcze roślinie zajrzeć w korzenie jak się da )
anula_wn 17:33, 15 maj 2012

mam do Was pytanie i prośbę o poradę
chodzi o wejście, za furtką chcę posadzić "coś", już w zeszłym roku o to męczyłam na forum.....
pomyślałam o niskim (ok.80cm) żywopłocie po obu stronach ścieżki - tylko w linii kory!

cisy chyba za ciemne....
może czerwony lub jasno-zielony berberys? prawie dzisiaj kupiłam, ale nie wiem czy czerwone czy jasne? pomożecie???

a potem to od wewnętzrnej strony (od strony ścieżki) podsadzić jasnymi hostami
Milka 17:37, 15 maj 2012

Jest tu dość ciemno, więc pomysł z cytrynowym i żółtym kolorem bardzo fajny, a do tego pomarańczowe żórawki, jeśli lubisz
anula_wn 17:44, 15 maj 2012

no właśnie Irenko ! chciałam rozjaśnić ten zakątek, a pomarańczowych rzurawek mam troszkę , wiec można powtórzyć (nawiązać)
Milka 17:47, 15 maj 2012

Czyli już bliżej ... może jakieś niskie trawy, jasne, lubiące cień, są takie, gdzieś widziałam w necie, rosna jak poduszeczki
Sebek 18:36, 15 maj 2012

Z tych trzech to wybierz zielony berberys - jednak to jest wejście - może jakieś żółte iglaki?
Ania 19:35, 15 maj 2012

A może dereń o zielonych z białą obwódką liściach a zimą będą czerwone pręcie ?
anula_wn 19:42, 15 maj 2012

Sebek, wiem, że wejście więc musi być i elegancko i wąsko iglaki mam wszędzie , więc chciałam coś co się jeszcze jesienią przebarwi....

Aniu, dereń to też jest myśl ! mam 1 na rabacie brzozowej ! tylko czy uda mi się go ładnie wyprowadzić ? w wąski żywopłot ...?