Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Madzenka 23:37, 16 cze 2012

O matko jak ja się mogłam tak zagapić i Ania taaaaaką rewolucję u Ciebie przegapić?????
Metrowiec rewelacyjny, Ty na powitanie zdecydowanie ładniesza od Izy S ( i się nie spieraj, my baby swoje wiemy ), ekipa szefowej rewelacyjna a efekt nawadniania będzie powalający.
Ale największe wraźenie wywarło na mnie przeraźone futro!!! Ty sie Anula nim zaopiekuj bo mu antydepresanty bedziesz musiała serwować. A na dodatek mu jeża do ogrodu wpuściłaś!!!! jak możesz!! Nie dość, że mokro to jeszcze kolce....

I buziole z okazji 400-tki
an_tre 23:43, 16 cze 2012

Marzenko w myślach nazawałam cię Marzena w pigułce krotko i o wszystkim Dobra jesteś
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Evchen 00:34, 17 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Czekamy na dostawę specjalnej pompy, która może być zanurzona w studni i może być zalewana, w razie gdyby poziom wody w studni się podniósł. Ten system będzie zasilany z własnego ujęcia wody, czyli studni.

Witek ma po tę pompę jechać i jak tylko ją zainstaluje, woda poleci

Danusiu,
mam pytanie, mam nadzieję, że sprecyzuję poprawnie Jakiej firmy zraszacze zainstalowaliście? Pytam, ponieważ chcieliśmy zastosować do systemu nawadniania deszczówkę ze studni, ale powiedziano nam, że zraszacze się szybko pozapychają i trzeba kupić baaaardzo drogą pompę do studni.. reasumując powiedziano nam, że ta inwestycja jest nieekonomiczna, bo zwróci się po kilkunastu (!) latach. Zasugerowano, żeby założyć dodatkowy licznik wody na ogród i założyć normalny (z tzw. standardowego ujęcia) system nawadniania.
To jak to jest?..... Podaj mi proszę, jeśli możesz, nazwę tej pompy i modele zraszaczy,

Ev
Ania 01:17, 17 cze 2012

Och Anulka, ale rewolucję u Ciebie przegapiłam, ale już wszystko nadrobione Super robota, Gratuluję przedsięwzięcia. Zdziwienie kota powalające, ale Twój uśmiech na powitanie ekipy Bezcenny
Gardenarium 01:22, 17 cze 2012

Montujemy TORO, do małych ogrodów zraszacze statyczne 570 z. Fotka

Tutaj ze standardowego ujęcia system "nie pójdzie", a woda miejska jest bardzo droga, ja osobiście w ogrodzie mam podlicznik,ale co z tego, skoro wodę na ogród podnieśli i teraz ona kosztuje tyle prawie co ze ściekami, więc u Anuli studnia zda egzamin, Deszczówki jest tam bardzo nikły procent.

Dla niej ta inwestycja się opłaca. Woda za darmo a pompa nie jest znowu taka droga. Jak pompa będzie to podam Tobie jej nazwę.

Instagram Ogrodowiska
bociek 08:30, 17 cze 2012

WOW, Anula, zagraj w totka, masz nawadnianie, masz jeza mozesz miec te kilka milionow na waciki

A futro juz wzielo prysznic w ogrodzie????
Evchen 15:39, 17 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Montujemy TORO, do małych ogrodów zraszacze statyczne 570 z. Fotka

Tutaj ze standardowego ujęcia system "nie pójdzie", a woda miejska jest bardzo droga, ja osobiście w ogrodzie mam podlicznik,ale co z tego, skoro wodę na ogród podnieśli i teraz ona kosztuje tyle prawie co ze ściekami, więc u Anuli studnia zda egzamin, Deszczówki jest tam bardzo nikły procent.

Dla niej ta inwestycja się opłaca. Woda za darmo a pompa nie jest znowu taka droga. Jak pompa będzie to podam Tobie jej nazwę.

Dziękuję Danusiu, będę zobowiązana. Mamy na ogrodzie studnię, która zbiera drenażem wodę deszczową. Nawet po niewielkich opadach woda "stała" w niektórych miejscach, a w zeszłym roku po oberwaniu chmury wodę mieliśmy aż pod tarasem. Dlatego też zdecydowaliśmy się na studnię. Miałam nadzieję, że uda nam się wykorzystać deszczówkę do podlewania. Ale nam odradzono, jak wspomniałam. Co prawda projekt nawadniania już mam, ale zawsze można go zmienić Zwłaszcza, że teraz pojawiło się światełko A może jednak będzie to możliwe...

Aniu - przepraszam za off topic
Lena 15:45, 17 cze 2012

Anulka,bardzo się cieszę dla Ciebie - będziesz miała więcej czasu na relaks w ogrodzie
Ach,mieć taką ekipę u siebie - Apeluję ,że udostępnię swój ogród w celach praktykowania nowych zmian - Danusiu zapraszam - może będziesz chciała skorzystać
Gardenarium 16:34, 17 cze 2012

Evchen napisał(a)

Dziękuję Danusiu, będę zobowiązana. Mamy na ogrodzie studnię, która zbiera drenażem wodę deszczową. Nawet po niewielkich opadach woda "stała" w niektórych miejscach, a w zeszłym roku po oberwaniu chmury wodę mieliśmy aż pod tarasem. Dlatego też zdecydowaliśmy się na studnię. Miałam nadzieję, że uda nam się wykorzystać deszczówkę do podlewania. Ale nam odradzono, jak wspomniałam. Co prawda projekt nawadniania już mam, ale zawsze można go zmienić Zwłaszcza, że teraz pojawiło się światełko A może jednak będzie to możliwe...

Niestety tutaj nie wiem czy samą deszczówką się da. Muszą być filtry. Po pierwsze jest tej wody zdecydowanie za mało - na jeden dzień może by starczyło, a po drugie sprawa zanieczyszczeń - jakaś racja w tym jest. U Ani studnia jest normalna, a woda z dachu tylko dodatkowo jest do niej odprowadzana, a więc to nie jest zbiornik na deszczówkę, a tylko sposób na jej pozbycie się i odprowadzenie od domu.

Instagram Ogrodowiska
Joanka 17:20, 17 cze 2012

anula_wn napisał(a)
a ja dzisiaj polowałam z aparatem na biedronkę ! trudno było, bo się wierciła i nie mogłam uchwycić ostrości.... ale za to dobrze się bawiłam

Zdjęcia pierwsza klasa