Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

ell 17:24, 17 cze 2012

Niesamowita Relacja !!!
Zaczęłam oglądać w piątek i aż się pochorowałam - dzisiaj wylazłam z łóżeczka i do Anuli w "trymigi"
Przegapiłam 400
więc gratuluję na 408

Ogródek przez chwilę wygladał jak tort w kawałkach.
Joanka 17:37, 17 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Kot zrobił wielkie oczy

Joanka 17:50, 17 cze 2012

Ło matko ale rewolucja
Przez to moje choróbsko znowu jestem do tyłu....

Anulko wszystkiego dobrego z okazji 400

andziulka 17:58, 17 cze 2012

Aniu, podwójne gratulacje z powodu 400 i super nawadniania

Neska 19:52, 17 cze 2012

Ten kocur jest niesamowity!!!!!!!!
anula_wn 22:23, 17 cze 2012

kochane moje !!! dziękuję, że zaglądacie ! ode mnie dopiero wyszli goście - dwie tury .....
było ognisko, kiełbaski, było ciacho i winko dzieciaki szalały, Franio brykał w baseniku, szał totalny!

nawadnianie cieszy mnie nieustannie, jak tylko woda poleci - cykam foty i się chwalę

powtórzę, że ekipa Danusi i Witka jest najlepsza! robią szybko, sprawnie i bardzo , bardzo czysto.

pozdrawiam i życzę udanego tygodnia !
postaram się zaglądać
Sebek 23:34, 17 cze 2012

Weekendowe szaleństwo Ty chyba oszalejesz ze szczęścia jak woda poleci - to taki fajny widok!!!
Evchen 23:52, 17 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Dziękuję Danusiu, będę zobowiązana. Mamy na ogrodzie studnię, która zbiera drenażem wodę deszczową. Nawet po niewielkich opadach woda "stała" w niektórych miejscach, a w zeszłym roku po oberwaniu chmury wodę mieliśmy aż pod tarasem. Dlatego też zdecydowaliśmy się na studnię. Miałam nadzieję, że uda nam się wykorzystać deszczówkę do podlewania. Ale nam odradzono, jak wspomniałam. Co prawda projekt nawadniania już mam, ale zawsze można go zmienić Zwłaszcza, że teraz pojawiło się światełko A może jednak będzie to możliwe...

Niestety tutaj nie wiem czy samą deszczówką się da. Muszą być filtry. Po pierwsze jest tej wody zdecydowanie za mało - na jeden dzień może by starczyło, a po drugie sprawa zanieczyszczeń - jakaś racja w tym jest. U Ani studnia jest normalna, a woda z dachu tylko dodatkowo jest do niej odprowadzana, a więc to nie jest zbiornik na deszczówkę, a tylko sposób na jej pozbycie się i odprowadzenie od domu.

Masz rację Danusiu, sama deszczówka nie wystarcza. Rozmawiałam z moim mężem "Złotą Rączką", powiedział, że zrobi wyjście ze studni i będzie na doraźne podlewanie rabat. Zostaje nam tylko podlicznik.
Evchen 23:55, 17 cze 2012

Joanka napisał(a)

a ja dzisiaj polowałam z aparatem na biedronkę ! trudno było, bo się wierciła i nie mogłam uchwycić ostrości.... ale za to dobrze się bawiłam

Zdjęcia pierwsza klasa

O.. mój syn by się ucieszył z tego zdjęcia Ostatnio przyniósł biedronkę i zakomunikował mi "Będzie u nas spała w słoiku. Czy Ty wiesz, że ona ma dopiero 7 lat i jest sama - bez rodziców???? Trzeba się nią zaopiekować! Tym samym biedronka zagościła w naszym domu. Obecnie trwają pracę nad poszukiwaniem towarzysza niedoli. Tylko nikt mszycy nie chce z róż zbierać...
anula_wn 10:50, 18 cze 2012

pewnie, że oszaleję ze szczęścia Sebek! już się cieszę, a co dopiero jak zacznie się lac, chlupac, pryskac, syczec.... a ja z kaweczką na leżaczku

Evchen - u nas wczoraj cały wieczór dzieciaki biedronek szukały ! co się działo (łącznie z płaczem) jak jedna bidula za ogrodzeniem się znalazła .... było nawet stanie na dwóch łapkach (wiedziałaś, że biedronki tak potrafią? ) więc Twemu dziecku się nie dziwię nic, a nic, że się zaopiekował tą nieszczęsną sierotą....

u nas też nie ma kto się mszycami zając....