Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Mala_Mi 23:25, 14 cze 2014

Pomimo cienia... róże zachwycają
A do cienia jest sporo kwiatków Dają radę
noemi 23:28, 14 cze 2014

Tęskniłam ….. dobrze, że już jesteś Róże mnie zachwycają
Konstancja30 15:56, 16 cze 2014

są takie miejsca na Ziemi, z których nie chce się wracać ... i nie musi to być skąpana w słońcu Dominikana ... może to być mały domek z nostalgicznym ogródeczkiem w Komorowie ... Anula z Pawłem stworzyli takie miejsce ... gdzie czas się zatrzymuje a pogoda nie jest ważna ...

wyrwany pędzącemu życiu weekend był bossski i Seba zabijesz mnie bo zdjęć prawie nie poczyniłam ...

za to mogę napisać, że:

na "brzozowej" na dobre zadomowił się kolor ... szalejąca kocimiętka (no szalejąca bo moja niby ta sama a 10 razy mniejsza w kwili obecnej ) wplata się w soczystą zieleń berberysu ... ponad leciutko powiewają sobie ostróżki ... jedna nie powiewa bo jest sztywniarą ale jakie ona ma kwiaty ... mięsiste w pięknym lila ... Anula obfoć to bo ja idiot nie obfociłam ... z brzegu leniwie jakaś kostrzewa sobie wyłazi na podjazd a co ... nie może ? ... a to tylko skrawek z całości

ławeczki pilnowane przez amorki i ... pod parasolem białej róży zapraszają ... nawet jak wieje i jest zimnawo ...

trawki bardzo lubią Anulę bo starają przypodobać pańci ... te małe i te duże ... konkurują z nimi róże ... bardzo konkurują ...

gdzie się nie spojrzy tam a to ptaszek przycupnie ... a to amorek swą bielą i niewinnością zauroczy ... a to gra zieleni zaczaruje ...

wspominałam ... nie chce się wizyty w takim zakątku kończyć ...

ale czeba ... no to już jestem w domu i mam focha na wszystko ... bo ani rabaty nie takie ... ani pokoje nie takie ... teraz mus działać ... działać i działać ... na szczęście u Anuli baterie podładowane po sam korek więc siły i entuzjazmu jest moc

Anulka i chopaki dziękujemy za ten super czas ...

anula_wn 21:10, 16 cze 2014

Julcia,

róża pnąca k/garażu to Pink Cloud, a biała...nie wiem. Jest też tam New Dawn

Tess
zaraz u Ciebie odpowiem.
A za dobre słowo dziękuję

Makkasiu
mmmm cała ja ten Twój opis

Wilcza,
może u róze u mnie większe, ale Twoje fotki wymiatają ! muszę na szkolenie do Ciebie się udać !

Justi

zaraz obejrzę Twoje cięte iglaki.
Jakoś sie boję, że one urosną i sobie nie poradzę, choć w ogrodzie, o którym wspomniałam są cięte i duże - no ale może ktoś im tnie z jakiejś platformy?
pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki

Sebek.....

noooo nie mamy fot.... tylko z kolacji.....

Noemi !!!

ja też tęskniłam
ale ciągle brak czasu na wszystko !
buziaki!

anula_wn 21:22, 16 cze 2014

Izuś ...
no jak Ty coś napiszesz to ja się chowam .... lekkość Twego słowa zachwyca

To my dziękujemy za miły czas. Za pogaduchy bez końca. Za piękne chwile.
I poproszę o więcej takich spotkań , bo one są balsamem dla duszy w tym zwariowanym świecie !

poproszę o więcej i więcej !

a było nam dobrze tak, że o fotach zapomnieliśmy ;/
mamy tylko z kolacji pożegnalnej więc zainteresowanych proszę o wybaczenie

Mala_Mi 22:13, 16 cze 2014

Boziu... Iza.... a ja bym musiałą wiele innych rzeczy "popwarić" bo są nei takie jak trzeba... i ja do Anuli pojadę keidy...z widelcem Głodna nie wyjdę....

Ot i sie wprosiłam

Ale ja w innej sprawie.

W cieniu/półcieniu dobrze sobie radzą modne naparstnice, zawilce japońskie, ciemierniki, prymulki, rodgresja, odętka, liliowiec Stlla de oro da radę, bodziszki (większość kantabryjskie, korzeniaste, wspaniałe), serduszki,, ostróżki,dzwonki dlamatyńskei też sobie radzą, tawułki, brunera, orliki, tojady.
Konstancja30 22:29, 16 cze 2014

Anula jest mistrzynią klimatu i mniamania ... Paweł mistrzem sushi ... a oboje robią śniadanie królów ... najchętniej pozwoliłabym się zaadoptować ... ale z tymi pałeczkami to się nie polubimy nigdy ... nie wiem jak inni to ogarniają ja mocno obstaję przy opcji palce lub jak Anek zasugerowała przemycę widelec następna razom ...
Milka 12:06, 17 cze 2014

Wow!!! moje ulubione dziewczyny, na dodatek chłopaki wspaniałe spotkanie, Izy opis, to jak nos w książce...zazdraszczam a kolacja wyśmienita!!!
Pszczelarnia 13:14, 17 cze 2014

Rabata kuchenna - jakby niekuchenna. Ale wzrokiem pożeram te róże.
Sebek 13:24, 17 cze 2014

No, na szczęście są fotki Kolacja wygląda mniam, ale i tak nie sprobowalbym te rybki snily by mi się po nocach