Kasiu strzał w dziesiątkę. Do głowy mi nie przyszło, że to mogą być te paskudztwa. Zaraz po przeczytaniu Twojego posta pobiegłam z latarką i dużym zapasem soli . Mam nadzieję że pomoże ale dla pewności powtórzę przez kilka kolejnych wieczorów . Dziękuję Ci bardzo
Rodek ma już koło 10 lat. Był pierwszym krzewem który posadziłam. Na wiosnę go przesadzalismy. Mam nadzieję że nie padnie.
Nam też ząbki dokuczają. Idą od razu po 2. Na dole już są, lada chwila przebiją się u góry. Jej, jak ten czas szybko leci...
U nas właśnie górne dwójki obie wychodzą i tak od 2 miesiecy wydaje mi się, że już już je widać, a one nic ale ostatnio gorzej zasypianie i samo spanie, więc chyba teraz dopiero coś jej dokucza - moze na dniach się przebiją wreszcie..
Rodek cudowny egzemplarz, dorodny a jak jeszcze się wpisze w jakąś rabatę to już w ogóle będzie na niej pięknym królem
Mam depresję ogrodową ciągle pada, jest strasznie mokro,ślimaczyska szaleją...
Jak tak dalej pójdzie w warzywniku zostaną tylko skrzynie, dziewczynki przeziębione a Anabelki załatwiłam koncertowo. Sama. Ja. Ślimaki im rady nie dały bo je skutecznie potraktowałam granulkami i solą. No właśnie tylko dlaczego nie przyszło mi do łebka że sól się rozpuszcza buuuu.
Asia a wykopać anabelki/ przesadzić wypłukać im korzenie? Moja anabelka w przechowalniku w zeszłym roku miała jedną gałązkę żywą a w tym roku jak wszystko przesadzalam itd to okazało się że żyje i jest na tymczasowym miejscu
Masz bardzo ładne te skrzynie, moje bylejakie pewnie za jakiś czas będę wymieniać na porządne.
Śliczny wielki rodek widzę, doczytałam, że ma 10 lat, jaka to odmiana, wiesz może? Cudo!
Anabelki to ślimaki, moje jezówki tak wyglądają
Pogoda nie rozpieszcza, od rana boli mnie głowa, leje zimno tak że przyszłam w zimowym płaszczu. Ale pocieszę się, od jutra ma być coraz cieplej. W weekend ponad 20 stopni!!!
u mnie też ciągle leje i mam już dość tego deszczu
skrzynie w fajnym miejscu …..w depresję nie wpadaj -małe dzieci -to wiadomo ,że czas na ogród mocno ograniczony ... a Anabelki może odżyją …oby