Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

20:59, 28 sie 2017
Mala_Mi napisał(a)

No Po 8,50. Całkiem duże. W kupie robiły wrażenie

3 razy się wracałam i dokupywałam.. i tak decyzja, że ograniczam gatunki poszła się paść.

Ty masz te molinie i wyglądają rewelacyjnie.. tylko ja nie mam gdzie tak ich wyeksponować..

z powodu molinii nie powinnas miec wyrzutów ..bo ta wymaga tylko ciecia wiosna i koniec zabawy ...tez planuje sobie powiększyć ich kolekcje ...nawet nie wiem czy z sesleria sie nie rozstane na rzecz molini

PS. zapomniałam dodac ze zawilce szt 2 przesadzałam wczesna wiosna i sa opóżnione w rozwoju do swoich koleżków nie ruszanych chyba nie lubia przesadzania
Mala_Mi 21:04, 28 sie 2017

eda napisał(a)
Szał trawowy teraz są na czasie ogrodowym i pogoda im się dopasowała mój e- Mek pyta ta trawa tak będzie sobie tu rosła ? zaraz wejdzie na chodnik ...a ja na to to co haaa i chyba trza będzie ją ciachnąć na pół ale chyba wiosna najlepiej buziaki

Najlepiej wiosną.. mój też sie drze, że mu wszystko atakuje trawnik.. i nawet obiecał poszerzyć wszystkie rabaty, ale pod jednym warunkiem.. że co najmniej pół metra będzie wolnego pasa..

No i ten warunek mi nie pasuje

Obrazków koniec.. uciekam.. buziaki dla wszystkich zaglądających .. tak swoją drogą to mam kiepski dzień.. w myśl zasady że jednego nieszczęścia to zawsze za mało.. forum pozwala uciec myślami od rzeczy nieprzyjemnych.. bo natchnienia do niczego dziś nie mam.. Wracam do pracy, bo dzień mi się przebimbał na szkółkę, ogród i dentystę.. na załatwianie spraw zaległych a pilnych.. wstałam o 6 .... i mam wrażenie że dopiero wstałam.. a to dzień zleciał..

Podobny był, ale nie mam więcej.. ale podobny czy nie.. mi sie podoba

Mala_Mi 21:07, 28 sie 2017

eee_taam napisał(a)

z powodu molinii nie powinnas miec wyrzutów ..bo ta wymaga tylko ciecia wiosna i koniec zabawy ...tez planuje sobie powiększyć ich kolekcje ...nawet nie wiem czy z sesleria sie nie rozstane na rzecz molini

PS. zapomniałam dodac ze zawilce szt 2 przesadzałam wczesna wiosna i sa opóżnione w rozwoju do swoich koleżków nie ruszanych chyba nie lubią przesadzania

Zawilce przesadzałam jesienią i wszystkie padły. Oczywiście te przesadzane.

Sesleria autumnalis jesienna.. u mnie strajkuje..dlaczego??? Jest taka ładna, pierwszy rok była śliczna a w tym tragiczna.. jakieś pomysły??

Wygląda koszmarnie. Naleśniki a w środku rude ..

21:11, 28 sie 2017
Mala_Mi napisał(a)

Zawilce przesadzałam jesienią i wszystkie padły. Oczywiście te przesadzane.

Sesleria autumnalis jesienna.. u mnie strajkuje..dlaczego??? Jest taka ładna, pierwszy rok była śliczna a w tym tragiczna.. jakieś pomysły??

Wygląda koszmarnie. Naleśniki a w środku rude ..

no własnie ...u mnie salderiana tak wygladała ( 3 sezon u mnie..chyba wywale bo mnie wk...) ciełam ...i czytałam ze Marzena jesienna tez niedawno cieła ....czyli wochodzi na to ze szał seslerii pomału mija ....jesienna u mnie pierwszy rok ...nic jej nie dolega ...ale ciecie 3x w sezonie moze człowieka wykończyc...zwlaszcza ze kepy gigantyczne sie robią ....

krowia kupa w trawie ...nie jest urodziwa
sylwia_slomc... 21:21, 28 sie 2017

Czyli wychodzi na to,że nie wszystko co modne to na dłużej fajne.

Cieszę się, że zakupy Aniu robisz bo to znaczy, że humor już lepszy widać jak spotkanie z gosia i Kasią podziałało, jak najlepszy lek na chandrę
leon60 21:24, 28 sie 2017

eee_taam napisał(a)

no własnie ...u mnie salderiana tak wygladała ( 3 sezon u mnie..chyba wywale bo mnie wk...) ciełam ...i czytałam ze Marzena jesienna tez niedawno cieła ....czyli wochodzi na to ze szał seslerii pomału mija ....jesienna u mnie pierwszy rok ...nic jej nie dolega ...ale ciecie 3x w sezonie moze człowieka wykończyc...zwlaszcza ze kepy gigantyczne sie robią ....

krowia kupa w trawie ...nie jest urodziwa

Moja jesienna też szczególnie nie zachwyca ale nie zamiaruję ciąć w sezonie... natomiast skalna jest ładna bez cięcia
Gruszka_na_w... 21:37, 28 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, wiesz co zrobiłam?

Pomyślałam sobie, nie będę się z tą różą prowadzać po ogrodzie teraz. Nie mam natchnienia.

I to jest to dostosowywanie ogrodu do siebie.
Czego się ciągle uczę.

Te nauki trzeba pobierać corocznie. Nie da się niestety nauczyć raz na zawsze.

Aniu, piękne zakupy. Widać, że wróciła Ci odrobina radości. Miłego tygodnia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ana_art 22:12, 28 sie 2017

Jeżówki są cudne i bezproblemowe, dobry wybór. A z niejeżdżenia taki plus że mandatu nie ma
Dorota123 10:10, 29 sie 2017

Piękne fotki z ogrodu i ze spotkań Ogrodniczek. Twój ogród zawsze wygląda rewelacyjnie tylko, że Ty zawsze szukasz dziury w całym. Ogród nie może wyglądać jak domek dla lalek w którym jest pęknie wysprzątane. Ogród to żywy twór, który ciągle się zmienia, u Ciebie zawsze te zmiany idą w dobrą stronę.
Pozdrawiam.
Agania 10:30, 29 sie 2017

Mala_Mi napisał(a)

Rozpław to moja ulubiona roślina w oczku.. kwitnie na niebiesko całe lato... i nic przy nim nie robię kompletnie.. wrosło w siatkę na dnie oczka i jest nie do ruszenia .. jak komuś daje to wydzieram to co wyłazi z donic ..

Dziękuję za sierpień u mnie.. ja niestety nigdzie nie chodzę bo nie wyrabiam totalnie z niczym.. będę zimą nadrabiać Zimą może nawet kolory bardziej ucieszą

U siebie siedzę bo pamiętnik ogrodowy musi być..

Ostra bezproblemowa papryka.. zebrałam nasiona i wyrosła.. i nie grymasi, chociaż podlewanie w szklarni ma co 3 dni .. odmiana do pozyskania znów nasion.. nazwę mam gdzieś zapisaną .. potem będą czerwone.. Purple Thai Chili (znalazłam)

Ten rozpław od Ciebie mi się nie zabrał, ślimaki go pożarły, a papryczki chilli też mam ciekawe małe stożki fioletowe teraz się zmieniają na pomarańczowe
S.skalną chyba przeniosę na frontową, była stipa, ale zarosła jakimś trawskiem czas na mały retuszyk

Molinie lubię..znasz obiedki szerokolistne...też są fajne