Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Margarete 10:43, 29 sie 2017

Mala_Mi napisał(a)

Wyglądam jak wesoły turysta.. z reklamówką A tam dwie flaszeczki.. góralskie.. tej czerwonej aż się boję otworzyć. Czy te k..się nie skumulują

Anka! ...ty jesteś dobra...'czy sie nie skumuluja?'nie mogę
Fajnych gości miałaś w fajnym ogrodzie - na pewno yło super...cóż że krótko, ważne żeby sie choć na chwilkę spotkać

Szkoda róż - ale ja sama co do Queen of Sweden tez mam swoje przemyślenia i chyba ja przesadzę bo tam gdzie jest to mnie wnerwia, a rabat wiecznie poszerzać nie mogę....

Obrazki z twojego bujnego ogrodu z przyjemnością oglądam i zostawiam buziaki !

Pszczelarnia 16:01, 29 sie 2017

Człowiek pół świata objeździ, za nowościami się ugania (trawiastymi), a wystarczy zajrzeć do Małej Mi.

A tu molinie w nieznanych nazwach.

Kasik 19:34, 29 sie 2017

Molinia- super. W pierwszej chwili myślałam, że to Proso rózgowe- Squaw.
Te miotełki mnie zmyliły.

Moje muszę przesadzić bo nie ma gdzie się nabudować, a piękne jest.

Szkoda, że nie mogłam sie zabrać z dziewczynami- żal mi .......okrutnie.
Spotkanie szalonych Babeczek - Takie chwile mi umykają.
mikina34 11:15, 30 sie 2017

Aniu, "po głosie słychać", że nastrój jakby weselszy to dobrze, pozdrawiam, jeszcze letnio
Kasik 12:41, 30 sie 2017

Ania- trawka u mnie to Proso rózgowe- Squaw. rewelacyjne, liście i zielone i bordowe, a te miotły takie nie za mocne i bordowe.
u mnie ma ciasno między rozchodnikiem, ale muszę przesadzić to się nabuduje.
Zobacz jakie piękne

http://www.futuregardens.pl/proso-rozgowate-squaw-panicum-virgatum.html
Mala_Mi 10:56, 31 sie 2017

Kasik napisał(a)
Ania- trawka u mnie to Proso rózgowe- Squaw. rewelacyjne, liście i zielone i bordowe, a te miotły takie nie za mocne i bordowe.
u mnie ma ciasno między rozchodnikiem, ale muszę przesadzić to się nabuduje.
Zobacz jakie piękne

http://www.futuregardens.pl/proso-rozgowate-squaw-panicum-virgatum.html

Śliczna jest .. i zimuje

U mnie w rozchodnikach by miała luźno, bo opuchlaki pożarły prawie całe.. nawet 1/10 się nie zostało... może prosa by nie zżarły Trafia na liste ewentualnych kandydatów do ogrodu
Niestety do obsadzenia mam na razie bardziej cieniste zakątki (ogród się rozrósł i słońca też coraz mniej).. Hakonechloa Ben Kaze zamist wpadać w limonkę jest totalnie zielona, rośnie fajnie, przybiera na masie, ale co z tego jak zielona totalnie

hankaandrus_44 11:22, 31 sie 2017

Aniu, czy to już nałóg? Narzekasz od wiosny, chyba ci w krew weszło! A tu trzeba się cieszyć, że się żyje, wnuki rosną, dach nad głową jest, i w zamrażarce coś się uchowało. Do nas należy dzisiaj. Jutro wszak niepewne!

Pozdrawiam serdecznie, zieleń to piękny kolor! Zieleń to życie!

Na poprawę humoru wrzucam Twoje jeżówki!

hankaandrus_44 11:22, 31 sie 2017

Aniu, czy to już nałóg? Narzekasz od wiosny, chyba ci w krew weszło! A tu trzeba się cieszyć, że się żyje, wnuki rosną, dach nad głową jest, i w zamrażarce coś się uchowało. Do nas należy dzisiaj. Jutro wszak niepewne!

Mala_Mi 12:16, 31 sie 2017

mikina34 napisał(a)
Aniu, "po głosie słychać", że nastrój jakby weselszy to dobrze, pozdrawiam, jeszcze letnio

Jak rasowa ogrodniczka.. na chandrę najlepsze zakupy Sukienka na wesele pożyczona.. mogłam poszaleć na roślinki na te konto Bez wyrzutów sumienia

Co przechodzę nad oczkiem i widzę lilię Clyde Ikins..to wcale nie żałuję, że zamiast fryzjera przed TVN i Maja wybrałam na to konto zakup lilii.. Fryzura obleciała ... a lilia zachwyca co roku..kto ją widział to się ze mną zgodzi. Jest po prostu śliczna, na wysokich łodygach i wielka, kolor też niesamowity. Liczę, że inne badyle też docenią, że zainwestowałam w nie, a nie w siebie.

Mala_Mi 09:54, 01 wrz 2017

hankaandrus_44 napisał(a)

Może to już ten wiek, że jak się rano wstanie i nie ponarzeka na zdrowie to oznacza tylko jedno

Dają czadu jeżówki.. lubię je .. i zimą fajne takie zasuszone. Co prawda dla Ciebie to już nie ma znaczenie, ale w przydomowych ogrodach ma i to duże
Rok równicy w rabacie jeżówkowej Jeżówki to moje siewki pozbierane w 2016

I rok później..