Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

SlonecznyOgrod 17:16, 11 lis 2017

Aniu dużo pracy włożyłaś w ogród przez to 10lat, ale możesz byc dumna.

Rób dla siebie i nie przez siłę, i nie tak aż uporczywie ,bo się depresji nabawisz. Spokojnie i po trochu zrobi się więcej, niż wszystko naraz. Bo się przerobisz , kręgosłup czy coś nie daj Boże siądzie, albo nabawisz się jakis bóli i będziesz musiała odczekac dużo dłuzej, żeby wrócic do formy.
Może głupio to teraz zabrzmi, ale im człowiek starszy tym cięzej sie znosi wysiłek fizyczny. Po co się tak mocno spinasz, masz pięknie, trochę odpuść, nie wszystko musi być aż tak perfecto od ręki. Nie zrobisz dziś to zrobisz jutro.

Kurczę... no pomyśl przede wszystkim o Sobie i o Swoim zdrowiu.
Bo tak jak czytam to nie równoważy się to co wkładasz w ogród do tego co ogród Tobie daje. A ogród masz wspaniały i fotki cudne. Tylko Ty się nim tak nie cieszysz.

Może to taki czas i przejdzie... ciężki rok z kapryśną wiosną.

No się rozpisałam Aniu głowa do góry, buźka
Mala_Mi 18:43, 11 lis 2017

Daria, nie ma perfekto, nie ma nawet byle jak... nie spinam się. Próbuję wygospodarowac chociaż chwilę by ogarnac to co najpilniejsze.. i nie dlatego że chcę mieć prefekcyjnie, tylko żal mi roślin. Nawet byle jaki ogrodnik wie, że są rzeczy które trzeba zrobić w ogrodzie.. Po prostu szkoda mi kasy włożonej w ogród i rośliny by je szlag trafił. I tyle. A może az tyle.

I 1 dzień w ogrodzie (28 arów) na kobietę raz na miesiać to nie jest dużo.. nie wiadmo w co ręce włożyc..
kasiek 19:15, 11 lis 2017

Piekną masz jesień, i pomyśleć że nie masz czasu na ogród. To tylko znaczy że masz ideał - bo prezentuje sie wspaniale. Trawy i horty zabójcze...
SlonecznyOgrod 19:37, 11 lis 2017

Mala_Mi napisał(a)
Daria, nie ma perfekto, nie ma nawet byle jak... nie spinam się. Próbuję wygospodarowac chociaż chwilę by ogarnac to co najpilniejsze.. i nie dlatego że chcę mieć prefekcyjnie, tylko żal mi roślin. Nawet byle jaki ogrodnik wie, że są rzeczy które trzeba zrobić w ogrodzie.. Po prostu szkoda mi kasy włożonej w ogród i rośliny by je szlag trafił. I tyle. A może az tyle.

I 1 dzień w ogrodzie (28 arów) na kobietę raz na miesiać to nie jest dużo.. nie wiadmo w co ręce włożyc..

Bo ogólnie za dużo obowiązków masz, na pewno.
Pewnie, że jeden dzień pracy w ogrodzie to jest nic.

I tak masz ładnie
Mala_Mi 21:33, 11 lis 2017

Ładnie z daleka
Ale to znaczy, że szkielet nie jest zły
Cała reszta zapuszczona na maksa..... wyszłam powycinać w oczku przynajmniej to z brzegu i gorsze, wywalić ze szklarnni pomidory bo tylko maczlik rzązdi i posadzić wrzosy... posadzić krokusy... 3 godziny robiłam .. i nic z zaplanowanych rzeczy nie zrobiłam.. dosłownie nic..
Ale się zmęczyłam solidnie.... 3 ogromne wory przygotowane do wywiezienia. Gdzie nie spojrzę tam aż prosi o litość.. a straszą śniegiem.. i tak litościwa pogoda. Połowa listopada i nie jest źle.. może jeszcze tydzień wytrzyma. Do soboty.. ale to co planowałam muszę zrobic.. i wodę z instalacji wydmuchać, powyciagac pompy z oczka i ciurkadełka ..

Oj doba za krótka..

anka_ 21:59, 11 lis 2017

Trochę tego ogrodowego zmęczenia ci zazdroszczę Aneczko. Ja jak mam teraz czas to pogoda nie pozwala. Tak u mnie mokro, że człowieka zasysa. a takie miałam plany... a tyle roślin w donicach czeka na wsadzenie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
paniprzyroda 22:02, 11 lis 2017

Mala_Mi 08:35, 12 lis 2017

Lubicie porównania, wiec zamiast pisać głupoty pokaże jedną rabatę w ciągu sezonu.. o zimie zpaomniałam, ale to Wam daruję.
Szafirki i ciemierniki królują wiosną /marzec kwiecień/

/maj/ Trochę tulipanów (miałam dorzucić ale .. wyszło jak wyszło), kamasje, pierwsze piwonie drzewiaste

Mala_Mi 08:38, 12 lis 2017

czerwiec to piwonie.. dużo młodych i przesadzanych, 2 razy zmroziło.. i było tak sobie w tym sezonie.. czekam na 2018

lipiec i sierpień to jeżówki i trawy

Mala_Mi 08:43, 12 lis 2017

Jesień ..trawy, trawy, trawy i zaschniete jeżówki