Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 21:31, 28 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Mam takiego samego astra od Ani. Wiosną on taki własnie jest. Przyjdzie ciepło to się pokaże.

Jeszcze trochę to zapomnimy jak ciepło wygląda...

Niezapominajki kwitną mimo wszytko.. i jest ich coraz więcej.. i jak ich nie lubić????

Mala_Mi 21:46, 28 kwi 2017

Gosialuk napisał(a)
Cześć Aniu. ja również nie wytrzymałem i odwiedziłam Pana Bylinowego. Łubiny widziałam, ale skusiłam się na szałwię omszoną Caradonna i babtysję. Łubiny z serii galery w kupiłam w zeszłym roku i pięknie rosną. W dodatku się wysiały. 70 siewek popikowałam do doniczek i sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Nie wiem czy mają szansę zakwitnąć jeszcze w tym roku. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę pięknej pogody na weekend, żeby nacieszyć się ogrodem.

Gosia, ja wyszłam ze szkółki chora.. jest tyle nowego, że oczopląsu można dostać, studiując co jest nowego zeszło 2 godziny... a się spieszyłam.

Ja też kupiłam szałwię, ale nie zapisałam jaką.. i na wymianę dostałam piwonię Wittamaniana Le Printeps
I kupiłam rutewkę pełną ..też nazwy nie zapisałam Ale już miejsce przygotowałam pod kolejne .. wrócę to zapiszę jakie to Może kupię jeszcze dzwonki Takion ale białe, bo niebieskie Blue mam. Są fajne Najchętniej to wszystkie nowości bym przygarnęła....... a mówią, że z braku czasu i miejsca nie wszystko wyłożone mają ..

A pojechałam tylko po roślinkę koleżance.. byłam po drodze z pracy.... więcej nie jeżdżę.. bo potem długo choruje.. aaa i kupiłam pustynniki w doniczkach, wysypała mi się modrzewnica, a obok mam pustynnika swojego.. będzie ich więcej

I tak skończyła się koleżeńska przysługa.. że mam 3 nowe tawułki, jakby tych co mam było mało.. ale takie fajne listki miały.. zapomniałam posadzić..i tak sobie stoją na rabacie.. Wysiudałam irysy na nowe miejsce i miałam posadzić tawułki... zapomniałam

Mala_Mi 21:49, 28 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Musiałabym kikusię w parku zamkowym jechać zobaczyć...jak u Ciebie już taka, to tam te ogromy warto zobaczyć...

W tym roku długo kwitła, ale mało okazale, bo najpierw były liście a potem kwiaty..

Robiłam dziś foty i zlało mnie na wylot... nie zanosi się na lepiej to uwieczniałam to co jest.. czyli zapłakane wszytko.
roma2 21:52, 28 kwi 2017

Daję znać, że zaglądam. Czasu na pisanie nie mam. U nas deszcz i śnieg na okrętkę!
Pozdrówka dla Was wszystkich. Muminki cudniaste!!!
Mala_Mi 22:03, 28 kwi 2017

elka_ napisał(a)

Jeszcze raz dziękuję
I jeszcze raz... piękny masz ogród...

Piękno jest pojęciem względnym i zależy od oceniającego

Dlatego ma się podobać nam

I Bóg zapłać kobieto za dobre słowo U Ciebie też ślicznie

Mala_Mi 22:05, 28 kwi 2017

olaw napisał(a)
Zaglądam

Zaglądaj...bo twoje potwory czekają..
A kota ich nie jest w stanie wszystkich złowić I twoje trawki

Urszulla 22:39, 28 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Zaglądaj...bo twoje potwory czekają..
A kota ich nie jest w stanie wszystkich złowić I twoje trawki

Świetne zdjęcie
hanka_andrus 22:40, 28 kwi 2017

Zagoniłaś kota do liczenia fiordów? Piękne zdjęcie!
A pogody współczuję! Znam ten ból!
mira 22:56, 28 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Gosia, ja wyszłam ze szkółki chora.. jest tyle nowego, że oczopląsu można dostać, studiując co jest nowego zeszło 2 godziny... a się spieszyłam.

Ja też kupiłam szałwię, ale nie zapisałam jaką.. i na wymianę dostałam piwonię Wittamaniana Le Printeps
I kupiłam rutewkę pełną ..też nazwy nie zapisałam Ale już miejsce przygotowałam pod kolejne .. wrócę to zapiszę jakie to Może kupię jeszcze dzwonki Takion ale białe, bo niebieskie Blue mam. Są fajne Najchętniej to wszystkie nowości bym przygarnęła....... a mówią, że z braku czasu i miejsca nie wszystko wyłożone mają ..

A pojechałam tylko po roślinkę koleżance.. byłam po drodze z pracy.... więcej nie jeżdżę.. bo potem długo choruje.. aaa i kupiłam pustynniki w doniczkach, wysypała mi się modrzewnica, a obok mam pustynnika swojego.. będzie ich więcej

I tak skończyła się koleżeńska przysługa.. że mam 3 nowe tawułki, jakby tych co mam było mało.. ale takie fajne listki miały.. zapomniałam posadzić..i tak sobie stoją na rabacie.. Wysiudałam irysy na nowe miejsce i miałam posadzić tawułki... zapomniałam

Musiałaś opisać tak dokładnie ... teraz ja będę chora a już od dawna obiecuję sobie, że zajrzę bo co to za sezon jak choć raz tam nie zajadę.
Ja to mokro jakoś trawię tylko tego zimna nie - ja myślę że we wtorek podziałam czego i życzę.
Kot jest rewelacyjny jak to kot znaczy kota

pozdrawiam
Bogdzia 22:56, 28 kwi 2017

O matko to on sie juz zwiedział ze masz ryby? One takie oswojone to pewnie niejedna wyłowi.Piekna ta trawka za kotem , co to jest?