Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

makadamia 07:46, 30 lis 2017

Aniu, ale jaki jest ten plan?
Z tego co mi wiadomo, zmieniłaś całą lewą stronę, ale co z resztą to nie mam pojęcia.
Kasya 08:55, 30 lis 2017

Ania, co znowu z twoim wątkiem nie tak ?
anna_t 09:24, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)
Aniu, ale jaki jest ten plan?
Z tego co mi wiadomo, zmieniłaś całą lewą stronę, ale co z resztą to nie mam pojęcia.

Asiu prawa bez zmian, na 239str był plan z tym moim nowym pomysłem.
Spójrz proszę i oceń
anna_t 09:26, 30 lis 2017

Kasya napisał(a)
Ania, co znowu z twoim wątkiem nie tak ?

Kasia no przecież w nim piszesz to jak nie tak?
makadamia 09:59, 30 lis 2017

anna_t napisał(a)
dziewczyny mam pytanie czysto koncepcyjne, czy pod kątem projektowym dobrze by wyglądało takie coś?

Aaa, przegapiłam ten rysunek.

Czyli po prawej zostają hortensje i para drzew? I te kostki na zmianę z bylinami też?

Powiem Ci Aniu szczerze: nie bardzo mi się podoba kierunek zmian. Nie dlatego, że mam coś przeciwko rabatom brzozowym czy warzywnikowi, ale dlatego stoisz w rozkroku i widać to na planie.

Miałaś dokładnie zrobiony plan (nad którym pracowałaś dwa lata), który opierał się na symetrii i powtarzalności. Teraz niby plan chcesz zostawić, ale jednocześnie próbujesz przemycić różne chciejstwa, które w międzyczasie się pojawiły. Moim zdaniem, (którego rzecz jasna nie musisz brać pod uwagę, bo już raz zrobiłam u Ciebie wielkie zamieszanie, z którego nic nie wyszło) plan zaczyna Ci się rozłazić w szwach.
Trzeba albo chciejstwa ograniczyć, albo zacząć planowanie od nowa (no prawie: ścieżka na środku z klonami zostaje).

Przepraszam, że tak brutalnie.
anna_t 11:15, 30 lis 2017

Asia wiesz że ja z tych nie nerwowych, nie stresuję się a jak bym nawet zaczęła to prędzej uciekne z tego forum niż komuś będę zwracać uwagę że mnie karci skoro sama pytam o jego zdanie

chciałoby Ci się coś mi narysować?
bez zmian środkowe z klonami i może glediczja w lewym dolnym rogu. Jabłonki mogą zmienić miejsce lub nie, obojętne mi one
i jest jeden grujecznik do zagospodarowania
makadamia 12:41, 30 lis 2017

Kurczę, mam deja vu

Nie twierdzę, że jest to najlepszy możliwy pomysł, ale coś takiego bym widziała:

Czy ja dobrze pamiętam, że u Ciebie południe jest na dole?

Warzywnik to ten brązowy prostokąt z prawej.
Żółte kółka - glediczja
zielone - brzozy
ciemnozielone - kostki i żywopłoty

Zagajnik brzozowy w lewym rogu przy ognisku, żeby nie robić niepotrzebnych "zębów"
Koncepcja "kostki porozrzucane swobodnie między bylinami/krzewami" zostaje ale odpuszczamy te pary po obu bokach.
Rodki zostają w prawym dolnym rogu, mniej więcej pod glediczją, między brzozami np.: derenie, na całej reszcie - byliny.
anka_ 12:47, 30 lis 2017

Rany... ja już nie nadążam za tymi zmianami..
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anna_t 13:17, 30 lis 2017

Anka serio? ja nawet niewiedziałam że je śledzisz

Asia odpowiem wieczorem muszę to przetrawić. południe jest na dole
anka_ 13:29, 30 lis 2017

Aniu bo ja tak po cichutku spaceruję... Przyznaję, że kojarzę plan Lukiego a później w tych wszystkich zmianach się pogubiłam... Ale przez dłuższy czas nie miałam internetu, więc składam to na karb tego...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies