Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 13:31, 19 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Czy dobrze rozumię, że różankę chcesz na bylinówkę zamienić?

nieeee z róż nie zrezygnuję nigdy
anna_t 13:34, 19 maj 2017

Anda napisał(a)

Lawenda zeby troche wczesniej kolor byl Rozchodniki kwitna pozniej.

fakt
a ogólnie pomysł z ta obwódką bukszpanu jak Ci się widzi?
Margerytka40 13:42, 19 maj 2017

Anda ma rację jak dla mnie Aniu. Jakoś mi u Ciebie nie pasują te wizje przenikania itd. Takie jednorodne nasadzenia są super. Ja dorzuciłabym tam jeszcze cebulowe wiosenne i masz rabatę atrakcyjna całorocznie niemal. Zimą piękne są rozplenice,nawet związane.
Anda 13:44, 19 maj 2017

anna_t napisał(a)

fakt
a ogólnie pomysł z ta obwódką bukszpanu jak Ci się widzi?

Plan Lukiego podobal mi sie bardziej Ta obwodka jest ok, ale juz taka bardziej normalna Obwodki z bukszpanu zawsze sa ladne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 13:45, 19 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)
Anda ma rację jak dla mnie Aniu. Jakoś mi u Ciebie nie pasują te wizje przenikania itd. Takie jednorodne nasadzenia są super. Ja dorzuciłabym tam jeszcze cebulowe wiosenne i masz rabatę atrakcyjna całorocznie niemal. Zimą piękne są rozplenice,nawet związane.

a co ja z tymi wszystkimi bylinami mam zrobic?
i zostawić te obwódki czy zmienić? bo oczywiście moje guru juz zasiało ziarnko...
anna_t 13:47, 19 maj 2017

Anda napisał(a)

Plan Lukiego podobal mi sie bardziej Ta obwodka jest ok, ale juz taka bardziej normalna Obwodki z bukszpanu zawsze sa ladne.

czyli ty też jesteś za pasami
makadamia 13:48, 19 maj 2017

anna_t napisał(a)

Asiula szkoda włosów na mnie.......
pasy cisowe? na różance tak? nie no juz wtedy zdecydowałam ze biorę wersję z kostkami i zrobiłam 5 kostek po 6 cisow i na skarpach 2
one nadal tam rosną ale na jesień przesadzę, posadziłam bukszpan jak na rys.
własnie chodzilo mi o to zeby podzielić tą wielką rabate i tak za bukszpanem będą róze a poza coś innego. na dole posadzilam 14 rozplenic i rozchodniki. a teraz planuję co z boku bukszpanu. kumasz?
ofkors o oknach nie pomyslałam bo nie mam tyle wiedzy w głowie co ty :/ moze jak obeliski zarosną i coś wysokiego pod oknem też to będzie dobrze?

Ania, mam mówić szczerze? Zakładam że tak, bo u Ciebie zawsze można było szczerze

Miałaś dobry plan (zarówno wersja z pasami, jak i z kostkami) ale nie dałaś mu szansy i zbyt szybko się zniechęciłaś. Ta nowa koncepcja zupełnie mi się nie widzi. Z różnych względów.
Ale mniejsza o moje opinie. Problem podstawowy polega na tym, że podzieliłaś rabatę na różankę i bylinówkę, żeby łatwiej było je obsadzić, ale już widać, że łatwiej wcale nie jest.

Jeżeli jednak czujesz, że podział tej rabaty na mniejsze części to jest słuszna koncepcja, to kluje mi się pewien pomysł, ale będzie wymagał dokupienia tej palisady. Jesteś zainteresowana?
anna_t 13:50, 19 maj 2017

makadamia napisał(a)

Ania, mam mówić szczerze? Zakładam że tak, bo u Ciebie zawsze można było szczerze

Miałaś dobry plan (zarówno wersja z pasami, jak i z kostkami) ale nie dałaś mu szansy i zbyt szybko się zniechęciłaś. Ta nowa koncepcja zupełnie mi się nie widzi. Z różnych względów.
Ale mniejsza o moje opinie. Problem podstawowy polega na tym, że podzieliłaś rabatę na różankę i bylinówkę, żeby łatwiej było je obsadzić, ale już widać, że łatwiej wcale nie jest.

Jeżeli jednak czujesz, że podział tej rabaty na mniejsze części to jest słuszna koncepcja, to kluje mi się pewien pomysł, ale będzie wymagał dokupienia tej palisady. Jesteś zainteresowana?

dobra wal......
cos czuje że będę już wolala bukszpan przesadzić
makadamia 13:51, 19 maj 2017

anna_t napisał(a)

a co ja z tymi wszystkimi bylinami mam zrobic?
i zostawić te obwódki czy zmienić? bo oczywiście moje guru juz zasiało ziarnko...

Czyżby to o mnie mowa? Jeśli tak, to zamilknę na wieki. Lubię się mądrzyć, ale nie lubię robić za guru, bo mnie wtedy odpowiedzialność gniecie i poziom kortyzolu wzrasta.
anna_t 13:53, 19 maj 2017

makadamia napisał(a)

Czyżby to o mnie mowa? Jeśli tak, to zamilknę na wieki. Lubię się mądrzyć, ale nie lubię robić za guru, bo mnie wtedy odpowiedzialność gniecie i poziom kortyzolu wzrasta.

hahahahhahahahaha
tekściaro!