Gosia czyli tak
"Przywrotnik też na przedzie. Obok niego fajnie wyglądają irysy, świetny kontrast liści.
Obok rozchodników dałabym seslerię, a potem dorzuciła wokół rozchodników orliki."
+ liatra rozrzucona (nawet tak myślałam bo fajnie wyglądają wyłaniające się spośród innych roślin)
jeżówki mam te zwykle od małej mi czyli wysokie chyba? to je dam na tył?
to ta rabata
na górze jest trawnik i przejście na tyły domu to ta 3 strona z której widac tą rabate ale tylko gdy się idzie na tyły czyli rzadko
Teraz może jest kupa ale żeby nawet coś zasugerować ja przynajmniej potrzebuję podgląd wizualny a teraz nawet nie wiem gdzie ty masz tą rabatkę. Koło tarasu czy pod płotem
dobrze myślisz fajnie że tak pamiętasz co i jak u mnie
powiem tak kostki są.. ale o-kro-pne... cisy straszą. jak tylko Toszka da sygnał na jesień to wszystkie przesadzę pod drzewa na skarpety.
zrobiłam obwódkę tarasu z bukszpanu z takim przedłuzenim symetrycznym jak dlugość tarasu z drugiej strony schodów. a dlaczego tak? moze patrząc z tarasu to wyglada nie logicznie bo lepiej gdyby obwódka była tylko tarasu bez przedłużenia ale pomyślałam ze z placyku z ogniskiem fajnie będzie to wygladac.
rysunek bez proporcji, tylko pogladowy
Asia nie bij
niewiem tylko czy nie za dużo grzybów w barszczu ale powiem ci że cala ta rabata to jakis gigant... przechodzą mi nawet przez głowe mysli czy wszystkiego nie zaorać i tarasu nie powiększyc więc rozumiesz w jakim jestem stanie..
Widać to po ograniczonej ilości czasu spędzanego na forum
Może to normalna sprawa na tym etapie - Anbu też rzadziej u siebie bywa.
Aniu - chyba nie zamierzasz wywrócić teraz całego projektu do góry nogami?
Są różne zasady, którymi można się posługiwać przy projektowaniu. Oprócz zasady złotego trójkąta, jest też zasada symetrii - u Ciebie zastosowana w nasadzeniach bocznych.
Jest też zasada stosowania nieparzystej ilości roślin, którą świadomie złamałaś, projektując po jednej parze drzew na każdy bok. I moim zdaniem - będzie dobrze (chociaż osobiście wolałabym wszystkie drzewa takie same, a nie różne na każdym boku).
Jeżeli taki prosty projekt Ci odpowiada - a najwyraźniej tak jest, skoro trzymasz się go od roku - to olej zasady i rób swoje
projektując książki?? chyba okładki?pamiętam ze się tym zajmujesz
a swoją drogą ostatnio w szpitalu zwróciłam uwagę że jest topografia oddzialu... to to samo co typografia?