Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

asiak 07:03, 28 sie 2017

Piękne widoczki u Ciebie
leon60 07:14, 28 sie 2017

Pięknie kolorowo
Jakie masz a jakie planowałeś miskanty na grabowej ?
Zana 07:26, 28 sie 2017

Chyba jesteś zadowolony w tym roku z hortensji? Też mi się Twoją nowa grabowa podoba. I ta bujność bylinowej, eeehhh...
Katkak 08:45, 28 sie 2017

Może jakiś karczownik je podgryza... Bylinowa zawsze zachwyca .
Joku 12:22, 28 sie 2017

Luki napisał(a)
No i na koniec taki sobie problem... nie wiem co z tym fantem zrobić.

Środkowa uschła na amen, prawa usycha, a ta z lewej wygląda przyzwoicie

Miałam podobny problem. Tzn. u mnie chyba gniazdo urządziły sobie krety albo nornice (karczowniki?). Nie dochodziłam kto to był . Drzewko wyglądało podobnie jak twoja śliwa w środku, ledwo żyło. Chciałam wyrzucić, ale zabrakło mi chęci . Zostawiłam z myślą że ewentualnie będzie podpora dla pnącza. W następnym sezonie drzewko pokazało chęć życia, w kolejnym było lepiej a teraz już jest dobrze. W następnym sezonie muszę przyciąć żeby za bardzo się nie rozrosło.
Ale ja jestem starsza, mam więcej cierpliwości i mniej chęci do działania. W twoim przypadku może być trudniej .
Kawa 13:09, 28 sie 2017

piękne fotki piękny ogród
jakoś nie widzę u Ciebie niedoboru wartości odżywczych u roslinek
drzewek szkoda
i to bardzo
malgorzata_s... 14:01, 28 sie 2017

Łukasz piękne widokiCo zawaliłeś z nawożeniem?Szkoda drzew ale nie wiem czy wszystkich bym nie wymieniła. Można jeszcze ciąć pissardi?
Luki 17:55, 28 sie 2017

Asiu dziękuję

Olu miałem mieć Gracki, ale coś innego się napatoczyło, a chciałem coś zwiewnego, Gracilimusy jeżeli nie miały by kwitnąć, a gdyby miały to... uf kilka typów by było

Anula z hortensji tak pół na pół bo limki strasznie mi obmroziło i dalej nie kwotną, u siostry też pogrom wiosną, ale Miski i VF mnie zaskoczyły

Kasiu diagnoza jest nie ma żadnego podejrzanego gryzonia, pisałem o tym wiosną. Ogłodek jabłkóweczek czy jakoś tak, najprościej kornik zeżarł mi drzewo.

Jolu niestety u mnie drzewa zaatakowane przez kornika... nie są do odratowania te dwa egzemplarze, onie się całe skurczyły bo woda nie krąży. Niestety są na straty

Kamilo no strasznie mi szkoda Niestety brak nawożenia na bylinowej widać z bliska

Gosiu jak wymieniać to tylko wszystkie, ale gdzie ja znowu znajde takie fajne równe egzemplarze i te koszty znowu, a jak to badziewie znów się pojawi?
Sąsiad zazwyczaj przycinał Pissardi, ale ja nie wiem czy bym teraz ciął.
Z nawożeniem to zapomniałem by coś zapodać bylinom na początku sierpnia, a teraz już za późno.
Margarete 10:55, 29 sie 2017

Łukasz czy mogę teraz przesadzic żurawki dzieląc je na większą ilość ?
Dzieki za odpowiedź

p.s. musze jeszcze przekopac kulki bukszpanowe bo poszerzam rabtę - mysle ze teraz też moge to zrobić ?
Kindzia 19:47, 30 sie 2017

Melduję, że z Lublina przywlekłam 4 sztuki Butterfly Kisses, czyli jestem zaspokojona Piccolino, paskudnie pokładające, wyeksmitowałam na miejsce wywalonych dwóch niskich marcinków (koło Twoich monard). Poza tym przywiozłam jeszcze 7 innych jeżówek...ale czy to z nimi koniec???
Na razie upchałam, wiosną przesadzanie, bo teraz dalie się panoszą, a zostawię tylko 4 sztuki.
I mam Jamesa Galwaya Wielki krzak za 20 zeta...no jak nie brać???!!!