Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Pszczelarnia 10:30, 24 paź 2017

Luki napisał(a)

Może nie chwilowa bo takie podejście mam prawie cały czas, ale nie płaczę z tego powodu i tak mam najładniej we wsi... nie ma to jak skromność ale co poradzić jak praktycznie nikt na taką skalę ogrodem się nie zajmuje, ale kilka schludnych podwórek oczywiście się znajdzie

W tym roku ładna była w czerwcu i na początku lipca, później siewki zrobiły bałagan, a pogoda tylko pomogła dopełnić delikatnego niezadowolenia
BYlinowa to ciągła robota, ale liczyłem się z tym, wywaliłem 3 róże z niej i to mnie mega cieszy Wiesz jeszcze jaką ma wade... jest za mała

Tak, należy ja powiększyć. .

Łukasz, jak dobrze popatrzysz, to może masz najładniej nie tylko we wsi ale w powiecie nawet?
popcorn 10:52, 24 paź 2017

omg 20 kilo cebul??? gdzie to upchnałeś?
Zana 13:34, 24 paź 2017

Luki napisał(a)
O tu widać jedno miejsce gdzie wędruje mój klon Esk Sunset..

Mój klonik chociaż już ma trzeci rok, to niewiele bujniejszy jest od Twojego, hi, hi. Ja kupiłam przez all... taki ogryzek, że jak go rozpakowałam to miałam ochotę natychmiast wyrzucić, ale trochę szkoda było, więc posadziłam. No i powolutku chłopak się rozkręca. Wyszukam jakąś fotkę, to Ci dam znać.
Milka 16:34, 24 paź 2017

Luki napisał(a)

Zbyt sobie napaćkałem roślinami, a bo to zawsze czegoś szkoda było, a prawda taka, że za to co wydałem przez 3 lata cały ogród uporządkowany bym obsadził, ale nie rozpaczał. Na takie rzeczy, które mnie najbardziej irytują np obrzydliwe chodniki nic nie poradzę bo 20tyś z kieszeni nie wyciągne

Wiesz ja to piszę z takim przymrużeniem oka bo chciałbym mieć coś innego, ale mam to co mam i też cieszy, mogę tylko udoskonalać, a w sezonie i tak są dni kiedy chodzę zadowolony i podziwiam, wtedy nawet kancik chce mi się strzelić na bylinowej
Jesienią zawsze nie lubię ogrodu bo przez układ działki nie da się go lubić
Kiedyś na pewno mnie odwiedzisz to się przekonasz jak zdjęcia kłamią i oszukują rzeczywistość

Łukasz, każdy coś ma, co nie lubi, u mnie sąsiedzi za murem taki skansen mają, że też mi trudno strawić; ale tak czy siak, kochamy swoje ogrody, u ciebie pięknie, coraz to nowe kompozycje wymyślasz
Luki 20:30, 24 paź 2017

Asiu tak 1,2tyś z hakiem, ale 80% to krokusy.

Kindzia łoo panie, ale tego tam jest w tym tygodniu i chyba najbliższym nie ma rady na myślenie po ponad 10 godzin w robocie siedzę.
Kiedyś tą wiśnie posadziła... albo coś przespałem, albo moje szare komórki na dzisiaj się przegrzały
Luki 20:35, 24 paź 2017

Ewo powiat duży i pięknych ogrodów nie brakuje, jeden nawet na forum mamy
Bylinówka z chęcią by się powiększyła gdyby miała gdzie, niestety działka się skończyła, a ta rabata i tak zajmuje prawie całą szerokość działki

Karola dwa ogrody to prawie 15 arów więc miejsca trochę jest

Anula ja za swojego 30zł dałem więc jestem z niego na razie zadowolony, dostał dobroci do dołka, więc mam nadzieję, że ładnie będzie rósł

Irenko jesienią zawsze mam negatywne podejście, ale traktuje to z uśmiechem jako kolejny etap sezonu Wiosną na pewno sobie pomarudzę... no tak już mam, ale przynajmniej świadomie
Kindzia 09:27, 25 paź 2017

Przynajmniej nic kupić nie muszę

Posadziłam z miesiąc temu...już liście zgubiła
lojalna_ 19:17, 25 paź 2017

Dzięki Łukasz rysujesz szkicujesz pięknie .

Konfiguracja kostek jest świetna !!! Dzięki !!!! Musisz na kawę przyjechać w ramach podziekowan ))))
kasiek 19:54, 28 paź 2017

No no - nieźle z tymi cebulami, ja nawet po Keukenhof nie miałam takiego zaparcia
Madzenka 11:33, 04 lis 2017

Podziwiać będziemy wiosna te 20 kg cebul!
Tez nie lubię jesieni w ogrodzie.... Cebul jeszcze nie posadziłam