Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 18:13, 23 maj 2017

bdan napisał(a)
Łukasz tak się zastanawiam, czy Ty u siebie masz hortensje, bo jakoś nie kojarze. A tam przy wejściu na posesję nie chciałbyś szpaleru hortensji z trawami? Hortensje to chyba najmniej problemowe roślinki

Danusiu miałem taki plan kiedyś, ale u mnie co roku hortensje wiosną obmarzają co doprowadza mnie do szału i przez to bardzo późno kwitną. Chciałbym jednak coś co wcześniej rusza, bo trawy i hortensje przyzwoicie wyglądają od końca czerwca.
Luki 18:14, 23 maj 2017

eee_taam napisał(a)

tez bym tak obstawiała albo szpaler kolumnowych buków ...albo innych kolumnowych drzew z hostami czy runianką dołem

Tylko na 5 metrach ile tych buków by się zmieściło, niestety nie wiele, a nad rabatą w jednej trzeciej rośnie duża jabłoń, o runiance i funkiach też myślałem
Luki 18:17, 23 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Przede wszystkim masz list miłosny na privie.

Kupić Ci coś w piątek w Pisarzowicach? Czy będziesz w ten weekend u nas? Bo jak teraz wrócisz, to będziesz już miał dużo za dużo tych doniczek do podlewania...

Taki chudy kawał też mam i traktuję po macoszemu...zobaczę co wydumasz u siebie

Liścik odebrany, przegapiłem

Musiałbym sam zobaczyć co tam w Pisarzowicach mają, w sumie to chcę jechać by mnie coś natchnęło, ale kiepsko z tym ostatnio. Potrzebne mi na zaś 3 derenie Ivory Halo, ale to na razie zostawiam w spokoju bo może mi się koncepcja zmieni

Ten chudy kawał to jest dla mnie jakaś zmora, ja to chyba z 8 razy przerabiałem na przestrzeni 7 lat i mam nerw na to miejsce
Luki 18:19, 23 maj 2017

ren133 napisał(a)

Fajnie te graby z kulkami wyglądają

Reniu gdzie mi tam do Twoich grabowych kopozycji, ale podoba mi się ten fragment tym bardziej, że te graby sam uformowałem i kosztowały mnie całe 5 złoty za sztuke
Luki 18:22, 23 maj 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Tak, drzewa szczupłe, co zrównoważą roślinność za płotem i płot. A dołem hosty z orlikami.

Nie wiem tylko, co Justyna ma na myśli pisząc kolumnowe buki, jakie to są?

Ewo tylko jakie drzewa, tam niewiele miejsca jest. musiałym dwa drzewa posadzić, jedno chyba dziwnie by wyglądało, myślałem o jakichś liściastych krzewach, chciałem stożki z cisa posadzić... już sam nie wiem
18:42, 23 maj 2017
Luki napisał(a)

Ewo tylko jakie drzewa, tam niewiele miejsca jest. musiałym dwa drzewa posadzić, jedno chyba dziwnie by wyglądało, myślałem o jakichś liściastych krzewach, chciałem stożki z cisa posadzić... już sam nie wiem

stożków niet ...juz lepiej kolumnowe cisy daj

PS. na 5m dlugości spokojnie zmiescisz 3 drzewa tylko nie pod jabłonka o hortkach doczytalam ...bukietowe ci chorują ? az mnie to zastanawia ...bo myślałam o bukietowych ...zwłaszcza ze mozna ciąc i wiazać .... i pod jabłonke pasuja

a wiosna jak dasz dolem zadarniacz to wsadzisz w to tulipanow i krokusow i do teraz bedziesz miał odwracacza wzroku
lojalna_ 19:39, 23 maj 2017

Lukasz trudne zadanie chyba mnie przerosło. Czekam na pomysły noga jestem w planowaniu ....właśnie szulam miejsca grujeczniki.Dwa razy ogrod przeszłam i nic ~
lojalna_ 19:41, 23 maj 2017

Luki napisał(a)
Orliki

Cudne
Luki 21:34, 23 maj 2017

eee_taam napisał(a)

stożków niet ...juz lepiej kolumnowe cisy daj

PS. na 5m dlugości spokojnie zmiescisz 3 drzewa tylko nie pod jabłonka o hortkach doczytalam ...bukietowe ci chorują ? az mnie to zastanawia ...bo myślałam o bukietowych ...zwłaszcza ze mozna ciąc i wiazać .... i pod jabłonke pasuja

a wiosna jak dasz dolem zadarniacz to wsadzisz w to tulipanow i krokusow i do teraz bedziesz miał odwracacza wzroku

Teraz się dowiesz dlaczego ta rabata to zło wcielone
Tulipany krokusy lilie, wszystko tutaj gnije wiosną próbowałem wiele razy i zawsze wszystko wygniło i nie zakwitło

Hortensje mi nie chorują tylko już 3 lata z rzędu pierwsze przyrosty załatwia mróz, zanim wypuści nowe mija sporo czasu i późno kwitną.

Kurka kolumnowe CIsy, które miały iść na tą rabatę posadziłem na bylinowej.
Widać , że sam nie wiem czego chcę zalamuje mnie to miejsce i trawnik zasieje
Luki 21:36, 23 maj 2017

Jolu ja to teraz już sam nie wiem co w ogrodzie posadzić na podziurawionych rabatach.

Bardzo lubię orliki i żałuję, że jeszcze jakiegoś nie kupiłem bo było chyba z 20 kolorów