Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Madzenka 22:45, 03 cze 2017

Poproszę o zdjęcia hakone!
Kacha123 22:52, 03 cze 2017

Wg mnie plan nowej rabaty bardzo elegancki
Kiedy realizacja?
Luki 18:14, 04 cze 2017

Małgosiu w innych miejscach w ogrodzie mam połączenie stożków z kulami i raczej będzie grało, a chciałem tam koniecznie coś wyższego pod jabłonią... chyba zaryzykuję i zrobię według planu i choćby nie wiem co jak już zrobię nic tam ruszać nie będę poza pielęgnacją chyba nawet na msze dam by to się spełniło

Elka nóż porwała ciotka i też się nim zachwyca, jak dla mnie beznadziejny pozostanę przy swojej kilkudziesięcioletniej łopatce

Kindzia jeżówka poczeka, może w końcu jakieś spotkanie będzie bo coś opóźnienie mamy w tym roku
Szałwia niebieska ok 50cm wysokości, dość sztywna odmiana Blue Queen

Luki 18:16, 04 cze 2017

Marzenko zaraz wkleję zdjęcia

Kasiu już drugi raz kupiłem hortensje Mount Blanc, więc teraz już muszę zrobić by się nie zmarnowały
Brakuje mi tylko CIsów, więc jak uda mi się po nie wyjechać w tym tygodniu to może dość szybko uda się zrobić tą rabatę.

Luki 18:21, 04 cze 2017

W końcu zaczęło mi ubywać doniczek w przechowalniku, wysadziłem wczoraj dziesiątki żurawek, kolejne jeżówki i inne różności, w tym tygodniu ciąg dalszy.
Zaczynam też w końcu walkę z chwastami. Posadziłem buki u siostry na miejscu Amanogaw, troszkę tam oplewiłem. Martwią mnie grzybki w trawniku.

Mam zagwozdkę bo chce posadzić w ogrodzie jeszcze 3 drzewa, ale to innym razem najbardziej żałuję tego, że nie mogłem przewieźć z lubuskiego klona Esk Sunset i Carnival a były piękne duże i nie drogie okazy. No nic tak bywa
Luki 18:27, 04 cze 2017

Coś czego dawno u mnie nie było... zdjęcia

Zdobyta hakonechloa macra, oczywiście czeka w kolejce na wsadzenie.

Przedogródek zaczyna łądnie wyglądać, może na zdjęciu to jedna wielka gęstwina, ale jestem zadowolony, że liliowce z liliami mam w jednym miejscu, chociaż te drugie mocno mrozami dostały w tym roku, ale będą i to najważniejsze

Genia...hmmm ważne, że żyje. Może teraz jak już taką trudną zimę przetrwała będzie lepiej rosła. Niestety Old Port z której tak się cieszyłem, padła

Stożek z cisa też troszkę oberwał mrozami... tak nawiasem mówiąc mam głupi pomysł by jeszcze teraz to rozsadzić bo dwa różaneczniki mam do wyrzucenia.

Luki 18:30, 04 cze 2017

Tutaj nadal pustka bo czasu brak jechać po azalie, a do Ciepłuchy nie udało mi się dotrzeć.

Buksowa nawet się odbudowała, troszke stożek kula i fragment żywopłociku uszkodzone, ale nie ma źle

Luki 18:34, 04 cze 2017

Różaneczniki zaczynają jakoś wyglądać po zimie, liczę że dają czadu w przyszłym roku

Bylinowa.
Jeszcze ma kilka braków, ale zaczyna nawet wyglądać gdyby nie dwa fragmenty byłbym w stanie zapomnieć o bukszpanach.

Tu mam taką dziurę po buksach i Ice Dance... narazie myślę co tu dać i wymyślić nie mogę
Luki 18:39, 04 cze 2017

Pierwsza piwonia Shirley Temple, 3 nie zakwitną w tym roku.

No i moje ulubione czochy

Przetacznikowiec w tym roku opóźniony, ale za to wyższy niż w zeszłym roku

Ogromnie martwią mnie moje Nigry z bylinowej, od tego mocnego przymrozku w maju nic nie rosną i maja mikro listki. Zaczynam się konkretnie martwić

Luki 18:44, 04 cze 2017

Na rabatę z nieszczęsnym skalniakiem wróciły żurawki już nie w 18 kolorach a 6 jest postęp.

Nowa rabata na tyle zrobiona, brakuje paru roślin i bluszczu na płot, ale w przyszłym roku jak rośliny podrosną to połowa i tak zniknie z widoku
Mimo, że nienawidzę tego płotu to już mi zwisa i powiewa.

Świecznice z jeżówkami rosną w siłę