Magda, ten pomysł na łączkę kwietną świetny!!! Ja tam zrobiłam na rabacie wjazdowej (tam gdzie rośnie też Twoja macierzanka) i latem kocham tą rabatę. Dosadź może kilka kolorowych bylinek.
Jak ja Cię podziwiam, że Ci się chce, naprawdę!
Ależ warzywniak! Jestem pod ogromnym wrażeniem! Zbieram szczękę z podłogi...powoli się ogarniając chciałam Ci przede wszystkim pogratulować siły i wytrwałości, bo tworzysz piękny ogród. Z każdym sezonem coś się zmienia, no z warzywniakiem przeszłaś sama siebie! Jest idealny: nowoczesny i praktyczny. Widać, że ogród stał się dla Ciebie pasją. Pozdrawiam i podglądam z zachwytem
Kasia ja tam u Ciebie żadnego chaosu nie widzę,obrzeża porobione ,doniczki posadzone
a u mnie też miejscami jest armagedon na widoku z przodu domu ....omijam kadrami
dziękuję oj tak ....dobrze ....ale czasem myślę na co mi tyle ....tylko roboty dodatkowo -fajnie ,jak są siły i zdrowie .....
ale z drugiej strony cieszy mnie to
Wacław dziękuję już jest prawie tak jak sobie wymyśliłam
Daria mam taką nadzieję ,że będzie i ładnie i funkcjonalnie .....kusi mnie ,żeby całkowicie zlikwidować tam ( w warzywniku ) te ścieżki trawnikowe ....i zrobić kamyczkowe ....ale narazie muszę odpocząć po tej robocie z ziemią ......
i zobaczę jak mi się będzie kosić takie paski ...
Magda dziękuję cieszę się ,że nie tylko mnie się podoba
Ewa dziękuję ....bylinki napewno jakieś dosadzę -ciekawe co mi powschodzi z tych moich nasion -wysiałam kosmosy ,bratki cynie ,aksamitki ,chabry i sama juz nie wiem co tm jeszcze
Ewa bardzo bardzo dziękuję -bardzo się cieszę ,że Ci się podoba
ojej ....jak mi miło tyle komplementów ,nie wiem ,czy sobie na nie zasłużyłam
ogród to nie tylko moja pasja ,to również lekarstwo na wszystkie bolączki
dziękuję
Asia ja siałam nasiona samych kwiatów ,nie mieszankę łąkową .....
wysiałam nasturcje ,nagietki,bratki,cynie ,aksamitki ,kosmosy ,i jeszcze jakieś .....
sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie
dziękuję jeszcze ostatnie szlify dziś pomalowałam skrzynie i posadziłam klematisy przy łukach