Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 05:38, 20 paź 2017

wiklasia napisał(a)
Lektura wątku zaliczona
Moja pierwsza refleksja - jesteś pędziwiatrem Działasz z prędkością światła. Ogród zagospodarujesz raz-dwa.
Druga refleksja (na podstawie frontowej) - lubisz bliskość tzn. gęsto sadzić .
Trzecia refleksja - cudne widoki masz .

Nad jednym nasadzeniem się zastanawiam takim z początku wątku. Jeśli mnie pamięć nie zwodzi na manowce, to w narożniku domu, gdzieś tam w towarzystwie kosodrzewinek miałaś jakiegoś iglaka o zwisłym pokroju. Jak urośnie (nie wiem na ile go stać w kwestii wzrostu) nie będzie Ci "właził" w okap? A może mi się coś ubzdurało z tym iglakiem? Już sama nie jestem pewna.
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję za odwiedziny ......... kawusię lecę robić
1- do prędkości światła blisko ...... em mówi ,że to się nazywa koń w dowodzie .... a ja po prostu lubię robić w ogrodzie i smutno mi ,że sezon się kończy
2-lubię jak od razu jest jakiś tam efekt ..... z różnym skutkiem ...... będę rozsadzać ....pewnie
3 .-te widoki uwielbiam ..... dla nich właśnie zmieniałam dom

ten iglak w przedogródku to świerk inversa ..... miałam go w poprzednim ogrodzie i po 6 latach dalej był niewielki .....
a tak szczerze to właśnie wczoraj nad nim dumałem ,czy go stamtąd nie zabrać i nie ujednolicić bardziej tych nasadzeń ....
Tzn ..zamiast świerka ,kule buksową .... jak myślisz ? ( tylko ,gdzie tego świerka by dać ....hm )

Johanka77 06:44, 20 paź 2017

No proszę! Co za zmiany! 3 dni mnie nie było, a tu nowe drzewa! Bardzo fajnie!

Nowy awatarek widzę Panno z wilkiem
Johanka77 06:50, 20 paź 2017

Ja bym tego świerka tylko przesunęła. Np bliżej płotu albo w róg tam gdzie są te kamienie. Ale ni w sam róg tylko np przd tymi kamieniami np z prawej albo z lewej. Trochę za bardzo się rządzi tu ż przodu.

Kasiolaaa 07:18, 20 paź 2017

Sama niewiem jak z przodu jest to na swieta lampki na niego i super z drugiej strony tez gdzies z boku go pod plot moze
Magleska 08:29, 20 paź 2017

Johanka Kasiolaaaa

Dziekuje za pierwsze głosy
Tam przed te kamienie mówisz ??? ......muszę odgarnąć kamyki i zobaczyc ,bo o ile pamietam zasypane kamyczkami stare zabetonowane obrzeże tam jest ..... a za kamieniami są 3 cisy udające stożki
Uwaga zdjęcia z bałaganem

Kamienie można poprzesuwać ,to nie problem ,ale ten beton z obrzeży nie wiem ......
Kasia - właśnie myśle czy go wogóle z tamtąd nie zabrać np .tu

Ps
Awatorek fajny.... nie to nasze oblicza na zmianę
Brzozowadzie... 10:42, 20 paź 2017

Cześć Wilczyco wreszcie do Ciebie dotarłam - powtórzę się - działasz z prędkością światła! Jedna myśl mi się tylko w głowie przewija - żebyś przypadkiem nie zasłoniła sobie tych cudnych widoków w oddali!!! Ambrowce piękne! I trawy! I...Pozdrawiam ciepło!
sylwia_slomc... 11:52, 20 paź 2017

A ja bym tego świerka nie ruszała, klony palmowe zrobią mu świetne tło w przyszłości , a on im podbije kolory zielenią, do tego te świerki , aż się proszą o sadzenie jako soliter i taki wysunięty ma to zapewnione. Wiadomo, że z biegiem lat jak się wszystko rozrośnie to i ta rabata zmieni swój charakter, ale przecież ogród rośliny mają budowaćmoim zdaniem jest dobrze i dobrze będzie w przyszłości
sylwia_slomc... 11:55, 20 paź 2017

Pokaż mi tą rabatę ze świerkiem inversa z dalszej perspektywy...może pokazywałaś, ale nie mam kiedy poszukać
Magleska 19:06, 20 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pokaż mi tą rabatę ze świerkiem inversa z dalszej perspektywy...może pokazywałaś, ale nie mam kiedy poszukać

Z dalszej jakoś nie mam lepszych

Powycinałam co suche i marne ,odkurzyłam liście i teraz tak łyso tu .... trochę teź kamienie porozsuwalam
Magleska 19:10, 20 paź 2017

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Wilczyco wreszcie do Ciebie dotarłam - powtórzę się - działasz z prędkością światła! Jedna myśl mi się tylko w głowie przewija - żebyś przypadkiem nie zasłoniła sobie tych cudnych widoków w oddali!!! Ambrowce piękne! I trawy! I...Pozdrawiam ciepło!

O ...... cieszę sie ,że Cię widzę
Widoków na pewno nie będę zasłaniać ...... no chyba ,że ktoś mi się tam wybuduje ..... tfu tfu tfu ....oby nigdy
Pozdrawiam z wilkiem