Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Kasiolaaa 22:53, 21 paź 2017

A co to za roza na serbowej
wiklasia 23:04, 21 paź 2017

Magdo z wilkiem - ja Ci nie doradzę dobrze, co najwyżej tylko swoje zdanie przedstawię, którego (dla swojego i ogrodu dobra) nie bierz pod uwagę.
Kiepski ze mnie projektant zieleni.
Więc co to ja miałam ? - a moje zdanie w kwestii rabaty przed domem:
Formy kamienne są dla mnie trudne, więc na skalniaki się nie porywam. A co do głazów: lubię jak są wkopane w ziemię, a nie położone na wierzchu. To wkopanie sugeruje, że są w danym miejscu od wieków, i tak to stworzyła natura. Gdy leżą położone to wygląda to dla mnie, że nie matka natura maczała w tym paluszki, a że jest to "twór " sztuczny, który leży sobie tu od "wczoraj".
To tyle w sprawie frontowej.
Co do świerka - rób jak podpowiada Ci serce i Twój zmysł estetyczny. Ja tylko zastanawiałam się, czy z czasem nie wejdzie Ci w kolizję z okapem, ale chyba niepotrzebnie się martwiłam.
Magleska 06:36, 22 paź 2017

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ja nie doradzę - za słaba jestem Ale zachwycam się rozplenicą na skalniaku - pięknie kwitnie. I tak sobie myślę, że za dwa, trzy lata będziesz chodziła po ogrodzie i powtarzała: Łał!!!

Ja tez w doradzaniu jestem kiepska ....więc spoko
Miło ,ze zaglądasz ......za 2-3 lata ..... trzymam Cię za słowo
Magleska 06:38, 22 paź 2017

Kasiolaaa napisał(a)
A co to za roza na serbowej

Oczywiście z każdej odmiany po 1 szt a o która pytasz .....musiałabym cofnąć sie do początku wątku ,bo tam pisałam z nazwami
Ja uwielbiam tą
Kasiolaaa 06:45, 22 paź 2017

Madziu a co to za odmiana hehe pomecze cie troszeczke
Magleska 06:48, 22 paź 2017

wiklasia napisał(a)
Magdo z wilkiem - ja Ci nie doradzę dobrze, co najwyżej tylko swoje zdanie przedstawię, którego (dla swojego i ogrodu dobra) nie bierz pod uwagę.
Kiepski ze mnie projektant zieleni.
Więc co to ja miałam ? - a moje zdanie w kwestii rabaty przed domem:
Formy kamienne są dla mnie trudne, więc na skalniaki się nie porywam. A co do głazów: lubię jak są wkopane w ziemię, a nie położone na wierzchu. To wkopanie sugeruje, że są w danym miejscu od wieków, i tak to stworzyła natura. Gdy leżą położone to wygląda to dla mnie, że nie matka natura maczała w tym paluszki, a że jest to "twór " sztuczny, który leży sobie tu od "wczoraj".
To tyle w sprawie frontowej.
Co do świerka - rób jak podpowiada Ci serce i Twój zmysł estetyczny. Ja tylko zastanawiałam się, czy z czasem nie wejdzie Ci w kolizję z okapem, ale chyba niepotrzebnie się martwiłam.

Dziekuje za Twoje zdanie ... każde dla mnie sie liczy w upiększaniu mego otoczenia
Te kamory tam .......to raczej nie wzgląd estetyczny ,a praktyczny ....... to tor przeszkód dla psicy ,bo inaczej w zimie ,gdy jest sama na ogrodzie ,a pędzi za autem ,psem ,kotem itp .... wszystko stratuje ...... ( lampki musiałam w zeszłym sezonie 2 wymienić ,bo złamała ..)
wolałbym je mieć ( te kamory ) tylko w skalniaku ,ale nie mam pomysłu jak ochronić ,to co rośnie .....
Najwiecej pędzi w ten róg

Nie wiem po prostu ,czy na wiosnę nie zrobię tu znowu rozróby ......
Tzn .zostawie metr przebiegowy pod płotem bez roślin i cofnę drzewka i trawki w przód domu .....
Zima na przemyślenia
Kasiolaaa 06:49, 22 paź 2017

Madziu napisalam na priv
Magleska 06:51, 22 paź 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu a co to za odmiana hehe pomecze cie troszeczke

Wieczorkiem Ci odpiszę , poszukam
Ta też jest śliczna .....zresztą wszystkie uwielbiam
Kindzia 08:26, 22 paź 2017

Ja Ci też obiecuję busz za 3 lata Wtedy znowu robota od nowa...ja teraz znowu byliny dzieliłam, dobrze, że mam komu dać, szkoda mi tak na kompost...
Johanka77 08:44, 22 paź 2017

Madzia, przed tymi limkami to ewidentnie rozplenice japońskie Hammeln się proszą. One spokojnie wypełnią tę przestrzeń, a o tej porze roku zrobią całą robotę. Limki będą dla nich świetnym tłem

No i jeśli lubisz wersję klasyczną, to kilka rozchodników pomiędzy.