Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 22:25, 03 sie 2018

kerii napisał(a)
Sylwia ja myślę, że Magda moczyła normalne ogórki ja też tak robię przed kiszeniem, wkładam do zimnej wody na kilka godzini czekają aż się wezmę za zaprawianie

Aga a po co je przykrywasz kocem ???

Dokładnie tak robię przed kiszeniem moczę
Magleska 22:27, 03 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

A po co do tej zimnej wody???
Ja zbieram rano albo późnym wieczorem i nie trzymam w wodzie....

Nie wiem po co ......tak mnie mama nauczyła i tak robię od lat
sylwia_slomc... 22:28, 03 sie 2018

Magleska napisał(a)

Kupiłam ogórki - owoce do kiszenia i ja zawsze moczę je przez kilka godzin - nie wiem po co - tak mama nauczyła
Z moich silnych oórków nic nie wyszło - bo ślimaki zżarły ,a kupiłam rozsady 5 krzaczków i aż 5 szt urosło tylko - dlatego musiałam teraz kupić

Zdecydowanie mój kolejny dom będzie bliżej do Was hihi same plusy by były
Buziaki

Koniecznie bliżej gdybyś jeszcze kiedyś miała zmieniać
Ja myję przed kiszeniem, ale o moczeniu nie słyszałam, chyba, że takie kupne są przywiędłe może....
nie wiem bo nigdy nie kupowałam, zawsze swoje mam.
Kasia_CS 22:54, 03 sie 2018

Madziu, a co Ty masz za różyczki, które tak CI się buntują?
eVka 00:06, 04 sie 2018

Magleska napisał(a)

Dzięki

Przy tych upałach fajnie choć na chwilkę się schłodzić w basenie .......tylko doszła mi kolejna robota ,żeby go utrzymać w czystości

Ten nasz mały opróżniamy raz w tygodniu i nalewamy świeżej wody z wodociągu. Wodą podlewam ogródek bo bez chemii. Jak dopuszczam wodę z takiego potwora to gdzie ona się podziewa?
paulina_ns 07:44, 04 sie 2018

Widzę,że ogórki do słoików się robią ja już jakiś czas temu zrobiłam, ale zastanawiam się jeszcze, czy nie dorobić wczoraj walczyłam z jabłkami nie cierpię robić z nich soków najwięcej z nimi roboty, ale dzieci lubią, więc poświęcenie musiało być
MirellaB 12:07, 04 sie 2018

Przetworów już nie robię od kilku lat - już mi się nie chcę w gorączce w kuchni stać. Może za rok wrócę do swoich przetworów, bo fajnie jak się swoje zrobione otwiera i zajada
kerii 20:57, 04 sie 2018

Sylwia no właśnie ja dlatego moczę bo mama tak zawsze robiła poza tym jak je kupię rano to przeważnie dopiero wieczorem z nimi robię, więc do wody wkładam

Madzia Ty hardkor jesteś ) tyle ogórasów na raz ) ja to po 6kg sobie dawkuję, żeby się nie przemęczyć to raz a dwa jak by z tymi ogórkami było coś nie tak i się tfu tfu zepsuły to tylko jedna część a nie wszystkie. To też moja mama zawsze tak robiła.
Magleska 16:04, 07 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Koniecznie bliżej gdybyś jeszcze kiedyś miała zmieniać
Ja myję przed kiszeniem, ale o moczeniu nie słyszałam, chyba, że takie kupne są przywiędłe może....
nie wiem bo nigdy nie kupowałam, zawsze swoje mam.

ja też z reguły miałam swoje ,albo swojskie od koleżanki w tym sezonie i moje i jej się zbuntowały

koniecznie bliżej bym chciała mieć do Was ....ale co zrobić ....tu rodzina ,praca itp...
ale czekam we wrześniu na Was ,a może i mi się uda jeszcze w sierpniu wpaść do Was -maratonik zrobić -bo u Anitki nie byłam ,ciekawa jestem zmian u Iwonki i do Ciebie i Agi też na chwilkę i jeszcze Agatka .......i Kasia ....i Kondziowy z astrami
i pewnie długo by wymieniać osoby ,bo lista ogrodów ,które chciałabym na żywo zobaczyć długa ,a czas i okoliczności nie sprzyjają narazie
Magleska 16:07, 07 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Madziu, a co Ty masz za różyczki, które tak CI się buntują?

Kasiu niestety teraz po nazwach nie wiem ,ale np lavender mi choruje ,pastella tylko ładna ,
a pozostałe mam zapisane w wątku jakie mam ,a w pamięci dziura,nie pamiętam
niestety nazwy ulatują z mej głowy szybciutko