Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 17:21, 13 wrz 2018

kaz742011 napisał(a)
Ogród jak zwykle cudownie się prezentuje. A z takiego ślicznie zaaranżowanego tarasu to już tylko można siedzieć i go podziwiać .

Ojej ......ale mi miło bardzo dziękuję za komplementy
Magleska 17:26, 13 wrz 2018

Iwonka napisał(a)

Zaglądać będę już teraz regularnie, pewnego dnia padł nam laptop i trochę trwało odzyskanie tego wszystkiego. Mogłam od dzieci sobie zerkać, ale wiesz jakie starsza pani ma przyzwyczajenia Ulubione miejsce (czyli laptop przy barku), kawka a nie jakieś tam z doskoku sprawdzanie neta
Poza tym kochana dopadło mnie przysłowiowe zmęczenie materiału, widzisz, że nawet żadnych zdjęć nie wrzucam, nie mogę już na swój ogród patrzeć. Mam nadzieję, że złota polska jesień może mi to odmieni
Co do miskantów to będziemy pewnie musiały jakąś porządną siekierę zakupić Podobno te kępy mają tendencję do wyrastania w środku, cóż zrobić, będziemy działać jak przyjdzie na to czas

Hehe starsza pani jesteśmy w tym samym wieku ,więc jesteśmy młode

Zmęczenie materiału tez mnie dopadło ,a po pracy to już mi się nic nie chce robić ,wczoraj tylko trawnik skosiłam ,a dziś wzięłam psa na spacer i tyle

Ale fotki byś jakieś porobiła nowe ( dawno nie było........ Nie mam sie jak do Was Wszystkich wybrać , to chociaż fotki bym pooglądała,plisssss )

Co do miskantów ,to pożyjemy ,zobaczymy .....siekierę już mam

Buziaki
Magleska 17:27, 13 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)

Jakie tu masz trawki przed cisami?

Tam są The Beatles - tylko one niziutkie są ,fotka z pozycji żaby
Magleska 17:30, 13 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Ci się red barony zagęściły

Troszeczkę wogóle ciężko przejść do warzywnika ,żeby nic nie zniszczyć

Rów Twój nabiera wyglądu. Te skrzynie też super wyglądają i obwódka ze stempli ....jestem na bieżąco ,ale ciężko mi nadążyć z komentowaniem
Buziaki
Magleska 17:33, 13 wrz 2018

Anusia napisał(a)

Pięknie i trawy tak fajnie wysoko poszły. Moje takie nie są. Nie wiem co zrobiłam nie tak. Może po prostu nie zdążyły dobrze się ukorzenić. no i doszła ta potworna susza. Za to podziwiam u Ciebie.

dziękuję Aniu ja za to Twój plotek przy tarasie dziś podziwiałam tylko się nie wpisałam , bo na telefonie gapilłam

A trawiszcza moje rosną jak głupie .......nie wiem czemu może temu ,że ziemia gliniasta i długo wilgoć trzyma ....
Magleska 17:42, 13 wrz 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Co sie dzieje w tym roku z bukszpanami czytalam na watkach, ze jest zle, ale ze az tak. Dzisiaj widzialam az sie zatrzymalam duza kule bumszpanow w ogrodku przybloku cala zzarta bez lisci.

Madziu pieknie masz skalniaczek pieknie sie rozrasta. Mebelki na tarasie.
Toszka juz pisala odnosnie cisow podpisuje sie. Cisy nie lubia nadmiernego slonca. W tym roku moglo ich slonce spalic po wierzchu jak pisalas, ze w srodku zielone. Moze odbija jak takie slonce to przykryj cieniowka.
Przy cissch trzeba jeszcze uwazac na czerwce.

Pozdrawiam widoczki podbeskidzkie.

Elu bukszpany moje w większości w miarę uratowane ,ten ze zdjęcia rośnie w skalniaku i o nim zapomniałam we wcześniejszych opryskach ......narazie go zostawię ,może odżyje ......

A cisom też daję szansę do wiosny ......jak odbiją to zostaną niestety nie mam tyle czasu na ogród ,jaki bym chciała mieć .....teraz w większości daje sobie radę sam - tzn nie ,że nic nie robię .......koszę .plewię ,podlewam ......
Pozdrawiam cieplutko

Ps. Ale masz piękną rabatę trawiastą i nowe drzewka zakupione widziałam staram się być na bieżąco po cichu
Magleska 17:43, 13 wrz 2018

DorKa napisał(a)
przyplacykowa teraz dużo lepiej wygląda.Taka dostojniejsza Buziaki dla dziewczyny z buszu

Dziewczyna z buszu dziękuję
Magleska 17:45, 13 wrz 2018

sylwik69 napisał(a)
Nadrabiam zaległości...super u Ciebie !!!,wszystko bujnie rośnie jakby susza Cię ominęła.. Magda stworzyłaś piękne miejsce do odpoczynku,jest klimacik ! dziękuję za wsparcie i macham

Sylwia bardzo dziękuję a takie miłe komplementy
A u Ciebie jaki się już przepiękny busz zrobił widziałam na tel... ale w pracy byłam ,ciii .
Magleska 17:50, 13 wrz 2018

effka napisał(a)

Wzbogacałaś rabaty to teraz są efekty ja nie wszystkie szykowalam na bogato, są takie które były beznadziejnie przygotowane i muszę ulepszać je na bieżąco.
Miskanty Memory mam chyba z 4 lub 5 ,i teraz nie zachwycają, choć do lipca byłam nimi rozczarowana.
Zawilców nie kupiłam, bo nie było, zamówienia w necie kilka odmian, wyższe i niższe.
Buksy też mam.same tanizny, więc płakać szczególnie nie będę oprócz mojego staruszka giganta.

Ewa
Zawilców jest tyle odmian ,że oczopląsu można dostać ....... w sumie ,to dobrze ,że nieczasowa jestem i nic nie kupuję ......
A narazie ,to.....
Wrzosowisko mi się marzy ......ale znowu bym musiała zmiany wprowadzać ,a nie mam kiedy
Magleska 17:50, 13 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
Noo, i to trochę tłumaczy te półcieniolubne roślinki w pełnym słońcu rosnące jak złoto - glina No ale to tylko 10% sukcesu, reszta to miłość i troska Ogrodniczki

Dziękuję Kasiu