Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 21:15, 10 wrz 2018

Gosiek33 napisał(a)
Ćma jak szarańcza
Na targach rozmawiałam z jednym z wystawców który twierdził, że w Anglii mają dodatkowo problem z wszechobecną zarazą ziemniaczaną i nie mogą uprawiać zdrowych pomidorów (?)

Niestety plagi nieuniknione nigdzie ...... nic na to nie poradzimy...... ale trochę szkoda nakładu pracy i roślin ,nie wspominając o wydanych pieniążkach .....
Magleska 21:16, 10 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Cmok! :*

P.S.
Panie Admnin! Czemu się emotki cmoka nie wyświetlają??? Byłoby miłej tu!

Buziaki
Magleska 21:17, 10 wrz 2018

DorKa napisał(a)
Madzia nie wierzę,że to ten sam ogród. Czym Ty karmisz te roślinki ? Pięknie się wszystko rozrosło. Nie do wiary w takim tempie. A taras masz przecudny! Buziaki!

Dziękuję Dorka cieszę się ,że Ci się podoba
U Ciebie też jest pięknie
Magleska 21:21, 10 wrz 2018

Iwonka napisał(a)

Ale piękne to połączenie Po kilku tygodniach przerwy odrabiam zaległości w waszych ogrodach, niesamoicie dużo się dzieje. W tym roku odkryłam zawilce, lepiej późno niż wcale Są obłędne, od miesiąca już mi kwitną, kupiłam takie same jak twoje. Cudne.

Jestem w szoku, jak ci miskanty urosły! Są ogromne w stosunku do tego co widziałam w czerwcu. Mogłyby w sumie już tak bardzo nie rosnąć fajnie wyglądają w takich kępach. Sama posadziłam sobie kilka ale z przerażeniem myślę, co będzie z nimi za kilka lat.

Iwonka fajnie ,że zajrzałaś
To połączenie też jest moje ulubione

A miskanty faktycznie dały czadu ,aż boję się co będzie z nimi za rok skoro w 2 sezony tyle urosły
buziaki
eVka 21:27, 10 wrz 2018

Magleska napisał(a)

Dziękuję Ewa moja gleba to glina jedynie przy równaniu terenu wielkie auto dobrej ziemi było dosypane i mieszane z macierzystą gliną no i na rabatach też wzbogacana ,ale nie tak profesjonalnie jak u Ciebie jedynie kora przekompostowana ,kompostu trochę .....teraz szukam obornika ,żeby na wiosnę przemieszać z podłożem
Taki ze mnie niepokorny ogrodnik
Miskant memory urzekł mnie bardzo i zamierzam do wiśniowej ze 3-4 szt dosadzić .....dziś chodziłam i szukałam mu miejsca ..... ale chyba dopiero w sobotę będę mieć czas na ogród

Kupiłaś zawilce ? Obłędne są ,kupuj
A bukszpany ......brak słów - jedynie pocieszam się faktem ,że za swoje niewiele zapłaciłam

Buziaki

Wzbogacałaś rabaty to teraz są efekty ja nie wszystkie szykowalam na bogato, są takie które były beznadziejnie przygotowane i muszę ulepszać je na bieżąco.
Miskanty Memory mam chyba z 4 lub 5 ,i teraz nie zachwycają, choć do lipca byłam nimi rozczarowana.
Zawilców nie kupiłam, bo nie było, zamówienia w necie kilka odmian, wyższe i niższe.
Buksy też mam.same tanizny, więc płakać szczególnie nie będę oprócz mojego staruszka giganta.
Kasia_CS 22:15, 10 wrz 2018

Noo, i to trochę tłumaczy te półcieniolubne roślinki w pełnym słońcu rosnące jak złoto - glina No ale to tylko 10% sukcesu, reszta to miłość i troska Ogrodniczki
basia3012 23:30, 10 wrz 2018

Madziu, u Ciebie to co dzień piękniej. Chyba jakieś czary/
Pozdrawiam.
DorKa 07:40, 11 wrz 2018

Madzia czarodziejka Dobrze,że nie czarownica
beata_m 08:07, 11 wrz 2018

Magleska napisał(a)

siadam, nóżki wykładam i podziwiam Madziu bajecznie
abiko 08:43, 11 wrz 2018

Madzia ma bardzo ładny taras można tam siedzieć i siedzieć
Zawilce śliczn.. nabyłam wczoraj różowy wysoki baaardzo ale chyba skuszę się jeszcze na więcej białych, bo te kwitną niezawodnie

Ja walkę z ćmą wygrałam.. dasz radę