Madziu, nie wiem ile już razy oglądałam zdjęcia Twojego ogrodu, jest przepiękny, wszystko rośnie dosłownie w oczach. Musisz mieć dobrą glebę. Miskant Memory jest obłędny, zwisające szerokie liście i dużo wyżej białe powiewajace luźne kwiatostany.
Przez Ciebie lecę jutro po zawilce!
Plagi bukszpanowej współczuję ale i u mnie podobnie. Niestety. Rozczarowują...
Buziaki
Ćma jak szarańcza
Na targach rozmawiałam z jednym z wystawców który twierdził, że w Anglii mają dodatkowo problem z wszechobecną zarazą ziemniaczaną i nie mogą uprawiać zdrowych pomidorów (?)
Madzia nie wierzę,że to ten sam ogród. Czym Ty karmisz te roślinki ? Pięknie się wszystko rozrosło. Nie do wiary w takim tempie. A taras masz przecudny! Buziaki!
Ale piękne to połączenie Po kilku tygodniach przerwy odrabiam zaległości w waszych ogrodach, niesamoicie dużo się dzieje. W tym roku odkryłam zawilce, lepiej późno niż wcale Są obłędne, od miesiąca już mi kwitną, kupiłam takie same jak twoje. Cudne.
Jestem w szoku, jak ci miskanty urosły! Są ogromne w stosunku do tego co widziałam w czerwcu. Mogłyby w sumie już tak bardzo nie rosnąć fajnie wyglądają w takich kępach. Sama posadziłam sobie kilka ale z przerażeniem myślę, co będzie z nimi za kilka lat.
Dziękuję Ewa moja gleba to glina jedynie przy równaniu terenu wielkie auto dobrej ziemi było dosypane i mieszane z macierzystą gliną no i na rabatach też wzbogacana ,ale nie tak profesjonalnie jak u Ciebie jedynie kora przekompostowana ,kompostu trochę .....teraz szukam obornika ,żeby na wiosnę przemieszać z podłożem
Taki ze mnie niepokorny ogrodnik
Miskant memory urzekł mnie bardzo i zamierzam do wiśniowej ze 3-4 szt dosadzić .....dziś chodziłam i szukałam mu miejsca ..... ale chyba dopiero w sobotę będę mieć czas na ogród
Kupiłaś zawilce ? Obłędne są ,kupuj
A bukszpany ......brak słów - jedynie pocieszam się faktem ,że za swoje niewiele zapłaciłam