Asia wiem ... trudno ….kiedyś ogarnę jak pogoda w końcu zacznie sprzyjać ….bo na razie ten tydzień będzie niogrodowy niestety …
Beatko na razie ,póki wszystkich zmian nie zrobię ,to tak będzie ….tym bardziej ,że pogoda przestała sprzyjać ….korę dosypię dopiero po wszystkich rotacjach
Monia też mi się podoba …..dzięki …..a ścieżka w brzozach ….jak na razie super się pies do niej dostosował -może też dzięki cisom w plecach ….ale nie wchodzi na rabatę ,tylko wokoło przebiega cieszy mnie to
a pogoda jest masakryczna ….nie mam pojęcia ,kiedy w końcu będzie cieplej ….oby to wiatrzysko przestało wiać ….
Dorka ….z tym ,jak burza ,to gruba przesada hihi ….ten sezon na spokojnie
mam nadzieję ,że w końcu uznamy ,że nam się we własnym ogrodzie podoba
Kasiu tam jeszcze trochę kamieni dojdzie ,ale na razie musze poczekać ,aż roślinki ruszą -bo tam pełno bylin jest -i dopiero będę mogła dokładać kamienie ,zmieniać nasadzenia itp. …
dopiero w czwartek będę mieć czas na ogród -chociaż nie wiem ,czy pogoda pozwoli na roboty ziemne ….jak będzie tak jak dziś ,to nic nie zrobię ….jakaś masakra
Asiu cieszę się ,że Ci się podoba ….bo mi oczywiście też ,chociaż na razie rozgrzebane ,zaczęte i nieskończone jeszcze raz dzięki za pomysł kwadratowych trawników
później ,jak przeniosę warzywną część -to od drugiej strony placyku( tam ,gdzie teraz skrzynie ) zrobię też kwadrat trawnika ….myślę ,że fajnie się to będzie łączyć w całość
Asiu dziękuję
chodzi mi po głowie coś takiego.....
w plecach zagajnika zostają (bo już tam są ) miskanty memory i ML ….do tego
jako średnie piętro brązowe trawy porozrzucane i pomiędzy żółte ,pomarańczowe i białe kwiaty …
i dużo stipy
i jako zimozielony akcent świerki nidiformis ….
nie mam takiego pina coby idealnie pokazał co mi chodzi po głowie ….i nie wiem ,czy wyjdzie mi to co chcę ...
problem mam co na tej wąskiej części rabaty dać ….ona będzie miała niecałe 2 metry szerokości po zwężeniu ...
Monia Niedziela była marna …..leżałam cały dzień ….teraz pogoda i praca przeszkadza w dalszych pracach …..ale naprawdę mi ,to nie przeszkadza....zrobię ,jak będzie lepsza pogoda i czas
Madzia zagląda, choc nie zawsze pisze, bo nie lubię z telefonu. U nas też śniegiem sypnęło wieczorkiem.
Fajnie te płyty wyglądają. Wiesz tak sobie pomyślałam patrząc na twe cudne widoki i ten żywopłot cisowy i co by odejść od sadzenia pod linijkę i nadać mu takiej "naturalności i dynamiki", ale nie wiem czy to dobry kierunek. Utworzyłabym z niego żywopłot, ale nie formowałabym go na równo od góry, tylko zrobiła taką falę tak jak te pagórki w dali tylko bardziej przemyślaną. Coś w stylu jak u Agnieszki z Jurajskiego ogrodu.
No kochana przeróbki idą pełną parą. Lubię zmieniać przestrzeń, człowiek ma co jakiś czas nowy obraz za oknem
Bardzo lubię Twoją ogrodową geometrię, mam czasami uczucie że po ogrodzie mozna poznać nasze charaktery. Czuję, że jesteś bardzo poukładana, zdyscyplinowana i porządna Zupełnie jak nie ja
Buziaki i dużo sił do pracy