Zazdroszczę deszczu bo u mnie nawet kropelka nie spadła. Dziś już podlewałam bo sporo roślin a szczególnie te nowo wsadzone czekały na wodę. A w tygodniu noc z wtorku na środę zapowiadają z przymrozkiem a tu magnolie zaczynają kwitnąć
Wiola ….udało się …. Niedzielę spędziłam bardzo pracowicie uporządkowałam przedni taras ,tylni taras i placyk ,posadziłam rośliny co były wykopane ,wsadziłam truskawki do skrzyni ... zostało do zrobienia przesadzanie bylin ,uporządkowanie ziemi -jak zrobią obrzeża -zdzieranie darni w poszerzonych miejscach ,ścieżki psie ...oj długa ta wyliczanka jeszcze ,ale mam nadzieję ,że do Świąt skończę najważniejsze rzeczy
padam na pysk ,a rano pobudka i do pracy
marzy mi się jakiś dywan tarasowy -bo teraz to mam misz-masz starych dywaników
i poduszek dalej nie wyciągnęłam może jutro po pracy
hiacynty mi zakwitły -jesienią dołowane w warzywniku
i tulipany zaczynają
Daria pewnie ,że niedługo poczekam ,tym bardziej ,że na początku tylko chciałam ścieżkę zrobić ….a z tymi obrzeżami ,to tak bez planu wyszło
pogodę miałam dziś cudowną ,udało mi się naprawdę dużo zrobić
zniknęła pergola i uporządkowałam częściowo stare miejsce po skrzyniach
w drugą stronę jeszcze bałagan -ale mam nadzieję ,że do Świąt ogarnę najważniejsze rzeczy
Kasia udało się -pogoda była bajeczna ….fajnie ,że popadało Ci na ten nawóz
Twój trawnik jest piękny ,a teraz po deszczyku ,to dopiero będzie zieloniutki
ładna pogoda ,to pocykałam trochę fotek
uwielbiam młodziutkie listki grujeczników -później słońce mi je przypala ...
Sylwuś na Twoje hektary ,to na pewno miód na serce i dla roślin
niestety ta Niedziela po Świętach odpada na spotkanie -mam pod telefonem - i nie mam z kim się zamienić …..niestety …..ale jak będę mieć grafik majowy ,to zaraz do Ciebie piszę ,ok ?
Buziaki
trochę mojej wiosny zostawiam
tu po lewej ,gdzie były skrzynie -myslę intensywnie o oczku wodnym
ja wczoraj też byłam trochę wściekła na pogodę ,ale dziś nadrobiłam -to co miałam w planach na sobotę
….ale przynajmniej podlało porządnie -deszcz był potrzebny dla roślin