Mira Witaj w moim ogródku ….
ta brązowa trawka to turzyca milk chocolate lub bronze form......część z nich ścięłam na próbę ,ale większość zostawiłam ,nic nie wyczesywałam ….. i mam nadzieję ,że nie zbrzydną w sezonie
Wacław u mnie to czasem tak wieje ,że jak na wygwizdowie
Gosiu sprytnie ominięty bałagan na fotkach zawsze można coś poczarować
Aniu tylko przeziębienie -gardło ,kaszel i już mi lepiej
widziałam jakie zakupy już poczyniłaś fajnieee
Gosiu dziękuję za komplementy
ze zdrowiem już lepiej …..ogród jeszcze nie wysprzątany ,ale poczarowany na fotkach
Basiu próbuj ,warto
Sylwuś
teraz je trzeba pomalować ,wyłożyć folią ,wypoziomować i zasypać ziemią -ciekawe ,czy em będzie miał nadal chęć na prace hmmm
ta brązowa trawka to turzyca milk chocolate lub bronze form......część z nich ścięłam na próbę ,ale większość zostawiłam ,nic nie wyczesywałam ….. i mam nadzieję ,że nie zbrzydną w sezonie
Widoczki ogrodowe urocze, narcyzy już kwitną, u mnie dopiero w pączkach Skalniak tak szybko zarośnie, że tej ziemi nie będzie niedługo widać.
Zdrówka życzę!!!
Świetna metamorfoza skarpy, myślę że docenisz zmiany najbardziej przy pieleniu ale czy wiatr nie będzie rozwiewał kory ? U mnie dość mocno wieje i czasem więcej kory na trawniku niż na rabatach.
Widzę nowe skrzynie na warzywa to znaczy że rozkręcasz się w tym kierunku. Co planujesz w tym sezonie siać ?
Agatko właśnie kilka mam ściętych -takie co były brzydkie ….a te ładne zostawiłam na próbę -zobaczymy ,czy dalej będą ok ….jak nie to stipa już odrasta i zakryje te brązowe
jakie tam postępy to tylko kosmetyka
u Ciebie grubsza robota i ścieżka i nowe rabaty w planie ,placyki itp.
Aniu nadrabiam forum ,szkolę się w warzywkach ,odpoczywam i kuruję się cały czas
Ewa em w tartaku kupił ….nie było ludzi i było otwarte szkoda ,że tak zimno się zrobiło ….miałam nadzieję ,że może w tym tygodniu ,by mi je skończył ,a tak ,to będzie marudził ,że za zimno itp.,itd.
teraz w końcu zmieszczę wszystkie swoje warzywne chciejstwa ,a i dynie ozdobne i może kwiatki siane na kwiat cięty
skalniak zarośnie na pewno tam jest wszystkiego ,aż za dużo
buziaki
Przemek
też mam taką nadzieję ,że przede wszystkim przy pieleniu i przy roszadach roślinnych będzie łatwiej
kora sprawdzona -to taka sama jak jest na skarpie z rodkami -drobna ,przekompostowana -ona mi nie zjeżdża -kamienie też ją trochę trzymają
lubię taką świeżą korę
a siać zamierzam teraz dużo oprócz typowych marchew ,pietruszka ,pomidory ,papryka,ogórki ,cukinia .cebula ,por,czosnek już rośnie od jesieni ,jakaś zielenina ….to myślę jeszcze o dyniach ,jarmuż ,może kwiaty na cięte ….-zobaczę ,czy w końcu się zmieszczę ze wszystkimi chciejstwami