Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Johanka77 23:29, 02 wrz 2017

I pochwały dla ogniska oczywiście!
sylwia_slomc... 23:33, 02 wrz 2017

Kul z buksów bym nie dawała biorąc pod uwagę narastające ataki ćmy bukszpanowej w Polsce
sylwia_slomc... 23:38, 02 wrz 2017

Kiścienie i wrzośce bym dodała, wrzośce wiosną kwitną , a kiścienie ładne listki cały rok. Nie pamiętam czy tam cień czy słońce, ale patrząc na wybrane rośliny to raczej słońca nie mało, fajnie by dodała swobody imperata red baron i kontrast do kamyczków, podkreśliłyby jej urodę
sylwia_slomc... 23:41, 02 wrz 2017

Naprzemiennie przed cisami morning ligta bym dodała, tak co dwa cisyładnie by świeciły na tle zieleni cisów.
kerii 01:47, 03 wrz 2017

Widzę, że działasz na całego ja się coś nie mogę zebrać, choć jak gorąco było to plany miałam tzn nadal je mam tylko chęci do realizacji lekko oklapły

A przed ogródek fajnie wygląda
Kasiolaaa 06:57, 03 wrz 2017

No i palenisko wrocilo do mnie moj grobowiec nr jeden hihi nie bede glodna to mi sie podoba haha a to co pisze mirelka to tez tak bym dala kulki danica i na roznej wysokosci i tak jak pisalam wczesniej duzo tulipanow i czosnkow
kamcia 11:28, 03 wrz 2017

Myślę, że dobrą miejscówkę na ognisko wybrałaś , przy hortkach za bardzo mi rzucało się w oczy.

Danici są bezproblemowe, same w ładne kulki przyrastają, trzeba je tylko ze środka trochę z suchego czyścić, ale to chwila
babka 15:50, 03 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Naprzemiennie przed cisami morning ligta bym dodała, tak co dwa cisyładnie by świeciły na tle zieleni cisów.

Popieram
Danici ze trzy dodaj, rozrzuć
Magleska 17:31, 03 wrz 2017

MirellaB napisał(a)

Może coś z kulek na pniu o różnych wysokościach - podobnie jak u Angeliki.
Cisy kolumnowe ładnie by z trawami wyglądały.
Bukszpanowe stożki, albo kulki tylko nie wiem czy piesek by ich nie załatwił.
Może zwykłe tujki danica, które z trawami też by ładnie wyglądały.

Cisy kulkowe i kolumnowe podobają mi się bardzo ,tylko trochę drogie te ładne są ale coś dodam ,jak nie cisowe to danicowe kulki ,czosnki białe też .........( czy psiunia nie załatwi ich ,to się okaże ,ale coraz lepiej reaguje na ...." nie po kwiatkach " z wrzaskiem
Magleska 17:35, 03 wrz 2017

babka napisał(a)

A ja rozmyslam czy nie pozbyć się vanillek bo choć uwielbiam je za piękne kwiaty to znieść nie mogę ich pokładania się. Kolejny rok deszczowy nie przysporzył im uroku a gwarancji nikt nie daje że będzie lepiej w następne lata
Z zimozielonych może kostrzewy powtórzyć gdzieniegdzie ? albo buksy lub kulki cisowe ?

Tam obok mam vanilki też ,nie chciałam po prostu mieszać odmianami ..( ten bok łączy się z przedogródkiem )
Na pewno coś tam dodam zimozielonego ,cisy mi się podobają ( cena mniej ) albo danici dam