Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

ania1110d 07:53, 02 wrz 2017

Madziu właśnie miałam Ci pisać że ja widzę Twoje ognisko tu pod skalniakiem a miedzy warzywniakiem i chyba bardzie dałabym pod skalniak bo przy warz.mozesz jeszcze kiedys cos dosadzic jakas nastepna rabata i wtedy miło bedzie siedziec przy ognisku jak po dwóch stronach beda rabatki ale to tylko podpowiedz no bo wiadomo Ty swoj teren widzis najlepiej
Magleska 08:06, 02 wrz 2017

babka napisał(a)
Palenisku kibicuję. testuj do skutku, byleby nie zostało tam gdzie jest teraz
Wiesz co? dołujesz mnie tymi zakupowu=ymi chciejstwami, ja mam mega ograniczony budżet
aaaa, ciesz się że dopiero od popołudnia Ci leje. U mnie od nocy non stop i przestać nie ma przynajmniej do wtorku

z tymi chciejstwami to też coś za coś ( na obiad naleśniki lub frytki na okrągło
przepraszam za dołowanie (tulki ) a ja podziwiam jak sama tyle sadzonek stworzyłaś
..najbardziej mi się twoja opcja ogniska podoba ,tylko ,że gdzie ten basen cholerny dać .....
o tym miejscu na basen myślę ,blisko tarasu ,blisko prąd i woda ,tylko ok 1 m musiałabym zabrać i przerobić skalniak

i odgapiłam troszkę od ciebie ,tylko u mnie tak fajnie nie wyszło porozrzucane roślinki w przedogródku
chciałam stipę jeszcze dodać ,ale nie ma już jak myślisz ,jest lepiej ....
dodałam rozchodniki ,jeżówkę (po 5 były ,szkoda było nie wziąść i beatlesy zabrane z vanilkowej

z dalsza

Magleska 08:14, 02 wrz 2017

i jeszcze trochę przedogródka i vanilkowej

tu rośnie bardzo marna obiela ,zastanawiam się ,czy lepiej by było dać tam ze 3 vanilki
Magleska 09:15, 02 wrz 2017

ania1110d napisał(a)
Madziu właśnie miałam Ci pisać że ja widzę Twoje ognisko tu pod skalniakiem a miedzy warzywniakiem i chyba bardzie dałabym pod skalniak bo przy warz.mozesz jeszcze kiedys cos dosadzic jakas nastepna rabata i wtedy miło bedzie siedziec przy ognisku jak po dwóch stronach beda rabatki ale to tylko podpowiedz no bo wiadomo Ty swoj teren widzis najlepiej

Dziekuje za zdanie coraz bardziej przymierzam sie do tej myśli ,żeby basenu tam nie dawać ,a właśnie ognisko
ania1110d 09:19, 02 wrz 2017

Basem wydaje mnie się ze za bardzo przytłoczy tam piękny ogród a ognisko jeszcze doda klimatu
Toszka 09:27, 02 wrz 2017

Madziu, ta stipa z wielkim prawdopodobieństwem na wiosnę wygnije. Ale na 100% w maju pokażą się siewki w kamykach. Sryliony siewek

Z paleniskiem nie pomogę - u nas był szał przez pierwsze 2-3 lata. Teraz eM najchętniej by postawił piec na chleb i pizzę... tylko u nas miejsca brak

Edit. Kochane, basen ile stoi? 2-3 miesiące? Potem jest puste miejsce które co najwyżej na wiosnę mozna obsadzić setkami krokusów (nie przeszkadza im stanie basenu.)
admete 09:56, 02 wrz 2017

A Ty cały czas intensywnie działasz
co tydzień jakieś przeróbki, nowe pomysły, zdzieranie darni

pozdrowionka zostawiam
Magleska 10:54, 02 wrz 2017

Żeby nie było ze nic nie robię , dodatkowo do przedogródka - przymiarki
Kindzia 11:15, 02 wrz 2017

Widzę, że działasz nieustająco Już widzę jak to wszystko pięknie wyglądać będzie za 2-3 lata. Kupa pięknych roślin!

Stipy to już na prawdę teraz nie ma co kupować, to jednoroczne jest...

Magleska 11:16, 02 wrz 2017

Toszka napisał(a)
Madziu, ta stipa z wielkim prawdopodobieństwem na wiosnę wygnije. Ale na 100% w maju pokażą się siewki w kamykach. Sryliony siewek

Z paleniskiem nie pomogę - u nas był szał przez pierwsze 2-3 lata. Teraz eM najchętniej by postawił piec na chleb i pizzę... tylko u nas miejsca brak

Edit. Kochane, basen ile stoi? 2-3 miesiące? Potem jest puste miejsce które co najwyżej na wiosnę mozna obsadzić setkami krokusów (nie przeszkadza im stanie basenu.)

Cieszę się ,że zaglądasz
Sryliony siewek ....a chociaż łatwo je się wyrywa ?
Z tym paleniskiem też boje sie ,ze tylko będzie stać , gar może ze 3-4 razy w roku zrobię ,jakieś papiery spalę i chwasty i tyle ) ......dlatego tak z nim wędruję i myślę
I basen -masz rację- sezon wakacyjny tylko i myśle ,ze jeszcze 2-3 lata młoda wyrośnie - basen pójdzie w odstawkę ,wiec tez muszę mieć takie miejsce ,które w razie czego będziesz łatwe do zlikwidowania ...