Madziu właśnie miałam Ci pisać że ja widzę Twoje ognisko tu pod skalniakiem a miedzy warzywniakiem i chyba bardzie dałabym pod skalniak bo przy warz.mozesz jeszcze kiedys cos dosadzic jakas nastepna rabata i wtedy miło bedzie siedziec przy ognisku jak po dwóch stronach beda rabatki ale to tylko podpowiedz no bo wiadomo Ty swoj teren widzis najlepiej
z tymi chciejstwami to też coś za coś ( na obiad naleśniki lub frytki na okrągło
przepraszam za dołowanie (tulki ) a ja podziwiam jak sama tyle sadzonek stworzyłaś
..najbardziej mi się twoja opcja ogniska podoba ,tylko ,że gdzie ten basen cholerny dać .....
o tym miejscu na basen myślę ,blisko tarasu ,blisko prąd i woda ,tylko ok 1 m musiałabym zabrać i przerobić skalniak
i odgapiłam troszkę od ciebie ,tylko u mnie tak fajnie nie wyszło porozrzucane roślinki w przedogródku
chciałam stipę jeszcze dodać ,ale nie ma już jak myślisz ,jest lepiej ....
dodałam rozchodniki ,jeżówkę (po 5 były ,szkoda było nie wziąść i beatlesy zabrane z vanilkowej
z dalsza
Madziu, ta stipa z wielkim prawdopodobieństwem na wiosnę wygnije. Ale na 100% w maju pokażą się siewki w kamykach. Sryliony siewek
Z paleniskiem nie pomogę - u nas był szał przez pierwsze 2-3 lata. Teraz eM najchętniej by postawił piec na chleb i pizzę... tylko u nas miejsca brak
Edit. Kochane, basen ile stoi? 2-3 miesiące? Potem jest puste miejsce które co najwyżej na wiosnę mozna obsadzić setkami krokusów (nie przeszkadza im stanie basenu.)
Z tym paleniskiem też boje sie ,ze tylko będzie stać , gar może ze 3-4 razy w roku zrobię ,jakieś papiery spalę i chwasty i tyle ) ......dlatego tak z nim wędruję i myślę
I basen -masz rację- sezon wakacyjny tylko i myśle ,ze jeszcze 2-3 lata młoda wyrośnie - basen pójdzie w odstawkę ,wiec tez muszę mieć takie miejsce ,które w razie czego będziesz łatwe do zlikwidowania ...