Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 10:21, 01 wrz 2017

Wstępna przymiarka ,zanim palenisko z kostek przełożę może być tu ? dzięki za rady

Magleska 10:22, 01 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Ale Ty masz przestrzeń i widoki. Super.

Dzięki dziś widoków brak - pochmurno ,gór nie widać
lutroja 11:28, 01 wrz 2017

a ja bym dała bliżej skalniaka to ognisko , bo dochodząc do placyku ogniskowego przez cały trawnik wydeptasz ścieżkę( przynieśc , zanieść itd), chyba że planujesz ścieżkę.
Poza tym widoki, szkoda je zasłaniać czymś ... ognisko i część wypoczynkową leżakową fotelową przy ognisku zrobiłabym plecami do skalniaka, a widoki dałabym w stronę łąki- wrażenie przestrzeni i zacisza zarazem bo skalniak za plecami
Ale to tylko moje gdybanie
Kasiolaaa 12:01, 01 wrz 2017

A ja bym te palenisko dala tam gdzie bylo przy warzywniku bo jesli malo kiedy uzywacie to bez sensu zagracac podworko a juz napewno nie przy skalniaku
SlonecznyOgrod 12:04, 01 wrz 2017

W wielu pięknych ogrodach ( W Mai szczególnie ładnie bo pokazane przestrzennie ) są kąciki wypoczynkowe rozmieszczone w różnych miejscach ogrodu.
Nie wszystko razem, tylko taras duży z dużym stołem, placyk z małym stolikiem i dwoma krzesełkami, w innym miejscu leżak, jeszcze gdzie indziej ławka.

Ty masz miejsce żeby sobie to palenisko ładnie rozmieścić w którymś zakątku.
Na razie jeszcze rośliny są małe i widać całą przestrzeń, ale kiedyś zrobi się intymniej i zrobią się zakątki bardziej zamknięte w ogrodzie.

I będzie pięknie a do tego smacznie
mrokasia 12:14, 01 wrz 2017

Magleska napisał(a)
Wstępna przymiarka ,zanim palenisko z kostek przełożę może być tu ? dzięki za rady

Moim zdaniem super. A co do zasłaniania widoków - ponieważ masz wysoki taras to ognisko w tamtym miejscu nie będzie niczego zasłaniać co zresztą dobrze widać na tej focie. Gdyby było bliżej skalniaka zasłaniałoby chyba bardziej. Do przemyślenia kwesia wydeptywania ścieżki ale sama mówiłaś że używasz tego paleniska rzadko więc może nie będzie tak źle. A siedzenia rzeczywiście zaplanować tyłem do tarasu z widokiem na rabaty i góry. A w plecakch siedzeń fajną rabatkę .
Magleska 20:53, 01 wrz 2017

Odpowiem zbiorowo ,bo nadal nie nauczyłam się w jednym poście kilka cytowań wstawiać
Lusi Kasia Daria Kasia - Mrokasia

Mętlik mam w głowie sama nie wiem ,gdzie w końcu wyląduje to palenisko , tyle różnych opinii ,chyba na spokojnie po kilka dni będzie stało w różnych miejscach i będę myśleć ale się bardzo cieszę ,że wyrażacie swoje opinie
Muszę Maję w ogrodzie pooglądać i poszukać inspiracji jak ,by miało wyglądać ,żeby nam się podobało

Dziś złożyłam i schowałem basen ,całe szczęście ,że zrobiłam to do południa ,bo od popołudnia tak leje ,że cała moja robota z czyszczeniem go , poszłaby na marne .....
porobiłam małe zmiany w przedogródku ( fotek na razie brak ,bo kończyłam w deszczu i prawie po ciemku ......... a miał być piękny wekend ) Dosadzilam jeżówki ,rozchodniki i trawę Beatles ( Beatles zabrałam od vanilkowej ,bo mi tam jakoś nie pasowała ,dałam tam inną ,nazwy zapomniałam )
Miłego wieczorku ,idę czytać do was
mrokasia 22:56, 01 wrz 2017

Magda, pewnie, co nagle to po diable .
Skoro masz taka możliwość to rzeczywiście poprzymierzaj to palenisko w różnych miejscach, popatrz na spokojnie, pomyśl .
No i pokaż fotki przedogródka jak już przestanie padać .
babka 23:13, 01 wrz 2017

Palenisku kibicuję. testuj do skutku, byleby nie zostało tam gdzie jest teraz
Wiesz co? dołujesz mnie tymi zakupowu=ymi chciejstwami, ja mam mega ograniczony budżet
aaaa, ciesz się że dopiero od popołudnia Ci leje. U mnie od nocy non stop i przestać nie ma przynajmniej do wtorku
Magleska 07:45, 02 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Magda, pewnie, co nagle to po diable .
Skoro masz taka możliwość to rzeczywiście poprzymierzaj to palenisko w różnych miejscach, popatrz na spokojnie, pomyśl .
No i pokaż fotki przedogródka jak już przestanie padać .

właśnie na razie będę przestawiać i po 2-3 dni będę przymierzać
najbardziej by mi pasowało tam ,gdzie Ola z kamiennego sugerowała ,tylko basenu nie mam gdzie dać wtedy
tu trochę całego ogródka widać ,
zaczęte pergole ,jeszcze nie skończone ,więc średnio wyglądają hi hi (znowu czarne mam skojarzenia przy trumienkach )

tu ,gdzie były skrzynie ,myślę ,że najmniej by mi przeszkadzało to ognisko
(darni bym nie musiała zdzierać ,bo trawka jeszcze nie urosła )

a tu trochę przedogródka ( limit 4 zdjęcia )

pozdrawiam sobotnio przy kawce porannej ;D