Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Urszulla 15:29, 09 maj 2020

Magleska napisał(a)

Ewa dziękuję za komplementy
te niskie malutkie poduszeczki ,to macierzanka ,którą Ci wysyłałam
przeżyła zimę u Ciebie ?

Buziaki

Na tej macierzance to i ja w zeszłym roku oko zawiesiłam. Chyba była przy schodach. Może kiedyś wpadnę po sadzonki bo piękna odmiana. Chyba że zdradzisz gdzie kupiłaś i jak się nazywa.

Magleska 22:52, 10 maj 2020

andzia458 napisał(a)
Magda a te prostokątne donice, które pokazujesz na stronie 958 to gdzie kupiłaś?

Aniu w Casto…. ale z 14 lat temu miały już chyba wszystkie możliwe kolory

effka napisał(a)

Oki Oki, już go nie chwalę Trawnik to koszenie, nawóz i woda, tyle wystarczy. No czasami trzeba prysnąć mniszkiem na dwuliścienne.

właśnie ….muszę koniecznie na chwasty prysnąć-bo i mniszek i koniczyna tam urzęduje w za dużej ilości

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mnie też jutro czeka walka z chwastami

te cholerne chwasty nie chcą się zatrzymać -co jakąś rabatę uporządkuję ,to kolejna zarasta i tak cały czas od nowa

Łapki są na Fb, a tu ze sobą rozmawiamy, spotykamy się zawiązują się przyjaźnie. Z łapką trudniej się zaprzyjaźnić niż z człowiekiem. Chciałabyś tu wejść i zobaczyć tylko łapki? Bo tak by pewnie było najczęściej, a tak to sobie pogadamy o tym i o tamtym

Sylwuś masz rację …..ale po prostu czasem nie wiem co napisać ...a chciałabym zostawić ślad ,że byłam i wszystko obejrzałam itp.,itd.

Madzia W Harmonii z Wilkiem Myślę, że to trafne, bo mocno pod Wilczycę przecież robiony

też fajnie
Magleska 22:56, 10 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Zgadzam się z Sylwią!
Choć emotki by się przydały, bo te trzy buźki na krzyż czasem za mało na opisanie naszych emocji - a mamy tu różnorakie

właśnie …..więcej emotek przydałoby się na pewno

Wani napisał(a)

Marnie znaczy nie wypuszczają żadnych przyrostów? U mnie jeden słabo i mąż stwierdził że do wymiany ale jak się przyjrzałam to widać że jednak walczy o życie Moje chyba słońce doświadczyło w zeszłym roku. Pierwsza tura miała założoną siatkę cieniującą, kolejne zaniedbałam w tej kwestii i niestety efekt widać.

niektóre mają przyrosty ,a niektóre nie i w dodatku są żółte ...na razie wymieniłam 9 sztuk -wymieniłam te ,co nie miały korzeni zupełnie …
jeszcze widzę ,że z 10 jest słabych ,ale na razie podlewam magiczną siłą i czekam na poprawę ….

Urszulla napisał(a)

Na tej macierzance to i ja w zeszłym roku oko zawiesiłam. Chyba była przy schodach. Może kiedyś wpadnę po sadzonki bo piękna odmiana. Chyba że zdradzisz gdzie kupiłaś i jak się nazywa.

Ula wpadaj na kawę i macierzankę numer masz do mnie ?
gierczusia 15:46, 11 maj 2020

Tak czytam i czytam..i myślę..mój eM ma podobnie niestety bakcyla nie chwycił..szkoda mi,bo fajnie w ogrodzie razem w ziemi pogrzebac..ale cóż..
Siedzę w tym Twoim ogrodzie i analizuję dlaczego tak bardzo mi sie podoba..nie żeby zazdrość jakowas ( Panie Boziu broń ) tylko,żeby znaleźć ten klucz..i myšlę,że znalazłam dużo rošlin o limonkowych liściach, czerwień i biel..no..to chyba też moje kolory
Masz piękne te brzozki , jak urosną to będzie magia choć i tak małe nie są..i ciekawa jestem strasznie jak szybko się karmnik rozrasta , o ile dobrze go zidentyfikowałam między plytkami
Ściskam , wzdycham dalej buziole
abiko 21:27, 11 maj 2020

Ależ pozmieniałaś
Czy Ty widzisz ile masz miejsce teraz koło warzywniaka na doniczki Ach..
Magleska 21:44, 11 maj 2020

gierczusia napisał(a)
Tak czytam i czytam..i myślę..mój eM ma podobnie niestety bakcyla nie chwycił..szkoda mi,bo fajnie w ogrodzie razem w ziemi pogrzebac..ale cóż..
Siedzę w tym Twoim ogrodzie i analizuję dlaczego tak bardzo mi sie podoba..nie żeby zazdrość jakowas ( Panie Boziu broń ) tylko,żeby znaleźć ten klucz..i myšlę,że znalazłam dużo rošlin o limonkowych liściach, czerwień i biel..no..to chyba też moje kolory
Masz piękne te brzozki , jak urosną to będzie magia choć i tak małe nie są..i ciekawa jestem strasznie jak szybko się karmnik rozrasta , o ile dobrze go zidentyfikowałam między plytkami
Ściskam , wzdycham dalej buziole

Ela dziękuję Kochana za tyle miłych słów ....powiem Ci ,żeby znaleźć swój styl ,to naprawdę trzeba wiele razy przesadzać hihi

między płytami jest macierzanka karmnik mam -ale jakoś marnie rośnie

żebyś nie myślała ,że już tak pięknie i tip -top -patrz jak nowa część wygląda
skończyłam walkę z perzem -kilka dni ciężkiej harówy -ręce bolą ,a teraz jeszcze trzeba te wykopane grudy pomielić ,wygrabić ,wybrać kłącza …...ale się ciesze ,że walkę z tym dziadostwem mam za sobą ......teraz potrzebuję z 50 worków kory wrrr

i na zakończenie w zachodzącym słońcu teoretycznie skończona część

Buziaki
Magleska 21:50, 11 maj 2020

abiko napisał(a)
Ależ pozmieniałaś
Czy Ty widzisz ile masz miejsce teraz koło warzywniaka na doniczki Ach..

Aga fajnie Cię widzieć

widzę ...teraz w końcu będę mieć czas na dopieszczanie szczegółów -skończyłam z perzem hurra

ziemniaczki w donicach zaczęły rosnąć

takie poidełko dla owadów zrobiłam na szybko

jak się czujesz ? mam nadzieję ,że dobrze .....
Buziaki
kaz742011 21:56, 11 maj 2020

Magleska napisał(a)

Aga fajnie Cię widzieć

widzę ...teraz w końcu będę mieć czas na dopieszczanie szczegółów -skończyłam z perzem hurra

Obrazek jak z katalogu. Cudnie to wygląda .
Magleska 21:57, 11 maj 2020

żeby nie było ,że tak pięknie ach i och
to nowa część jeszcze wymaga wiele pracy .....

ale najważniejsze -pozbyłam się perzu z całej długiej rabaty -teraz musze zasypać ją korą i dosadzać kwiatki

tyle perzu wykopałam

ten kawałeczek już prawie skończyłam .....jeszcze kant ,kora ....itp. itd

Magleska 22:02, 11 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Obrazek jak z katalogu. Cudnie to wygląda .

Kasia cieszę się ,że Ci się podoba

widziałaś niekatalogową drugą część?

i coś ładniejszego na dobranoc '

Dobrej nocki