Zastanawiam się mocno, bo nawet jeśli zrobię w kastrze budowlanej, a nie będzie rybek to sobie obok altany zafunduję wylęgarnie komarów. W kałuży wymieniam wodę, więc się nie lęgną, ale jak zostawię wiadra z wodą czy gnojówką z roślin to zaraz jest ich cała chmara. Chyba zlikwiduję tą kałużę, jak to usłyszał mój sześcioletni wnuk od razu krzyknął"nie zgadzam się"
Basiu
bardzo dziękuję za komplementy uwierz ….do perfekcji jeszcze daleko
czasem to po prostu magia fotek …. wystarczy fotka w dobrym świetle i w miarę dobrym aparatem i każdy ogród wygląda dobrze
takie zdjęcia w popołudniowym ,a właściwie już prawie zachodzącym słońcu wychodzą najlepiej ,albo wcześnie rano -też są ładne
jak jest południe ,to wtedy nie umiem dobrej fotki zrobić -pewnie też się da ,ale jak dla mnie wtedy są prześwietlone i jakieś niefajne
Iwonka nie wiem jakiego mam derenia kupowałam bez nazwy malusi patyczek
przyjedź do mnie ,to pojedziemy do szkółki ,w której kupowałam
i nie będę go przesadzać ,bo nawet jeśli ,to jest Venus -to ma dość miejsca tamto zdjęcie przekłamuje odległości
on jest pomiędzy brzozami ,ale wysunięty ponad metr do przodu ,na szerokość też ma sporo miejsca -najwyżej będę byliny zabierać
widoczek od derenia do klona
brzózka jest nowa -wymieniona -bo poprzedniczka mi padła ,a ta właśnie jakoś dziwnie wygląda -na razie te listeczki ma takie małe -sama nie wiem ,czy się przyjmie ( kopana z gruntu ) …..oby nie ...
muszę zebrać nasionka z tego łubinu -kolor ma niesamowity
Buziaki
Dorotko wnuk się nie zgadza ,to musi zostać
ja mam zamówione roślinki wodne ,co niby natleniają i czyszczą wodę ….pożyjemy zobaczymy -jak to będzie u mnie wyglądać
dziś podosadzałam tam troszkę roślin -teraz czekam na te wodne roślinki i od Sylwii będę mieć rybeńki jupii
tak na dziś to wygląda -roślinki trochę padnięte po dzieleniu ,ale jest tak dolane ,że mam nadzieję ,że jutro będą stały już normalnie ....jak na razie rabata oczkowa skończona
Dziś w końcu była ładna pogoda -dokończyłam rabatę z bajorkami i zaczęłam skarpę obok
jak na razie taki efekt mojej pracy ...od jutra maraton pracowy ,więc dopiero w weekend będę mogła skończyć ...
potrzebuję Waszej rady
ta skarpa jest bardzo stroma ….dojdą tu kamienie ,ale nie mam pomysłu czym bezobsługowym ,zadarniającym ją obsadzić ….
myślę o kosodrzewinach ,albo jałowcach tych płaskich …..ale sama nie wiem …..
to jest skarpa za tą rabatą oczkową
tak wygląda od domku ogrodnika
jakbyście miały jakieś pomysły ,to chętnie wysłucham
a teraz lecę patrzeć co u Was
Dokładnie Madzia. Też mam takie doświadczenia. Z tym że ja we wschodzącym słońcu też nie umiem fotek robić. Nalepsze są popołudnia. Wtedy tak jak mówisz każdy ogród jest piękny. Ale w Twoim przypadku to nie magia zdjęć tylko realne piękno .