Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

mrokasia 14:35, 17 maj 2019

April napisał(a)
A no widzisz. A ja jak planowałam kupić w szkółce specjalizującej się dużymi drzewami, to powiedzieli mi że Dawyck Gold rośnie znacznie wolniej i nie robi się aż taki szeroki jak Dawyck.

Widziałam tego DG ostatnio jak szukałam grabów. Śliczny. Gdybym miała miejsce to bym go sobie nabyła.
April 14:40, 17 maj 2019

Ja to jednak mam sklerozę. Mam też buka atropunicea... jeszcze malutki.

Myślę że wszystkie buki są cudne, tak samo jak i graby. Trzeba tylko mieć miejsce, żeby je łanie wyeksponować.
U mnie ostatnio padają sosny. Jak zrobi się luźniej to jest szansa na nowe nasadzenia
TAR 14:55, 17 maj 2019

April napisał(a)
Ja Bell Bank kupiłam też dla liści. Są piękne i robią się fajne, zwarte, zadarniające kępy. Z żurawkami wyglądają cudnie.

jutro jestem na targach ogrodniczych, widziałam, ze bedzie mnostwo dostawcow. zwroce uwage na kukliki, jak utrafie wezme ze 3 szt. na probe.
wiecie co to jest chore u mnie, nie kupuje po jednym, musi byc minimum trzy. ech leczyc sie juz trzeba powolutku u anonimowych ogrodnikow
Brzozowadzie... 15:33, 17 maj 2019

April napisał(a)
Już ci się fajnie zrobiło, klimacik jest.

Kolumnowy, nie purpurowy jest buk Dawyck Gold

No właśnie zaczynam myśleć o jakimś buku/grabie kolumnowym w takim odcieniu limonki. Mam miejsce, gdzie na tle drzew zza płotu, fajnie by się taki odcinał.
Brzozowadzie... 15:37, 17 maj 2019

April napisał(a)
Ja Bell Bank kupiłam też dla liści. Są piękne i robią się fajne, zwarte, zadarniające kępy. Z żurawkami wyglądają cudnie.

Masz rację, mnie też te kępki zauroczyły. Ale ten kolor bardzo ładnie mi się komponuję z tymi ciemnymi tulipanami, kiwtły w jednym czasie na frontowej i było bardzo ok.
Brzozowadzie... 15:45, 17 maj 2019

Anulko, April, TAR, , a czy któraś z Was ma tego Dawyck Gold? On limonkowy jest czy w żółć bardziej? Bo czuję, że muszę się zainteresować tym buczkiem
Brzozowadzie... 15:46, 17 maj 2019

mrokasia napisał(a)
No ładne te grabki, ładne .
I kuklik tez ładny . I w ogóle masz ładnie, ja tych rabat co je chcesz poprawiać to nie widzę, widzę same ładne .

Dzieki Kasiu, ale Ty się na pewno nie przyjrzałaś mojej południowej
Zana 15:56, 17 maj 2019

Nie mam tego buka.

A zakątki bardzo urokliwe u Ciebie. Wzdycham sobie...
Anda 15:59, 17 maj 2019

Graby sliczne i pasuja do ogrodu. A widoczki bardzo ladne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 16:28, 17 maj 2019

tez nie mam tego buka ale widzialam w szkolce i jak dac do porownania buka dawyck gold i wiaza weredei to buk jest bardziej limonkowy. jeszcze zalezy gdzie chcesz go posadzic. w polcieniu bedzie zielono limonkowy. jak ze wszystkimi goldami i aurea one w sloncu sie na zółto wybarwiaja. dlatego ja "zółtki" najbardziej lubie w cieniu i polcieniu sadzic wtedy slicznie rozjasniaja rabate