Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

UrsaMaior 13:07, 17 maj 2019

Piękne Ciekawe czy będą się sprawowały. Nie chcę Cię martwić, ale u mnie żywopłot grabowy to totalny niewypał, nie rośnie, a teraz jest jego 4 sezon chyba... Gdyby nie to, że ślubny sadził osobiście i żal mi jego pracy, to już by wyleciał. Nie wiem o co mu chodzi, za sucho na piaskach czy co...
TAR 13:19, 17 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)
Piękne Ciekawe czy będą się sprawowały. Nie chcę Cię martwić, ale u mnie żywopłot grabowy to totalny niewypał, nie rośnie, a teraz jest jego 4 sezon chyba... Gdyby nie to, że ślubny sadził osobiście i żal mi jego pracy, to już by wyleciał. Nie wiem o co mu chodzi, za sucho na piaskach czy co...

no wlasnie, zywoplot grabowy ma troche wieksze wymagania co do wody niz grab pojedynczy. na piachu mu ciezko.
April 13:23, 17 maj 2019

Ja mam żywopłot grabowy na piachu, wśród sosen i na górce. Szału nie ma ale zły też nie jest. Swoją rolę spełni, jak tylko dorośnie bo na razie ma metr
UrsaMaior 13:29, 17 maj 2019

TAR napisał(a)

no wlasnie, zywoplot grabowy ma troche wieksze wymagania co do wody niz grab pojedynczy. na piachu mu ciezko.

A nic mi nie mów, wkurza mnie ten mój niemożebnie:/ Ściółkowany trawą, podlewany i nic. Tempo ma jak ślimak:/
TAR 13:30, 17 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

A nic mi nie mów, wkurza mnie ten mój niemożebnie:/ Ściółkowany trawą, podlewany i nic. Tempo ma jak ślimak:/

cos mu nie lezy, ponoc w 5 roku jest w miare efekt. nie wiem, nie dotrwalam
UrsaMaior 13:30, 17 maj 2019

April napisał(a)
Ja mam żywopłot grabowy na piachu, wśród sosen i na górce. Szału nie ma ale zły też nie jest. Swoją rolę spełni, jak tylko dorośnie bo na razie ma metr

No, tylko pytanie kiedy to będzie? Mój po tych kilku latach wciąż taki sam, czyli praktycznie nieistniejący:/ Czekać 20 lat aż się ruszy?
sylwia_slomc... 13:30, 17 maj 2019

Ja tu żadnych brzydkich rabatek nie widzę Te nie poprawiane też ładne
TAR 13:31, 17 maj 2019

hmm a ph gleby jakie?
April 13:35, 17 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

No, tylko pytanie kiedy to będzie? Mój po tych kilku latach wciąż taki sam, czyli praktycznie nieistniejący:/ Czekać 20 lat aż się ruszy?

Nie no. Twój to tak drastycznie ostatnio ścięty, że to faktycznie minimum 10 lat.. Ja swój tnę bardzo często po troszku. Nawet pojedyncze gałązki. Jest na drugim końcu działki, rzadko tam bywam, poza cięciem i sprawdzeniem jak mu się żyje. Nie musi być z pod igły. Póki co sąsiadów brak. Zanim się pobudują to jest szansa że zasłoni.
April 13:38, 17 maj 2019

TAR napisał(a)
hmm a ph gleby jakie?

My mamy takie same warunki glebowe, kwaśny piasek.