Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

TAR 13:40, 17 maj 2019

no to nie wiem. Izka moze przesadza, bo pewnie ładny jest
April 13:41, 17 maj 2019

Może był, bo go ciapnęła na 20cm, hi hi
Przed samym cięciem nie widziałam, ale liści jeszcze raczej nie miał
Iza jest perfekcjonistką
UrsaMaior 13:48, 17 maj 2019

U mnie kwaśno nie jest, raczej obojętnie...poza tym nawadnianie podnosi pH. Stawiam, że że mimo wszystko za sucho.
UrsaMaior 13:49, 17 maj 2019

TAR napisał(a)
no to nie wiem. Izka moze przesadza, bo pewnie ładny jest

Oj nie, nie jest wcale, patyki z ziemi i tyle. Za każdym razem kiedy mówię słowo "żywopłot", to goście się nerwowo rozglądają w poszukiwaniu haha.
Brzozowadzie... 13:51, 17 maj 2019

TAR napisał(a)

no nie kolezanka to jak ja prawie. ile razy sie zdarzylo ze kilka centymetrow nie w te strone i rycie od nowa. jak małe krzaczki to sama zalatwie ale do drzew mezaty potrzebny. jednak po tylu latach on juz wie, ze inaczej ze mna sie nie da

a ja sie chyba na te moja rabate zdecyduje na pissardi, bedzie jak ulał na froncie, potrzebuje wiecej bordo, bo ugrzezlam ostatnio w zółtosciach za bardzo

a graby cudne, musze oblukac co one za jedne

Jeśli chcesz bordo, to uważam, że Pissardi ma same zalety. Nie choruje na nic, no jak była młoda raz czy dwa miała mszyce, teraz nic, pięknie kwitnie i najdłużej trzyma liście jesienią.
No, już mam dwa miejsca na następne
April 13:51, 17 maj 2019

A mierzyłaś ph-metrem?
Nawadnianie faktycznie podnosi ph. Czyli powinny czuć się lepiej. Sama nie wiem.
Ty po prostu lubisz mieć efekt szybko i najlepiej od razu ten zamierzony. Nie lubisz czekać. Może daj im jeszcze szansę.
Chyba, że już coś wymyśliłaś?
UrsaMaior 13:54, 17 maj 2019

Jola, na razie nie ruszam, ale nawet nie chce mi się koło niego chodzić, bo nic to nie daje:/ I to nie chodzi o szybki efekt, tylko jakikolwiek... Buki u mnie rosną jak szalone, ale grab odpada.
Brzozowadzie... 13:55, 17 maj 2019

Dziewczyny, co do graba: może szybko nie rosnąć ten mój, ładny jest taki młody nawet Byle nie chorował A ponieważ Toszka gdzieś się zmyła, to się przyznam - ja nigdy nie mierzyłam pH, po prostu założyłam, że kwaśna obserwując jakie rośliny mi dobrze rosną Oczywiście wszystko do pomiaru mam zakupione
Brzozowadzie... 13:57, 17 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja tu żadnych brzydkich rabatek nie widzę Te nie poprawiane też ładne

Pocieszające, ale rzeczywistość skrzeczy
April 13:57, 17 maj 2019

A może on na to czeka, żebyś mu dała spokój. Jeszcze cię zaskoczy. Omijaj na razie wzrokiem a za chwilę się zdziwisz Trzymam kciuki

Ja mam dwa buki. Jeden starszy a drugi nówka sztuka zeszłoroczna. Też nie narzekają.

To było do Izy

Sorry że tak się wcinam w inne dyskusje.

Mam dzisiaj tak leserski dzień że nic tylko skaczę po wątkach. Zbytnio się w pracy nie narobiłam