Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 20:03, 26 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Anitko dziękuje za zdjęcia cyprysika, jakoś przeoczyłam je...
To trochę podziałam może jutro bo dziś jakoś mnie łamie coś..

To już nie aktualna informacja, bo byłam i widziałam,że już podziałane
Anitka 20:15, 26 kwi 2018

Agania napisał(a)

Elaty rosną bardziej sztywno, Everillo bardziej się przewieszają i są mniejsze, wiem, że chcę Elatę

Takie własnie mniejsze i bardziej przewiesząjace się były te co mi padły i to chyba były prawdziwe Everillo.
Tak wiec dobrze chyba przypuszczam, że mam Elaty Oj z tymi sprzedawcami, sami nie wiedzą co sprzedają.
Z archiwum - tych już nie mam.

Anitka 20:23, 26 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
No już nie wiem co napierw chwalić tyle fotek się pojawiło Jaszczury boskie, zielona zwłaszcza taka mniej pospolita...
Niezapominajki i u mnie szaleją, w zeszłym roku dostałam od cioci trochę sadzonek i w tym super kwitną, nawet różowe się trafiły.
Klonik mnie zachwyca i mikro świat też

Od soboty nic nie zrobiłam w ogrodzie, tylko fotki. Dzisiaj eM zabrał aparat do pracy, żeby jego koledzy zobaczyli czy da się coś z nim zrobić, bo już stary i od pewnego czasu ma urwaną klapę gdzie się baterie wkłada i muszę go obklejać taśmą przezroczystą
Niezapominajki jak przekwitną posadzę do gruntu, bo są śliczne.
Anitka 20:26, 26 kwi 2018

Agi2006 napisał(a)
Anitka bardzo dziękuję za zdjęcia cisów. Temat do przemyślenia ale chyba bardziej podobają mi się te w szpalerze te jasniejsze. Z Ciebie to jest taka artystyczna dusza i masz ogromne wyczucie kolorów , struktur, płaszczyzn....No i jesteś prawdziwa kobietą, która w swoim otoczeniu wprowadza ciepło, poczucie bezpieczeństwa..... Sorry za te wywody ale patrząc na Twój ogród, dom tak poprostu czuję

Ale mi teraz posłodziłaś kobitko Dziękuje.
Anitka 20:27, 26 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Stało się podcięłam gałązki

Stało się i jest super.
Anitka 20:28, 26 kwi 2018

alis napisał(a)
Przepiękny ogród, podzielam zdanie moich przedmówców, pozwolisz, że zostanę na dłużej

Dziękuje, pozwalam i zapraszam na tarasik na kawkę. Z niego najlepszy widok an ogródek.
Anitka 20:34, 26 kwi 2018

alis napisał(a)

Pamiętasz może nazwę tego cisa? Też planuje kawałek obwódki i taki cis byłby idealny.

'Hilli'. Mam też w innym miejscu z 'Hicksii', ale tego mniej polecam, choć też tak samo fajny, ale ma jedna wadę - owoce zawiązuje. Zależy gdzie go się posadzi, bo ja mam go akurat za altaną i na jesień jest przez ptaki mocno oblegany i w tamtym miejscu to najbardziej mi przeszkadza.
anna_t 20:35, 26 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Witaj Aniu,
Skrzynie stoją na ziemi, ale od spodu wywinęliśmy tą folię kubełkową, która jest też wyłożona od środka.
Ja nic na nornice nie daje, bo pewnie wiele osób wkurzę tym wpisem, bo nie mam żadnych takich lokatorów jak nornice i krety, więc siatki nie zakładałam, ale jak ktoś ma takich bywalców to lepiej założyć. Choć według mnie jak nornica będzie na głodzie to i od góry wejdzie.
Mój pies robi u mnie też za kota i nic mu nie umknie
i folie dziobami do deski pewnie zakladalas?
Anitka 20:41, 26 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Ale piękne zdjęcia jaszczurek i jaką Ty masz wiedzę na ich temat piękne zdjęcia dodałaś uwielbiam Twoje miejsce na ziemi zaciekawił mnie ten glediczje jak on wygląda?

Wiedza z internetu, a jaszczurki mam wrażenie, że same do zdjęć pozują.
Tu dla Anulki robiłam "prezentacje" glediczji w różnych porach roku. Zobaczysz takie limonkowe drzewa na wiosnę.
Anitka 20:43, 26 kwi 2018

anna_t napisał(a)
i folie dziobami do deski pewnie zakladalas?

Tak, dzióbkami, to jest istotne, żeby była przestrzeń do wentylacji pomiędzy folią i deskami.