Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 18:37, 07 maj 2018

Tnę je sekatorem ręcznym nie elektrycznym. Ważne,że by nie słońcu, bo wyglądają wówczas gorzej. Zaczyna od góry, później skosy górne, boki i od dołu na koniec. Te kulki nie lubią jak coś do nich przylega. Łysieją w tych miejscach. Od dołu nie podsadzaj niczym, bo wyłysieją.
Tak wyglądają czupurki, które w zeszłym roku fryzjera nie widziały. W tym roku ich kolej.

Dla porównanie cięte w zeszłym roku. Więc podsumowując - tnij, bo bez tego będą wyglądały gorzej.

Anitka 18:55, 07 maj 2018

abiko napisał(a)
Anitka skarby za tujami są super bardzo się cieszę, że was znowu spotkałam, bo fajna grupa nam się tworzy
U Sylwi jest dużo detali, ja choć bywam częściej to i tak wszystkich nie znam, może Kasia z Dębicy tylko zna wszystkie, ale ona ma taaakie super oko
Ściskam mocno i wpadaj

Czyli rozumie, że na skarby jesteś chętna? Mogę ci je też podrzucić.
Anitka 18:56, 07 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Z Wami to tak trudno się zawsze rozstawać. Bardzo dziękujemy za wczorajsze popołudnie, w miłym towarzystwie czas zleciał nie wiadomo kiedy
Koło olbrzymie, ale już jakieś pomysły w głowie się lęgną
Wielkie dzięki raz jeszcze i pamiątka od nas

Dzięki Sylwia za pamiątkę. Dawno tak nie wypoczęłam jak na waszym ranczu
Urszulla 18:57, 07 maj 2018

Dzięki za instrukcje. Twoje chyba niższe więc fajne kulki tworzą. Moje niestety wysokie ale może uda się półkule zrobić. Na dole trzmielinę ukorzeniam bo właśnie są łyse.
Anitka 18:57, 07 maj 2018

Iwonka napisał(a)
Dziewczyny i chłopaki dziękuję za cudowne spotkanie Zapraszam teraz do mnie tylko musimy termin zgrać Ranczo Sylwii i Wojtka to raj na skołatane nerwy, sielanka o którą tak trudno w dzisiejszym świecie. Podziwiam Was za zapał do pracy i pomysłowość. Dziękuję za wszystko i do zobaczenia wkrótce

Termin już mamy Teraz tylko odliczanie pozostało
Anitka 19:03, 07 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Dzięki za instrukcje. Twoje chyba niższe więc fajne kulki tworzą. Moje niestety wysokie ale może uda się półkule zrobić. Na dole trzmielinę ukorzeniam bo właśnie są łyse.

Widziałam, że łyse od dołu. Pilnuj tylko, żeby ta trzmielina ich nie odrosła za bardzo. Ja też przy niektórych miałam na początku trzmielinę, ale usunęłam. Za bardzo je zarastała. Wypróbuj ten patent z wiązaniem, to naprawdę im pomaga.
Anitka 19:06, 07 maj 2018

nicol21 napisał(a)
Ehhh rewelacyjny klimat masz w tym ogrodzie!
Prace chodnikowe podziwiam bo na pewno jest to ciężkie dla kregosłupa i paru innych partii. nie sądziłam że ekobordy tak brzydko się zachowują po jakimś czasie. mam ale tylko parę metrów więc ufff.

Mnie już mało boli, bo wszystkie mięśnie chyba już poznałam i użyłam w czasie prac ogrodowych.
Ekobordy może w innych miejscach się sprawdzają, ale przy kostce masakra.
Anitka 19:07, 07 maj 2018

Krakus napisał(a)
Widzę że kolejne spotkanko krakowskie się odbyło fajnie się sie grupa integruje

Zapraszamy na następne
Anitka 19:07, 07 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

I to jaka, rewelacyjni ludzie

Anitka 19:09, 07 maj 2018

Krakus napisał(a)

może kiedyś uda się wkręcić ale to melodia przyszłości bo z wolnym czasem to wiadomo jak jest...

Dzieciaczki podrosną to może czasu będzie więcej. oj, jest co robić przy takie waszej gromadce