Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 12:37, 11 paź 2018

paulina_ns napisał(a)
Anitka a u Ciebie jak zawsze pięknie ozdoby rdzą malowane bardzo mi się podobają ślicznie kolorowo u Ciebie jak zawsze zresztą

Dziękuje, teraz królują odcienie złota i żółtego.

Anitka 12:48, 11 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
Uwielbiam "chodzić" po Twoim parko-ogrodzie - tak go traktuje jest wspaniały, róznorodny, przemyślany niesamowicie..

Natchnęłaś mnie do przesadzenia green jewel - chyba na tą moją tarasową do rozplenic bym je dała

Kasiu dobre, prywatny 11 arowy park i to jeszcze otoczony dookoła domami. A to taka typowa sypialnia pod miastem. Plątanina uliczek z domkami. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez drzew, nawet małych, ogród wydaje mi się wówczas taki "płaski". Ale u ciebie to trudny temat. Garaże podziemne i ten areał.

Ale zapraszam, można przycupnąć na ławeczce pod drzewami w moim parko- ogrodzie.

Anitka 12:56, 11 paź 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Podziwiam jeden z moich ulubionych ogrodów na Ogrodowisku

Agnieszko, strasznie mi miło jak to czytam Daje kopa do działania
Buziaczki, ale dzisiaj piękna pogoda. Mam nadzieje, że w jurajskim też jest dzisiaj tak cudownie.
A wiesz, że mi część dachu ze szklarni odfrunęła po ostatnich wiatrach do "krainy Oz" W sobotę usunęłam pomidory i pozostałości poliwęglanu. Rozpadał się w rękach. Na pewno pierwszego śniegu by nie wytrzymał.

Niektóre pomidory też gdzieś się już wybierały.

Anitka 13:01, 11 paź 2018

Dichondra na tarasie w donicach jeszcze nie podaje się przymrozkom.

Ale ta w małej donicy już ma się gorzej.

Oliwki nawet nie zauważyły spadków temperatur.

Chryzantemy przed domem też jeszcze całkiem nieźle wyglądają.

Anitka 13:03, 11 paź 2018

Wczoraj rozjechałam samochodem "księcia". Nawet go bliżej nie poznałam. Jakim cudem, nie wiem
Anitka 13:17, 11 paź 2018

Wykopałam końcówkę marchewki i część selerów. Pietruszka - bardzo nas rozbawiła. Nawet nornice by się nie najadły

sylwia_slomc... 13:34, 11 paź 2018

Glediczja cudnaa moja ta z nasion wyhodowana w tym sezonie prawie nie podrosła mimo podlewania, może się w grunt korzeni?
Normalnie mord w biały dzień, a może ten książe samobójca
Pietruszka u mnie urosła tylko naciowa, korzenna, dwa razy siana raczyła wzejść w ilości szt kilka i korzonka nie rozwinęła wcale, a nać słabo
Gosialuk 17:35, 11 paź 2018

Spaceruję i podziwiam. Niewiele kwiatów, a ile kolorów. Piękna jesień. Szklarni szkoda. Mi by się przydała taka na balkonie, a raczej jakiś inspekt na sadzonki.
AgnieszkaW 17:53, 11 paź 2018

Anitko, co dalej zamierzasz ze szklarnią na zimę? Ja stoję przed tym samym dylematem...
Zana 23:16, 11 paź 2018

Anitka napisał(a)

Przypuszczam, że niektórzy glediczje wybijają z głowy a inni namawiają. Najważniejsze żeby to była twoja decyzja.

Green Jewel uwielbiam. Choć przez nie wygląda jakbym cały czas te same zdjęcia robiła od dłuższego czasu Nuda z nimi na rabacie
Niziutkie astry od Sylwii, odmian bardzo popularna wśród roślin NN (no-name) Prawie nie mam takich NN A ty akurat o tą roślinkę pytasz. Ale się zrehabilituję, bo tego z Wojsławic mam zapisanego - 'Ann Leys'. Wyglądał w lipcu tak niepozornie jak był kupowany. Ja jestem nim zachwycona, choć może różne odczucia wywoływać.
Jest odcieniu kwiatostanów rozplenic w tym momencie.

No piękny on. Ja to lubię takie dziwaki Już sobie zapisałam. Jakoś do tej pory astry były całkowicie poza obszarem mojego zainteresowania, ale teraz się trochę naoglądałam w różnych wątkach i chyba nabiorę ochoty.