Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 07:56, 05 mar 2019

Magleska napisał(a)
Anitko ......jak dla mnie .........to świetne.....bomba .....ekstra ......coś innego itp.itd.....super już to wygląda

Dzięki Madziu. W sumie tak-coś innego, bo zwykle teraz robi się takie ściany z chrobotka reniferowego, a ja jak zwykle musiałam coś powymyślać
Anitka 07:57, 05 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Super Anitko,masz talent do dekoracji !

Szkoda,że tak mało czasu mama teraz na te dekoracje u siebie. Lubię to robić, bawię się tym jak dziecko
Anitka 07:58, 05 mar 2019

Anda napisał(a)
Wow
Już teraz wygląda wspaniale

Świetny avatarek Ewo Dzięki.
Anitka 08:08, 05 mar 2019

HannaR napisał(a)
Ta rama jest przepiękna. Efekt będzie powalający.

Też bym chciała, żeby tak wyszło. Wczoraj spotkałam sąsiadkę z uliczki w aptece i ona mówi do mnie, że coś świetnego robię z mchu i kamieni w domu. Oczy otwieram ze zdziwienia. Myślę sobie cały czas byłam w domu i na 100 % jej u mnie nie było ostatnio. No chyba, że mój eMuś zachował te odwiedzinki w tajemnicy

Więc drążę temat skąd ona o tym wie i słyszę, że widziała zdjęcia u swojej córki na telefonie. Myślę i już wiem kto jest sprawcą. Moja córa przyjechała w odwiedzinki w niedzielę, porobiła zdjęcia i powysyłała do znajomych takie dzieło nieukończone, żeby się pochwalić

A jak przyjechała i zapytałam co na to co robimy, pokręciła nosem, że chyba w ogródku już nam miejsca brakuje, że już za ściany się zabieramy.
Anitka 08:10, 05 mar 2019

Gosialuk napisał(a)
Też mi się bardzo podoba. Masz dziewczyno zdolności. Zresztą widać to i po twoim ogrodzie. Czekam na ciąg dalszy, ale nie wątpię, że efekt końcowy porwali na kolana.

Oj tam, oj tam jakie zdolności. Coś od czasu do czasu tylko stworzę

Może dzisiaj wieczorkiem po pracy coś podgonię do efektu końcowego.
Anitka 08:19, 05 mar 2019

Kasia_CS napisał(a)
Cuda tworzysz! Mnie to by się taka rama marzyła... z jakiejś podrózy przytargaliście? (przepraszam, jeśli o tym pisalaś niedawno, ale nie dałam rady wszystkiego nadrobić po wybudzeniu z zimowego snu...)

Kasiu nie cuda tylko ścianę :
Rama ponad dziesięć lat temu zakupiona w Polsce w sklepie z meblami kolonialnymi. Niestety takich pamiątek nie przywożę z wojaży, ewentualnie jakieś inspiracje. Ta rama jest efektem pobytu w Grenadzie w Alhambrze Hiszpanii. Różne pomysły były na nią, ale zawsze czasu brakowało. Często coś przywożę z podróży mniejszego, taki mam dziwny dom "eklektyczny" - mieszanka różnych stylów.
AgnieszkaW 08:20, 05 mar 2019

Anitko, jak dla mnie, to powstaje taki obraz do kontemplacji i odprężenia - można się w niego gapić, gapić, gapić... Niepotrzebny już telewizor, bo i po co, to jest o wiele ciekawsze
Anitka 08:24, 05 mar 2019

ewsyg napisał(a)
Anitko, ale jesteś zdolna i pomysłowa dziewczyna. Ukończyłaś ASP ?

Ewo, nie ASP. Mam umysł ścisły i ukończyłam jeden z kierunków co w szkole u większości ciarki na plecach wywoływał i ból brzucha, ale w ogrodzie też mi się teraz przydaje Ale duszę mam chyba taką artystyczną
Anitka 08:25, 05 mar 2019

Monia81 napisał(a)
Anitko cóż napisać, rewelacyjnie ci to wychodzi, masz wspaniałe pomysły dekoracyjne i realizujesz je w cudowny sposób pozdrawiam

Monia z realizacją to taki trochę spontan, wymyślamy w trakcie jak coś zrobić

Pozdrawiam
Anitka 08:34, 05 mar 2019

KLAUDIA napisał(a)
Hej no pięknie to wygląda.
To fakt jestem fanką storczyków i tak sobie pomyślałam ale by to wyglądało
Tyle storczyków na raz.
Ale to tylko moje skojarzenia a każdy uwielbiam inne rośliny. Z tymi tez jest pięknie (one są raczej mało wymagające )i pewnie lepiej do tego się na dają.
Super pomysł.

Też fanką storczyków jestem i były uwzględniane w tym miejscu, nawet przymiarki były, ale za mało liści, same długie łodygi i kwiaty były widoczne. I ta moja rozwaga zawsze bierze górę, wiec wybieram takie mało wymagające.

Myślałam też o paprociach, ale one u mnie nie chcą rosnąć. Może jak by tam powstało takie przeszkolone wiwarium o dużej wilgotności to wówczas byłoby to możliwe. Myślała też o zamontowaniu zmgławiaczy, ale niestety mój pies to fanatyk wszystkich żywiołów. Chyba ściana dnia by nie przetrwała - ale pies byłby przeszczęśliwy, gdyby takie zmgławiacze się pojawiły