Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

anpi 16:01, 06 mar 2019

Bardzo eleganckie takie zielono białe dekoracje doniczkowe.Anitko cudnie upiększasz otoczenie
U mnie w doniczce przy wejściu tež sterczą jeszcze gałązki
świerkowe,mus to zmienić.Ale trzeba wybrać się po jakieś wiosenne kwiatkiA pogoda nie nastraja
Anitka 16:06, 06 mar 2019

Martita napisał(a)
Anitko, bardzo dziękuję za jałowce robią niesamowite wrażenie.Chciałabym wykorzystać je u siebie sadząc przed świerkami serbskimi, oczywiście świerki gniazdkowe też biorę pod uwagę Pozdrawiam serdecznie

Marto uważaj tylko, bo jałowce potrzebują słonecznego stanowiska. I nie wszystkie jałowce są do polecenia.
Magleska 16:30, 06 mar 2019

ślicznie masz na tarasie
Anitka 17:19, 06 mar 2019

anpi napisał(a)
Bardzo eleganckie takie zielono białe dekoracje doniczkowe.Anitko cudnie upiększasz otoczenie
U mnie w doniczce przy wejściu tež sterczą jeszcze gałązki
świerkowe,mus to zmienić.Ale trzeba wybrać się po jakieś wiosenne kwiatkiA pogoda nie nastraja

Córa mnie zmobilizowała do zmian. To może i dobrze, bo ile można święta celebrować Mam jeszcze jemiołę na tarasie w dzbanie Coś jeszcze może dodam, ale też na razie nie ma nic więcej.

W ogrodzie kwiatki dopiero z ziemi niektóre wychodzą. Moje irysy, szafirki czy krokusy i to w najbardziej nasłonecznionym miejscu ledwo zaznaczyły swoją obecność Jakiś mam biegun zimna u mnie

Iwk4 20:47, 06 mar 2019

Myślałam, że już obraz skończony, bo mam zamiar e-Mowi pokazać gotowe cudo
Agi2006 20:48, 06 mar 2019

Anitko bardzo dziękuję za nazwę tych swierkow. Nie słyszałam o nich. Muszę je wygooglowac. Szukam czegoś niskiego zimozielonego na tzw. przody. A u Ciebie wiosnę czuć. Ja lubię takie monochromatyczne zestawienia. Niestety jestem chora już miesiąc i ogród widzę tylko przez okno.Nie wiem kiedy ja to wszystko ogarnę.
Magleska 20:56, 06 mar 2019

Anitko a te świerki gniazdkowe u Ciebie -ile maja lat ? pamiętasz po jakim czasie zrobiły się takie duże ?
mirkaka 10:52, 07 mar 2019

Podziwiam jak reszta żywy obraz, i również za nietuzinkowy pomysł
mirkaka 11:00, 07 mar 2019

Anitko przepraszam , myślałam że jestem w swoim wątku i wstawiałam zdjęcia
Agania 12:32, 07 mar 2019

Anitka napisał(a)

Częściowy efekt już widać. Roślinki będą troszkę inaczej poukładane, muszę dołożyć inne również. Jeszcze przymocować doniczki w otworach i przykleić niezliczone ilości kępek mchu. Posadzić rośliny w donicy na dole, zakończyć kamieniami od góry zasłonę donicy.

Fantastycznie tworzysz...guzmanie idealnie pasują, a po kamolkach spływa może tzw. broda starca Anitko?